آمریکا دولت سوریه را به استفاده از سلاح‌های شیمیایی متهم کرد

پنج‌شنبه 4 مهر 1398
20:13
آمریکا دولت سوریه را به استفاده از سلاح‌های شیمیایی متهم کرد «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در نیویورک دولت «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه را به استفاده از سلاح‌های شیمیایی در ماه مه متهم کرد. 

العالم - ایران / سیاسی

وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: «رژیم اسد مسئول ارتکاب جنایت‌های بی‌شماری است که برخی از آنها در سطح جنایت‌های جنگی و جنایت علیه بشریت هستند.»

وی اضافه کرد: «امروز اعلام می‌کنم که ایالات متحده به این جمع‌بندی رسیده که دولت بشار اسد از کلرین به عنوان سلاح شیمیایی در روز ۱۹ مه استفاده کرده است.»

ادعای پامپئو در حالی مطرح شده که اخیراً کمیسر کمیته بین‌المللی حقوق بشر در خاورمیانه به نقش گروه موسوم به «کلاه‌سفیدها» در متهم‌سازی دولت سوریه به استفاده از سلاح‌های شیمیایی در این کشور اذعان کرده است.

«هیثم ابو سعید» کمیسر کمیته بین‌المللی حقوق بشر در خاورمیانه حدود دو هفته پیش گفت: «در گزارش نخستی که کمیته حقیقت‌یاب بین‌الملل برای کشف مواد شیمیایی در سوریه منتشر کرد، آمده بود که [سوریه] مواد شیمیایی در اختیار ندارد و همه ذخایر خود را به ارتش آمریکا و کشورهای ائتلاف بین‌المللی تحویل داده است.»

این مسئول حقوق بشری خاطر نشان کرد، پس از این تحقیقات یک بار دیگر به سوریه رفتند و «دیدیم که بخشی از این ذخایر به سوریه بازگردانده و به گروههایی تحویل داده شده که در آن زمان رصد شد و تحت عناوین انسان‌دوستانه فعالیت می‌کردند. آنان کلاه سفیدها بودند».

ابوهیثم با تأکید بر اینکه «کلاه سفیدها، نقش منفی در سوریه داشتند، حقایق، اخبار و فیلمها را جعل می‌کردند»، تصریح کرد : «این مسئله را کشف کردیم و آن را به نهادهای بین‌المللی فرستادیم، ولی فورا به ما فشار آوردند تا این کار را متوقف کنیم، ولی این اتفاق رخ نداد».

وی در پایان خاطر نشان کرد: «زمانی که پی بردیم سوریه در غوطه شرقی و خان العسل از [سلاح] شیمیایی استفاده نکرده و فیلمهای منتشر شده، ساخت کلاه سفیدها بود، مشاهده کردیم که موضع رسمی انگلستان تأکید دارد که کلاه سفیدها این فیلمهای ساختگی را تدوین کردند».

کلاه سفیدها یک گروه تروریستی است که از سال۲۰۱۳ در سوریه نقش زیادی در حمایت از تروریست‌ها دارد. این گروه که توسط انگلیس و آمریکا حمایت مالی می‌شود، مدعی کمک به افراد غیر نظامی در سوریه است.

پامپئو در بخش دیگری از سخنانش ادعاها علیه ایران را تکرار کرد و گفت: «ایران آمادگی رفتار مانند یک کشور نرمال را ندارد.»

0% ...

آخرین اخبار

بازگشت سراسیمه فرزند نتانیاهو از آمریکا به اسراییل به بهانه یک تهدید فوری


عزم و اراده پولادین ملت ایران را به نمایش گذاشتید


شمار جان باختگان سیل نپال به ۶۷۰ نفر رسید


غریب‌آبادی: اقدامات لازم برای بازگشایی تنگه هرمز را برای آمریکایی‌ها روشن کرده‌ایم


دبیرکل سازمان ملل خواستار ممنوعیت جهانی آزمایش‌های هسته‌ای شد


اهدای ۷۵۰۰ بسته معیشتی توسط سفارت ایران در صنعا به مناسبت میلاد پیامبر اکرم (ص)+فیلم


تأکید وزرای خارجه ترکیه و قطر بر لزوم کاهش‌ تنش‌های منطقه‌ای


شعله ور کردن جنگ در کرانه باختری؛ برگه نتانیاهو در تبلیغات انتخاباتی + ویدئو


تقابل ایران با محاصره اقتصادی و هشدار به دشمنان +فیلم


پیام رهبر انقلاب به مناسبت هفته وحدت فردا منتشر می شود