سازمان ملل حاکمیت صهیونیستها بر جولان را غیرقانونی خواند

جمعه 2 فروردين 1398
08:31
سازمان ملل حاکمیت صهیونیستها بر جولان را غیرقانونی خواند «فرحان حق» معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد پنجشنبه شب گفت: ما همچنان به قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی که اشغال بلندی های جولان سوریه توسط اسرائیل را یک اقدام غیر قانونی می داند، پایبندیم.

العالم- فلسطین اشغالی

حق این سخنان را در گفت وگوی ویژه با خبرگزاری آناتولی ترکیه گفته است.
وی اضافه کرد: موضع سازمان ملل متحد پس از اعلام دونالد ترامپ مبنی بر حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان هیچ تغییر نکرده است.
پیش از این نیز اتحادیه اروپا، روسیه و ترکیه اعلام کردند که هرگز حاکمیت صهیونیست ها بر جولان اشغالی سوریه را به رسمیت نخواهند پذیرفت.
رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه شب اعلام کرد که اینک زمان آن فرا رسیده که پس از 52 سال، واشنگتن به طور کامل حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت بشناسد.
رژیم صهیونیستی بلندی های جولان را در جریان جنگ شش روزه با اعراب در سال 1967 اشغال کرد.
کنست (پارلمان) این رژیم در سال 1981 میلادی این منطقه را جزو مناطق اسرائیل اعلام کرد؛ هرچند بر اساس قوانین بین المللی، جولان به سوریه تعلق دارد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه 497 خود در سال 1981، به صورت کاملاً شفاف، حاکمیت صهیونیست ها بر جولان سوریه را نپذیرفته و از تل آویو خواسته اند که قانون الحاق جولان به خاک خود را که در همین سال تصویب شد، لغو کند.
اقدام آمریکا در حمایت از الحاق جولان به اراضی تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی، پس از آن روی می دهد که دولت ترامپ در گزارش اخیر خود در خصوص حقوق بشر، اصطلاح «اشغالی» توسط اسرائیل را از بلندی های جولان سوریه، کرانه باختری و نوار غزه حذف کرده بود و عبارت «اسرائیل کنترل آن را در دست دارد» جایگزین کرده بود.
آمریکا پیش از این نیز 24 اردیبهشت 97 در اقدامی تحریک آمیز، سفارت خود را از تل آویو به قدس اشغالی منتقل کرد.
این اقدام که با مخالفت و تحریم بسیاری از کشورهای جهان از جمله اتحادیه اروپا همراه بود، موجی از خشم و انزجار را در کشورهای مختلف اسلامی و عربی ایجاد کرد.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

رایزنی وزیران خارجه قطر و کویت در باره تحولات منطقه


​​​​​​​شمار قربانیان سیل در نپال از مرز 626 نفر گذشت


روزنامه لوموند: فعالیت بنادر اصلی اوکراین با تشدید حملات روسیه مختل شده است


ادعای ترامپ: بزرگترین معامله نفتی تاریخ جهان را با ونزوئلا انجام دادیم


ادامه حملات رژیم اسرائیل به جنوب لبنان


رایزنی وزیران خارجه عراق و عمان درباره تحولات منطقه


سرلشکر رضایی: تاکیدات امروز رهبر معظم انقلاب روشن و غیرقابل تفسیر است‏


نیروی دریایی سپاه: تسلط رزمندگان اسلام بر آبراه راهبردی تنگه هرمز کاملا قاطع است


قالیباف: پیام رهبر معظم انقلاب، نصب العین تمام مسئولان کشور است


عراقچی: نهضت خونخواهی رهبر شهید ادامه خواهد داشت