قاسمی: ابتکار صلح هرمز، آغازی برای کاهش تنش‌های تحمیلی خارجی

پنج‌شنبه 4 مهر 1398
16:08
قاسمی: ابتکار صلح هرمز، آغازی برای کاهش تنش‌های تحمیلی خارجی سفیر ایران در پاریس گفت: «ابتکار صلح هرمز» می‌تواند آغازی نوین در مسیر گفتگوهای صادقانه و ثمربخش برای رفع سوء تفاهمات و کاهش تنش‌های تحمیلی و القاء شده از خارج به منطقه باشد.

العالم - ایران/سیاسی

بهرام قاسمی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس درباره طرح رئیس جمهوری کشورمان که چهارشنبه شب (سوم مهر ماه) در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل تحت عنوان «ائتلاف امید» و «ابتکار صلح هرمز» رسما اعلام شد، عنوان کرد: «ائتلاف امید» و «ابتکار صلح هرمز» تاکیدی دوباره بر اراده ایرانیان در جهت تحکیم صلح، استقرار امنیت و توسعه اقتصادی پایدار برای تمامی مردم منطقه است.

وی افزود: این ابتکار می‌تواند آغازی نوین در مسیر گفتگوهای صادقانه و ثمربخش برای رفع سوء تفاهمات و کاهش تنش‌های تحمیلی و القاء شده از خارج به منطقه باشد.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران دیشب در نشست مجمع عمومی طی سخنانی عنوان کرد: بنا به مسئولیت تاریخی کشورم در حفظ امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به «ائتلاف امید»HOPE یعنی«ابتکار صلح هرمز» (Hormoz Peace Endeavor) دعوت می‌کنم.

روحانی اظهار داشت: هدف «ائتلاف امید» ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز، و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه میان ایشان است. این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع از و به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در بر می‌گیرد.

وی افزود: «ائتلاف امید» بر پایه اصول مهمی همچون پایبندی به اهداف و اصول ملل متحد، احترام متقابل، منافع متقابل، جایگاه برابر، گفتگو و تفاهم ، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشه‌ناپذیری مرزهایِ بین‌المللی، حل و فصلِ مسالمت‌آمیز تمامی اختلافات و از همه مهم‌تر دو اصل بنیادین "عدم تجاوز" و "عدم دخالت در امور داخلی یک‌دیگر" قرار دارد. حضور سازمان ملل متحد برای ایجادِ یک چتر بین‌المللی در حمایت از «ائتلاف امید» نیز امری ضروری است. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جزئیات بیشتری از ائتلاف امید را به اطلاع کشورهای ذینفع خواهد رساند.

رئیس جمهور تاکید کرد: تشکیلِ هرگونه ائتلاف امنیتی، تحت هر عنوان در منطقه، با محوریت و فرماندهی نیروهای خارجی، مصداق بارز مداخله در امور منطقه است.

محمدجواد ظریف نیز پس از آن در نشست شورای امنیت که به دعوت لاوروف حضور یافت به تشریح جزییات این طرح پرداخت.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

تجدید عهد رهبران مذاهب اسلامی پاکستان با سیره نبوی/تاکید بر وحدت و دشمن شناسی


فروپاشی روانی ارتش اسرائیل زیر بار جنگ های طولانی مدت+ فیلم


حمله پهپادی و توپخانه ای رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


هشدار حماس و جهاد اسلامی درباره تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه اسرای فلسطینی


پزشکیان فردا (دوشنبه) به قرقیزستان می‌رود


اعتراض یمن به استفاده ریاض از پرونده انسانی به عنوان اهرم فشار/ صنعا: هرگز در برابر فشارها نخواهیم شکست


گاردین: دولت ترامپ از روزنامه‌نگاران جاسوسی می‌کند


لبیک اساتید فناور دانشگاه‌ها به رهنمود‌های رهبر انقلاب


دریادار ایرانی: با همان روحیه شهدا از ایران دفاع می‌کنیم


بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی؛ حاکمان آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلام