روحانی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار:

دولت کوشیده‌ تا حد ممکن پاسدار آزادی مطبوعات باشد

چهارشنبه 16 مرداد 1398
07:46
دولت کوشیده‌ تا حد ممکن پاسدار آزادی مطبوعات باشد رئیس جمهور در پیامی به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار، با اشاره به اینکه دولتهای یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند، تصریح کرد: فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی، اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.

العالم _ ایران / سیاسی

متن پیام حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی که توسط علی ربیعی سخنگوی دولت در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با حضور مدیران رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه دولت قرائت شد، به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ما در روز خبرنگار قرار داریم، اما تقارن تاریخی این هفته با سالگرد امضا شدن فرمان مشروطه (۱۴ مرداد ۱۲۸۵) معنایی خاص به این هفته میبخشد. مطبوعات که خبرنگاران قوام‌بخش آنها هستند، رکنی از مردم‌سالاری و مشروط کننده قدرت سیاسی‌اند.

تصور دنیایی که در آن مطبوعات و خبرنگار به کفایت آزاد و قدرتمند نباشند و قدرت سیاسی مشروط و مقید به قانون باشد، ممکن نیست. اگر درمان دردهای ایران نیز در همان یک کلمه، قانون، نهفته باشد، تحقق حاکمیت این یک کلمه نیز در دنیایی فارغ از مطبوعات آزاد و مستقل ناممکن است.

دولتهای یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند. ایده آزادی مطبوعات و قوام و ثبات یافتن آن را از مسیر تأکید بر ضرورت حذف نظارت‌های غیر حرفه ای برمطبوعات دنبال کردیم، اما هنوز بستر مساعدی برای پذیرش کامل چنین ایده‌ای فراهم نشده است.

دنیای امروز و به تبع آن مطبوعات بر اثر فناوری‌های جدید به نحوی تغییر کرده اند که نظام‌های پیشین نظارت، مجوزدهی و تنظیم‌گری در زمینه مطبوعات ناکارآمد شده اند.

در دنیایی که هر شهروند می‌تواند تولیدکننده محتوا در تیراژ زیاد در فضای مجازی باشد، تشریفات غیرضرور برای اخذ مجوز نشریاتی که چند هزار تیراژ بیشتر ندارند، غیر قابل قبول است.

دولتهای یازدهم و دوازدهم طرفدار باز گذاشتن دسترسی به فضای مجازی و استفاده شهروندان از این فضا بوده است. ما بر این باوریم که استفاده‌های نامناسب از این فضا بخش بسیار محدودی از آن‌ را تشکیل می‌دهد و نمی‌توانیم برای جلوگیری از فعالیت‌های نامناسب بسیار اندک، جلوی فعالیت اکثریت قاطع مردم در این فضا را بگیریم. نباید تصور شود که فضای مجازی رقیبی برای مطبوعات است. همان گونه که اینترنت نتوانست کتاب را از میان بردارد و کتاب حتی در شکل کاغذی آن کماکان برآورنده نیازهای جامعه امروز است، مطبوعات نیز به شرط داشتن محتوای مناسب قادرند بنیان اطلاع‌رسانی باشند و کماکان اصالت با محتوای تولیدشده در رسانه‌های رسمی است.

فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.

بدیهی است مطبوعات نیز به دنبال بقیه بخش‌های اقتصادی دشواری‌هایی را تجربه می‌کنند و همین امر بر زندگی خبرنگاران و سایر گروههای مرتبط با روزنامه نگاری می گذارد.

علی‌رغم همه این مشکلات که بخشی از کلیت نظام اقتصادی و اجتماعی کشور است، مفتخریم به اینکه به صورت نظام‌مند تلاش کردیم پاسدار آزادی گردش اطلاعات و حمایت از رسانه آزاد باشیم.

حسن روحانی

0% ...

آخرین اخبار

نگرانی آمریکا از مهندسی معکوس زهپاد خود توسط ایران


هشدار مشاوران ترامپ درباره تداوم جنگ تا پایان ریاست‌جمهوری


تسلط نیروهای یمنی بر شهر «الخوخه» و پیشروی به سمت «المخاء»


حملات موشکی و پهپادی یمن به جنوب عربستان سعودی


قسام شهادت یکی از اعضای شورای نظامی خود در کرانه باختری را تسلیت گفت


از گرسنگی خاموش در غزه تا اعتراض نخبگان عراق و پرچم فلسطین در پرتغال + ویدئو


واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام: این فضاسازی‌ها بی‌اثر است


بقائی: ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت موضوعیت ندارد


بیانیه ارتش لبنان: ۷۷۰۰ مورد نقض «توافق چارچوب» توسط اسرائیل


هشدار صریح لبنان؛ مانور اسرائیل در خلأهای امنیتی جنوب


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم