واشنگتن: سودان شایسته دولتی غیرنظامی است

سه شنبه 21 خرداد 1398
21:52
واشنگتن: سودان شایسته دولتی غیرنظامی است
وزارت خارجه آمریکا در واکنش به تحولات اخیر سودان اعلام کرد این کشور شایسته دولتی غیرنظامی است.

العالم - آفریقا

وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه درباره تحولات سودان اعلام کرد ملت سودان شایسته دولتی غیرنظامی است که در راستای منافعش کار کند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شد واشنگتن به همراه شریکان بین‌المللی خود در کنار ملت سودان خواهد بود و تلاش خواهد کرد تا صلح در این کشور محقق شود.

از سوی دیگر در پی تشدید بحران اخیر سودان، «تیبور ناگی» معاون وزارت خارجه آمریکا در امور آفریقا قرار است هفته جاری برای دیدار با شورای نظامی انتقالی و معارضان غیرنظامی سودان عازم «خارطوم» شود.

ناگی قصد دارد در سفر به اتیوپی با «آبی احمد» نخست‌وزیر اتیوپی که قصد داشته بین شورای نظامی و مخالفان در سودان میانجیگری کند، درباره یک راه‌حل سیاسی برای سودان دیدار و گفت‌وگو کند.

وساطت اتیوپی در بحران پیش آمده بین نیروهای نظامی و احزاب سیاسی سودان بعد از آن شروع شد که شورای انتقالی سودان اخیراً به مخالفان و متحصنان در نزدیکی مقر فرماندهی نیروهای مسلح سودان حمله کرد و طی این حمله بیش از ۱۱۰ نفر کشته و صدها تن دیگر زخمی شدند.

وزارت خارجه آمریکا ضمن اعلام این خبر که ناگی همچنین قصد دارد به موزامبیک و آفریقای جنوبی نیز سفر کند، افزود: «وی خواستار توقف حملات به غیرنظامیان خواهد شد و طرفین را ترغیب به همکاری برای ایجاد یک جو مناسب ...برای از سرگیری مذاکرات خواهد کرد».

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سابق سودان ۲۲ فروردین در پی گسترش اعتراض‌های مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن شورای نظامی سودان قدرت را به دست گرفت که تا به امروز با خواسته معترضان برای انتقال قدرت به دولت مدنی مخالفت کرده است.

ائتلاف آزادی و تغییر اقدام شورای انتقالی نظامی سودان در قبضه کردن قدرت در دستان نظامی‌ها را «کودتا» خوانده و اعلام کرده که به اعتراضات مسالمت آمیز خود تا تحقق اهداف و تشکیل حکومت مدنی انتقالی ادامه خواهد داد.

سازمان ملل و سایر سازمان‌های حقوق بشری از اوضاع جاری در سودان ابراز نگرانی شدید کرده‌اند. اتحادیه آفریقا دیروز پنجشنبه اعلام کرد که تاز زمانی که شورای نظامی قدرت را به غیر نظامیان منتقل نکند، عضویت سودان در این اتحادیه تعلیق خواهد شد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

هشدار یمن به شرکت‌های بیمه: فریب تضمین‌های سعودی را نخورید


عراقچی در دیدار با همتای قطری: کشورهای منطقه نباید اجازه استفاده آمریکا از خاک خود علیه ایران را بدهند


کلافگی ارتش تا دندان مسلح صهیونیست‌ها از بادبادک های غزه!


سرلشکر رضایی: آمریکا شرارت کند بلایی سرشان می‌آوریم که در تاریخ ثبت شود


ابن‌الرضا: معادلات را تغییر دادیم؛ با ایران محترمانه سخن بگویید


قالیباف: امپراتوری آمریکا روبه‌زوال است


قالیباف: آمریکا باید شروط ایران در تفاهم‌نامه را اجرا کند


حملات هوایی و تهدید کودکان بادبادک‌باز؛ غزه بدون منطقه امن


گسترش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی در سایه پیشبرد پروژه های جدید شهرک‌سازی + فیلم


کسب ۳ مدال جهانی توسط یک دانش‌آموز فارسی در المپیاد جهانی علوم زمین تورین ایتالیا