العالم-آفریقا
به گزارش العالم؛ زندانیان آزاد شده از اعضای وابسته به جنبش های مسلح بودند که در دوره های زمانی مختلف در نظام سابق سودان بازداشت شده و یا به اسیری گرفته شده بودند.
در زمان حکومت عمر البشیر شمار گروه های مسلح در مناطق مختلفی از سودان بویژه دارفور، کردفان و نیل آبی گسترش یافته بود و افرادی از کشورهای آفریقایی از خارج از سودان این گروه ها را مدیریت می کردند.
شورای نظامی انتقالی و ائتلاف احزاب "آزادی و تغییر" اخیرا توافق کردند که ریاست شورای حاکمیتی به صورت دورهای انتخاب شود و تحقیقات شفاف و جامع در مورد حوادث خشونت آمیز هفتههای اخیر نیز صورت گیرد.
در جریان تظاهرات یکشنبه گذشته (۹ تیرماه) در سودان که معترضان از شورای نظامی انتقالی خواستند قدرت را به غیر نظامیان منتقل کنند، ۱۰ تن کشته شدند.
این بزرگترین تجمع اعتراض آمیز در سودان از حمله سه هفته پیش (سوم ژوئن / ۱۳ خرداد) نیروهای امنیتی به تحصن کنندگان در خارطوم بود که بیش از یکصد کشته و شمار زیادی زخمی بر جا گذاشت.
میشل باچله "کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در واکنش به کشتار معترضان سودانی در این تظاهرات، خواستار توقف سرکوب اعترض های مردمی و ورود ناظران بین المللی به سودان شده بود.
اعتراضهای مردمی سودان که از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به علت افزایش قیمت نان آغاز شد، به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت عمر البشیر شدند.
دولت البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش سرنگون و پس از آن ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت.
سرنگونی البشیر معترضان سودانی را متقاعد نکرد، بطوری که آنها همچنان خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دمکراتیک هستند.