ادعای پامپئو: تحریم‌ها مردم ایران را هدف قرار نمی‌دهد

يکشنبه 13 آبان 1397
06:22
ادعای پامپئو: تحریم‌ها مردم ایران را هدف قرار نمی‌دهد وزیر خارجه آمریکا بامداد یکشنبه مدعی شد، تحریم‌های یکجانبه علیه ایران مردم این کشور را هدف قرار نمی‌دهد.

العالم-آمریکا

وزیر خارجه آمریکا بامداد یکشنبه مدعی شد تحریم‌ها مردم ایران را هدف قرار نمی‌دهد.

«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در توئیتر نوشت هدف دولت آمریکا از احیای تحریم‌ها این است که حکومت ایران را به متوقف کردن آنچه «فعالیت‌های مخرب» خوانده شده، متقاعد کند.

ادعای وزیر آمریکایی در حالی مطرح شده که روزنامه گاردین روز یکشنبه از خودداری دولت آمریکا از تسهیل مبادله کالاهای انسانی با ایران خبر داده بود.

روزنامه گاردین گزارش داده دولت‌های اروپایی تا کنون موفق نشده‌اند دولت آمریکا را برای معاف کردن کالاهای انسانی از تحریم‌ها متقاعد کنند.

دیپلمات‌های آگاه به این مذاکرات گفته‌اند اقلام انسانی مانند غذا و دارو معمولاً از تحریم‌ها مستثی می‌شوند، اما در گذشته بانک‌ها و شرکت‌های خارجی به دلیل هراس از جریمه‌های آمریکا از تسهیل هر گونه تراکنش مربوط به ایران خودداری کرده‌اند.

طبق گزارش گاردین، سفرای کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان مشترکاً در ماه سپتامبر به وزراتخانه‌های خزانه‌داری و خارجه آمریکا رفته و از دولت این کشور خواسته‌اند یک «فهرست سفید» از اقلام مجاز برای صادرات به ایران تهیه کند.

«فهرست سفید» بایستی شامل دستورالعمل‌هایی برای بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی در خصوص مبادلات قانونی با ایران، بدون هراس از جریمه‌های آمریکا باشد.

ژرارد آرود، سفیر فرانسه در واشنگتن گفت: «انتظار ما این است که دوستان آمریکایی ما اقداماتی را در زمینه کالاهای انسانی انجام دهند. البته، کالاهای انسانی تحریم نیستند، ولی مسئله اینجا است که بانک‌ها آنقدر از تحریم‌ها می‌ترسند که نمی‌خواهند هیچ مبادله‌ای با ایران انجام دهند

وی گفت که صرف معاف کردن این کالاها از فهرست تحریم‌ها هم کافی نیست، بلکه دولت آمریکا بایستی یک گام پیش گذاشته و درباره نحوه انجام این مبادلات هم توضیح دهد. آورد گفت: «اگر درباره نحوه انجام این مبادلات توضیح داده نشود، بانک‌ها کاری نخواهند کرد. بنابراین، ما منتظر پاسخ فنی هستیم

«برایان هوک»، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران  جمعه سخنانی مطرح کرد که نشان می‌دهد دولت آمریکا اقدامی برای صادرات اقلام انسانی به ایران، فراتر از معاف کردن آنها از تحریم‌ها انجام نخواهد داد.

او در جمع خبرنگاران گفت: «وظیفه  ایالات متحده نیست که کانال‌های امن را شناسایی کند. ما وظیفه خودمان را برای مجاز کردن فروش اقلام انسانی به ایران انجام داده‌ایم. سهم ما این است. ایران هم وظیفه‌ای دارد برای اینکه این مبادلات را ممکن کند. بانک‌ها اعتمادی به نظام بانکی ایران ندارند. این مشکل ایران است، مشکل ما نیست

 

 

 

0% ...

آخرین اخبار

رهبر معظم انقلاب: مقصود از وحدت، محور قرارگرفتن نقاط مشترک میان مسلمانان است


حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه


ادامه تنش لفظی تند مقامات ترکیه و رژیم صهیونیستی


حملات صهیونیست ها به شهرک های جنوب لبنان


العامری: درگیری میان دولت عراق و مقاومت رخ نخواهد داد


بازگشت سراسیمه فرزند نتانیاهو از آمریکا به اسراییل به بهانه یک تهدید فوری


عزم و اراده پولادین ملت ایران را به نمایش گذاشتید


شمار جان باختگان سیل نپال به ۶۷۰ نفر رسید


غریب‌آبادی: اقدامات لازم برای بازگشایی تنگه هرمز را برای آمریکایی‌ها روشن کرده‌ایم


دبیرکل سازمان ملل خواستار ممنوعیت جهانی آزمایش‌های هسته‌ای شد