تشدید اختلاف بین اعضای شورای همکاری خلیج فارس/ امیرقطر و سلطان قابوس غایبان بزرگ

يکشنبه 18 آذر 1397
11:28
تشدید اختلاف بین اعضای شورای همکاری خلیج فارس/ امیرقطر و سلطان قابوس غایبان بزرگ سی‌ونهمین نشست شورای همکاری خلیج‌فارس امروز در حالی در ریاض برگزار می‌شود که سران قطر و عُمان به عنوان دو عضو این شورا از مجموع شش عضو آن، عدم تمایل برای شرکت در این نشست را اعلام کرده‌اند.

العالم- عربستان سعودی

سی‌ونهمین نشست شورای همکاری خلیج‌فارس امروز یکشنبه در ریاض برگزار می‌شود در حالیکه بحران قطر به عنوان برجسته‌ترین اختلاف بین اعضای شورا، بر این نشست سایه افکنده است.

یک سال و نیم قبل سه کشور عضو این شورا اعم از امارات، بحرین و عربستان سعودی به اضافه مصر به بهانه حمایت قطر از تروریسم روابط دیپلماتیک خود با این کشور را قطع کرده و این کشور را از زمین، هوا و دریا به محاصره خود درآورده و حتی عربستان سعودی گذرگاه «سلوی» به عنوان تنها گذرگاه زمینی با قطر را به روی این کشور بست و اکنون بعد از گذشت یک سال و نیم با وجود تلاش‌های امیر کویت برای آشتی دادن این کشورها، محاصره قطر همچنان پابرجاست و چهار کشور مذکور بر خواسته‌های ۱۳‌گانه خود از جمله کاهش روابط دوحه با ایران، تعطیلی شبکه الجزیره که از آن به عنوان «امپراطوری رسانه‌ای قطر» یاد می‌شود، توقف حمایت قطر از اخوان‌المسلمین و حماس و غیره تأکید دارند.

علی رغم تلاش‌های امارات و عربستان برای القای این مطلب که شورای همکاری خلیج‌فارس همچنان به قوت خود باقی است اما اختلافات بین کشورهای عضو این شورا به حدی شدت گرفته که احتمال فروپاشی این شورا را قوت بخشیده است همچنانکه قطر بارها به خروج از این شورا تهدید کرده است و علاوه بر آن عدم حضور سران شش کشور عضو این شورا در نشست‌های آن حاکی از عمق اختلافات در این شوراست به گونه‌ای که در نشست سال گذشته نیز که به میزبانی کویت برگزار شد سران عربستان، امارات و بحرین در آن شرکت نکردند.

چند روز پیش قطر اعلام کرد که «عبداللطیف الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس دعوتنامه ملک سلمان از قطر برای شرکت در نشست ریاض را به «سلطان المریخی» وزیر مشاور در امور خارجه قطر تقدیم کرده است.

این دعوت به رغم اذعان برخی مقامات چهار کشور به عمق اختلافات با قطر صورت گرفت همچنانکه «خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در مصاحبه با روزنامه سعودی «الشرق الأوسط» اذعان کرد که اختلافات ما با قطر عمیق است.

روزنامه قطری «الشرق» با اعلام خبر عدم مشارکت «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در نشست ریاض، در مطلبی با عنوان «قطر همچنان آزاد باقی خواهد ماند»، با یادآوری اقدام ظالمانه چهار کشور در محاصره قطر نوشت:« حتی پخش سرود ملی قطر و برافراشتن پرچم آن در محل برگزاری نشست نتوانست این کشور را به شرکت در این نشست ترغیب کند و قطر همچنان با رهبری حکیمانه و ملت جسورش پایدار باقی خواهد ماند و تاریخ هرگز سه کشور محاصره‌کننده قطر (عربستان، امارات و بحرین) را که پشت درهای بسته علیه حاکمیت قطر و استقلال آن توطئه کردند، نخواهد بخشید.»

عُمان نیز از جمله کشورهایی است که عدم مشارکت سلطان قابوس در این نشست را اعلام کرده است و روز شنبه (دیروز) خبرگزاری عُمان در خبری اعلام کرد که «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست‌وزیر در امور شورای وزیران، روز یکشنبه به عنوان نماینده سلطان قابوس برای شرکت در سی‌و نهمین نشست شورای همکاری خلیج‌فارس، به ریاض می‌رود.

پیش از این عبداللطیف الزیانی دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس گفته بود که بررسی پرونده‌های سوریه، یمن و ایران از مهم‌ترین بحث‌های شرکت‌کنندگان در این نشست است و اکنون سوال این است که آیا شورای متزلزل همکاری خلیج‌فارس که خود شاهد اختلافات عمیق بوده و بعد از گذشت یک سال و نیم هنوز نتوانسته است به راه‌حلی برای پایان دادن به بحران روابط با قطر دست یابد، می‌تواند درباره پرونده‌های مهمی همانند ایران، یمن و سوریه به اجماع برسد؟

فارس

0% ...

آخرین اخبار

بقائی: اروپا و اعضای ناتو باید در قبال تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران پاسخگو باشند


نظام سعودی هرگز به هدف قیمومیت بر یمن نخواهد رسید


دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی


تحلیل روز| پزشکیان و پیام اقتدار ایران از تریبون سازمان ملل در نیویورک


عراقچی: ایران به تقویت همکاری و همبستگی منطقه‌ای متعهد است


هفته دیپلماتیک ترامپ، محدودیت‌های قدرت آمریکا را آشکار ساخت


عربستان سعودی طی 24 ساعت گذشته 14 حمله هوایی و موشکی به یمن انجام داد


آیا آمریکا در جنگ علیه ایران شکست خورده است؟ روایت شکست آمریکا از منظر اندیشکده‌های واشنگتن


امیر دریادار مقدم: نداجا با قدرت از سواحل مکران حفاظت می‌کند


از حواشی سازمان ملل در اعتراض به اسرائیل" تا روایتی از امید در دل ویرانی های غزه و...