دولت ترامپ ادعای او درباره تحریم‌ها علیه ایران را رد کرد

پنج‌شنبه 11 مهر 1398
20:04
دولت ترامپ ادعای او درباره تحریم‌ها علیه ایران را رد کرد
یک نهاد نظارتی در آمریکا ادعاهای رئیس‌جمهور این کشور درباره اثرگذاری تحریم‌ها علیه ایران را نقض کرده است.

العالم - آمریکا

دولت«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ادعاهای او و مقام‌های بلندپایه این کشور درباره اثرگذار بودن تحریم‌ها علیه ایران را نقض کرده است.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی روز پنجشنبه نوشت دولت ترامپ، تحریم‌ها را به یکی از «سلاح‌های» اصلی سیاست خارجی خودش تبدیل کرده و مدعی شده که از طریق آنها فشارهای عظیمی روی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعمال کرده است.

با وجود این، مقام‌های دولت ترامپ در گزارشی که به تازگی توسط «دیوان محاسبات آمریکا» تهیه شده درباره اثرگذار بودن این تحریم‌ها در دستیابی به اهداف خودشان تردید ابراز کرده‌اند.

گزارش دیوان محاسبات آمریکا حاکی است سازمان‌های مجری تحریم‌ها علی‌رغم رصد آثار اقتصادی تحریم‌ها، این مسئله را که آیا این تحریم‌ها در دستیابی به اهداف خود برای تغییر رفتار کشورها نیز موفق عمل کرده‌اند یا خیر، ارزیابی نکرده‌اند.

روزنامه واشنگتن‌پست نوشته مقام‌های وزارتخانه‌های خزانه‌داری، خارجه و تجارت آمریکا به محققان دیوان محاسبات این کشور گفته‌اند ارزیابی مسئله دستیابی تحریم‌ها به اهداف خود با دشواری‌های زیادی، از جمله متغیر بودن اهداف سیاست خارجی و دشوار بودن جدا کردن آثار تحریم‌ها مواجه است.

واشنگتن‌پست نوشته این گزارش با سخنان ترامپ و سایر مقام‌های بلندپایه دولت او درباره اثرگذاری تحریم‌ها علیه ایران در تناقض است.

ترامپ بارها مدعی شده که تحریم‌ها علیه ایران اثرگذار بوده‌اند و باعث تغییر در رفتارهای این کشور شده‌اند.

او به عنوان مثال، همین ماه پیش در یک کنفرانس خبری تحریم‌ها علیه ایران را «شدیدترین تحریم‌ها اعمال‌شده علیه یک کشور» خواند و گفت: «فکر می‌کنم تحریم‌ها اثرگذار هستند.»

در ماه اوت هم «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که تحریم‌ها «ایران را از ثروت محروم کرده‌اند.»

استفاده گسترده دولت ترامپ از تحریم‌ها با مخالفت‌های کارشناسان، از جمله معماران اصلی شبکه تحریم‌ها علیه ایران روبرو بوده است. با آنکه دولت‌های پیشین آمریکا هم به منظور دستیابی به اهداف خود از تحریم‌ها استفاده کرده‌اند نوع استفاده ترامپ از آن موجب شده که کارشناسان درباره بی‌رمق شدن و بی‌اثرشدن آنها در دراز مدت هشدار دهند.

«استیون منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا اخیراً در مصاحبه‌ای اذعان کرد که تحریم‌ها علیه ایران به سقف خود رسیده‌اند.

منوشین که با برنامه «MEET THE PRESS» شبکه خبری ان‌بی‌سی مصاحبه می‌کرد درباره گام‌های بعدی آمریکا علیه ایران گفت: «نخستین چیز مجوز تحریم‌های بیشتر علیه ایران بوده اگر چه تقریبا به حداکثر میزان ممکن تحریم‌ها علیه ایران رسیده‌ایم و و ما تحریم نهاد طرف سوم را آغاز خواهیم کرد.»

دیوان محاسبات آمریکا در بخشی از گزارش خود هم به آثار سوء تحریم‌ها بر کشورهای هدف اشاره کرده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «تحریم‌ها ممکن است تبعات ناخواسته‌ای هم برای کشورهای هدف داشته باشند، مانند اثرات احتمالی آنها روی مسائل حقوق بشر یا سلامت عمومی.»

دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریم‌های معلق‌شده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریم‌ها که از مردادماه و آبان‌ماه سال گذشته اجرایی شده‌اند با مخالفت‌های عمده‌ای در جهان مواجه هستند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

قالیباف: حرف جدیدی نداریم؛ آمریکا باید شروط هفتگانه را اجرا کند


سردار جوانی در گفتگو با العالم: فناوری در اختیار داریم که پایگاه‌های آمریکا را دورتر از منطقه نیز هدف قرار دهیم


دیدار فرمانده ارتش پاکستان با رئیس‌جمهور + عکس


نماینده آمریکا: فرانسه اولین کشوری است که سقوط می‌کند


پاراآسیایی ناگویا؛ خسروی صاحب نشان طلا شد


مشاور جدید رئیس‌جمهور در امور دفاعی کشور منصوب شد


هوای بهاری بورس در پاییز/شاخص ۱۸ هزار واحد رشد کرد


مداخله ترامپ در انتخابات کنست از دید جامعه داخلی "اسرائیل"


توافق ایران و عراق برای اخراج یا تحویل گروه های کرد مسلح


عاصم منیر وارد تهران شد


پربیننده ترین خبرها

سردار حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران: هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، سرزمین‌های اشغالی را به زمین سوخته تبدیل خواهد کرد.


وزارت کشور فرانسه اعلام کرد در جریان اعتراضات و خشونت‌های اخیر در این کشور، ۲۳۹۷ نفر دستگیر و ۹۹۷ نفر از نیروهای امنیتی زخمی شده‌اند.


لبنان: از ایران خواسته‌ایم که سفیر جدیدی را تعیین کند


عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران خطاب به آمریکا و اسرائیل: دفعه قبل که خواستید «کار را تمام کنید»، قدرت ایران بیشتر شد.


واکنش عراقچی به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونیستی؛ ایران هم کارهای ناتمامی با شما دارد!


زاخارووا: غرب در قبال اعتراض‌ها معیارهای دوگانه دارد


وزارت بهداشت یمن: شمار شهدا و مجروحان حملات عربستان به ۵۳۶ نفر رسید


بمباران یک منزل مسکونی در استان تعز یمن


تشدید دوباره تنش میان نتانیاهو و اوباما در آستانه انتخابات رژیم صهیونیستی


قهرمانی تاریخی و اقتدار ملی کشتی آزاد امیدهای ایران در قلب آمریکا


اصابت نفتکش متخلف با مین در جنوب تنگه هرمز