جنگ تجاری چین و آمریکا؛

ارزش یوان به پایین ترین رقم در برابر دلار رسید/ آیا نقشه ای در کار است؟

شنبه 5 آبان 1397
10:07
ارزش یوان به پایین ترین رقم در برابر دلار رسید/ آیا نقشه ای در کار است؟ بانک مرکزی چین روز شنبه گزارش کرد ارزش هر دلار آمریکا در برابر یوان به 6.97 یوان رسیده است که پایین ترین رقم در دو سال گذشته محسوب می شود.

العالم ـ آسیا

تضعیف بی سابقه "یوان" پول ملی چین در برابر دلار آمریکا در دو سال گذشته، این نکته را تداعی می کند که پکن تعمدا با تسعیر پول خود می خواهد قدرت صادرکنندگان را بالا ببرد موضوعی که همواره با واکنش منفی چین مواجه بوده است.
در همین حال بانک مرکزی در پاسخ به انتقادهای آمریکا و برخی از کشورهای غربی مبنی بر تعمدی بودن تغییر ارزش یوان تاکید کرده است چین هرگز در جنگ تجاری از یوان به عنوان یک ابزار استفاده نمی کند.
همزمان اداره تبادلات ارزی چین در بیانیه ای به همه هشدار داده است هر کسی بخواهد به طور عمدی نرخ پول ملی را تضعیف کند، مجازات خواهد شد.
بانک مرکزی و اداره تبادلات ارزی چین تاکید کرده اند برخی از نهادها شاید بخواهند ارزش یوان را در برابر دلار تضعیف کنند اما این نهادهای اقتصادی می کوشند تا مانع چنین کاری شوند.
"پان گونگشان" معاون بانک مرکزی و رییس اداره تبادلات ارزی خاطر نشان کرد که به تمامی نهادهای ذی ربط دستور داده است تا از هر گونه اقدام عمدی برای تضعیف ارزش یوان جلوگیری کنند و افزود که چین تجربیات غنی برای مقابله با این شرایط دارد.

دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا از رمان روی کار آمدنش تقریبا جنگ تجاری با جهان به طور ملموس تر با چین را کلید زده و حالا این مساله به دوران حاد و اوج خود نزدیک شده است. در همین ارتباط ایالات متحده روز دوشنبه (2 مهر ماه 1397) بزرگترین دور تعرفه های خود بر کالاهای وارداتی از چین به مبلغ 200 میلیارد دلار را آغاز کرد و در مقابل پکن نیز تهدید کرده با تعرفه های تلافی جویانه واشنگتن مقابله به مثل می کند.

حالا اداره ذخیره فدرال آمریکا گفته که یوان چین نزدیک به 10 درصد از ارزش خود را از ماه آوریل امسال تا کنون از دست داده و با این حساب این مساله که تعمدی در تغییر ارزش یوان دیده می شود، مطرح است.
اما "پان" در پاسخ به انتقادهای آمریکا گفت ما یک کشور مسئول هستیم و هرگز عمدا ارز ملی را دستکاری نمی کنیم و با هر کسی که چنین قصدی داشته باشد، مقابله خواهیم کرد.
یک بار دیگر در سال 2015 میلادی وقتی که بورس چین دچار بحران شد و 500 میلیارد دلار ضرر سرمایه در آن سال اعلام شد، ارزش یوان پول ملی چین به ناگهان در برابر دلار تا 2 درصد تضعیف شد. 

0% ...

آخرین اخبار

قالیباف: آمریکا باید شروط ایران در تفاهم‌نامه را اجرا کند


حملات هوایی و تهدید کودکان بادبادک‌باز؛ غزه بدون منطقه امن


گسترش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی در سایه پیشبرد پروژه های جدید شهرک‌سازی + فیلم


کسب ۳ مدال جهانی توسط یک دانش‌آموز فارسی در المپیاد جهانی علوم زمین تورین ایتالیا


رویکرد بین المللی ایران همواره صلح‌طلبانه بوده است


افشای راهبرد بروزرسانی شده دشمن برای تقابل با ایران


پاک‌نژاد: تحویل نفت ایران به مشتریان ادامه دارد


پزشکیان: تمام حقوق قانونی ملت ایران باید به رسمیت شناخته شود


روسیه: با ایران برای حذف فشار‌های تحریمی تلاش خواهیم کرد


حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان/ یک شهید و 9 زخمی