مشاور ترامپ: اقدام ترکیه در خرید اس-۴۰۰ غیرقابل قبول است

يکشنبه 30 تير 1398
22:35
مشاور ترامپ: اقدام ترکیه در خرید اس-۴۰۰ غیرقابل قبول است
«جک کین» ژنرال بازنشسته آمریکایی و مشاور دونالد ترامپ ضمن غیرقابل قبول خواندن خرید اس-۴۰۰ روسیه از سوی ترکیه تاکید کرد، تنش‌ها در بین اعضای ناتو به سطحی بی سابقه رسیده است.

العالم - آمریکا

یک رسانه روس در گزارشی به نقل از دو چهره شناخته شده آمریکایی به تازه‌ترین مخالفت‌های آمریکایی‌ها با اقدام ترکیه در خرید سامانه پدافند موشکی «اس-۴۰۰» پرداخته است.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، «جک کین» قائم مقام ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا طی سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ که «مشاور مستقل» دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا است، در یک مصاحبه هشدار داده که اقدام ترکیه در خرید اس ۴۰۰ روسیه، تهدید برای ثبات کشورهای عضو ناتو است.

این ژنرال چهارستاره بازنشسته، به روزنامه «تایمز» انگلیس گفت: «خرید اس-۴۰۰ عملا چالشی در برابر سیاست ناتو در مخالفت با استفاده از سامانه‌های نظامی روسی است و این کار، اقدامی غیرقابل قبول است».

این آمریکایی ۷۶ ساله، اقدام دولت ترامپ در قطع مشارکت ترکیه در برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ را اقدامی درست خواند، اما درباره تبعات جدا شدن بیشتر ترکیه از ناتو هشدار داده است.


«جک کین» مشاور دونالد ترامپ و ژنرال بازنشسته آمریکایی

کین با اشاره به اینکه ترکیه تنها کشور اسلامی عضو ناتو است، افزود: «(این کشور) مسیر دسترسی ناتو به خاورمیانه و آسیا است و کشوری است که در ائتلاف (ناتو) در استراتژیک‌ترین منطقه واقع شده است.»

از سوی دیگر، «اریک ادلمن» سفیر پیشین آمریکا در ترکیه با اشاره به تنش‌ها بر سر خرید اس-۴۰۰ تاکید کرد که واشنگتن و آنکارا در حال ورود به یک «بحران جدی، عمیق و ادامه‌دار» هستند.

به ادعای او، «ترکیه مدت زمانی است که متحد قابل اتکایی در ناتو نبوده است، اما مکانیسمی برای خارج کردن متحدان بد (از ناتو) وجود ندارد».

سفیر اسبق واشنگتن در آنکارا در اظهاراتی انتقادی از وضعیت سیاسی کنونی در ترکیه گفته است: «یک ترکیه کاملا دموکراتیک می‌تواند متحدی قوی برای آمریکا و ناتو باشد و باید هم اینگونه باشد».

این اظهارنظرها در حالی مطرح شده که به دنبال آغاز روند تحویل اس ۴۰۰ روسیه به ترکیه از ۲۱ تیرماه جاری، ناتو علیه این اقدام موضع گرفته و آمریکا هم ترکیه را از پروژه ساخت جنگنده‌های اف-۳۵ کنار گذاشته است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سرلشکر عبداللهی: هرگونه تعرض به نفتکش‌های ایران موجب هدف قرار گرفتن پایگاه‌های آمریکا در منطقه خواهد شد


سخنگوی سپاه: هیچ فناوری پیشرفته‌ای توان عبور از لایه‌های رصدی ما در تنگه هرمز را ندارد


اولین فیلم و تصاویر از زیرسطحیِ هوشمند آمریکا که در تنگه هرمز شکار شد