خبر:
منابع امنیتی عراق اعلام کردند انفجاری که دوشنبه شب گذشته در پایگاه الصقر در جنوب بغداد روی داد، ناشی از حمله ای از خارج از این پایگاه بود که چهار مقر تیپ های وابسته به الحشد الشعبی درآن قرار دارد.
تحلیل:
منابع امنیتی عراق و شاهدان، خبر حمله به پایگاه الصقر بغداد از خارج از این اردوگاه را تایید کردند و افزودند که این حمله، هوایی بوده و از سوی هواپیمایی ناشناس صورت گرفته است و انبارهای اسلحه در داخل این پایگاه را چند بار هدف قرار داده است.
این اولین باری نیست که پایگاه های الحشد الشعبی مورد حملات برنامه ریزی شده قرار می گیرد. در نوزدهم ژوئیه گذشته، پایگاه الشهداء در آمرلی در استان صلاح الدین هدف حمله ای مشابه قرار گرفت. کمی پس از آن، اردوگاه شهید ابومنتظر المحمداوی در دیاله هدف حمله قرار گرفت که این حمله هم از سوی منبعی ناشناس بود.
کارشناسان نظامی معتقدند، انفجارهایی که در پایگاه های الحشد الشعبی رخ داده است، شدیدتر از قدرت هواپیماهای بدون سرنشین داعش (درونز) است، پهپاد های داعش نهایتا دو بمب به وزن کمتر از 500 گرم را می توانند حمل کنند، اما قدرت تخریب های صورت گرفته در پایگاه های حشدالشعبی بیشتر از این مقدار بوده است این مساله، شک و تردیدهایی را درباره دست داشتن رژیم اسرائیل در این حمله ایجاد می کند. نشانه دیگر از دست داشتن رژیم اشغالگر قدست در دست داشتن در این حملات را می توان در نحوه واکنش آمریکا مشاهده کرد، آمریکا اعلام کرد که از حمله احتمالی به الحشد الشعبی در عراق مطلع شده، ولی در این حمله مشارکت نداشته است.
روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" وتحلیلگران نظامی صهیونیست درآن زمان اعلام کردند: اسرائیل در حمله به پایگاه الحشد الشعبی دست داشته است و این حمله با همکاری با نیروهای آمریکایی مستقر در عراق انجام شده است. نوار صوتی که به " محمود الفلاحی" فرمانده عملیات الانبار و یکی از مزدوران سیا نسبت داده شده است، این مساله را تایید می کند. این مزدور سیا از فرمانده عملیات الانبار، اطلاعاتی درباره مواضع الحشد الشعبی و نیروهای عراقی خواسته بود.
مساله قابل توجه این است که ستون پنجم امریکا – اسرائیل در عراق، معمولاً پس از هر حمله به مواضع الحشد الشعبی به ویژه پس از حمله به پایگاه الصقر، فعال می شود. هدف از آن، تلاش برای منحرف کردن افکار عمومی عراق است که معتقد است حمله به مواضع الحشد الشعبی از سوی امریکا و اسرائیل و داعش ، به دلیل قدرت و ایستادگی آن ها آن ها در برابر عناصر داعشی و مسئولان و حامیان آن ها است که بر لزوم خلع سلاح الحشد الشعبی و انتقال آنان از پایگاه هایشان تاکید دارند.
به نظر می رسد که حمله به الحشد الشعبی ، استراتژی آمریکایی است که ضمن همکاری با رژیم اسرائیل و عوامل آن ها در داخل عراق اعم از صدامی ها و طرفداران طایفه گری صورت می گیرد.
این حملات با هدف انتقام از الحشد الشعبی است که طرح آن ها را برای تجزیه عراق و اختلاف افکنی بین مردم این کشور از طریق شاخه نظامی آمریکا واسرائیل به نام داعش ناکام گذاشت.
همه چیزهایی که درباره علل حمله به این پایگاه ها گفته می شود، مانند وجود موشک های دوربرد یا حضور نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این پایگاه ها ، تنها با هدف فریب است، این ها بهانه هایی قدیمی و تاریخ گذشته است که ائتلاف امریکایی واسرائیلی و حکومت های رجعت گرای عربی همواره از آن برای حمله به عناصر مقاومت در امت اسلامی که طرح های داعش را با هدف تجزیه عراق و سوریه و یمن ناکام گذاشتند، استفاده می کردند.