فیلم| آغاز حرکت حجاج از مشعرالحرام به سمت سرزمین منا

يکشنبه 20 مرداد 1398
07:36
زائران بیت‌الله‌الحرام در سرزمین منا پس از رمی جمرات و قربانی کردن، سر خود را می تراشند و حاجی می‌شوند.

العالم- ایران/ فرهنگی

غروب شنبه پایان شرعی نخستین وقوف حجاج در عرفات بود و از شامگاه روز گذشته، حرکت بیش از دو میلیون زائر حرم الهی به سمت مزدلفه یا همان مشعرالحرام آغاز شد. هزاران دستگاه اتوبوس از غروب شنبه که در عربستان سعودي روز عرفه بود، عملیات انتقال حجاج به مشعرالحرام را آغاز کردند و ساعت به ساعت بر جمعیت میلیونی این منطقه افزوده شد.
زائران تا قبل از اذان صبح روز یکشنبه فرصت دارند خود را به مزدلفه برسانند تا نیت وقوف کنند و تا طلوع آفتاب روز عید قربان که در عربستان روز یکشنبه است، در مشعرالحرام بمانند.
طلوع آفتاب صبح عید قربان، مجوز حرکت میلیونی حجاج به سمت سرزمین مناست و این پیاده روی بزرگ در مسیری ده کیلومتری آغاز می شود.
حجاج با رسیدن به منطقه جمره، هفت سنگ را به جمره عقبی به عنوان نماد شیطان می زنند.
بعد از رمی جمره عقبه، به ذبح قرباني پرداخته و پس از اطمینان از ذبح، حلق یا تقصیر که به معنی تراشیدن موی سر است، انجام خواهند داد.
وقوف حجاج در منا تا ظهر روز دوازدهم به طول مي انجامد و در روز يازدهم و دوازدهم نيز به رمي جمره سه گانه مي پردازند.
در واقع این آخرین مرحله از مناسک حج و به پایان رساندن وقوف روز دوازدهم تا ظهر این روز است.
همزمان با اذان ظهر ، ترک این صحرای پر رمز و راز و حرکت به سمت مکه مکرمه آغاز و اعمال مکه مکرمه انجام مي شود و این یعنی پایان مناسک حج تمتع و مزین شدن حجاج به نام مبارک حاجی و حاجیه خانم است.

خبرگزاری صداوسیما

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

رایزنی عراقچی و همتای آذربایجانی در بیشکک


فرمانده کل ارتش: تجربه جنگ‌های اخیر اهمیت حیاتی و راهبردی پدافند هوایی را آشکار ساخت


موشک خیبرشکن؛ قهرمان میدان مبارزه


مخالفت عراق با تمدید حضور نیرو‌های ائتلاف بین المللی


پزشکیان: امنیت منطقه در گرو مقابله با رویکردهای مبتنی بر زور است


هشدار ایران به متجاوزان: به هر حمله ده‌ها برابر شدیدتر پاسخ می دهیم


همتی: کمبود ارز نداریم/ ادعای فروپاشی کذب است


3 پیشنهاد پزشکیان برای تقویت همکاری در سازمان شانگهای


سخنرانی‌در‌ اجلاس شانگهای و دیدار با پوتین؛ اهم برنامه‌های پزشکیان


نماینده دموکرات: مردم آمریکا خواستار پایان جنگ علیه ایران هستند