در دیدار رئیس مجلس اتریش مطرح شد؛

علی لاریجانی: آمریکا دلیل مهم مناقشه ایران و عربستان است

سه شنبه 23 مهر 1398
19:24
علی لاریجانی: آمریکا دلیل مهم مناقشه ایران و عربستان است رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران مخالف حل مسائل میان ایران و سعودی‌ها نیست بلکه آمریکایی ها نمی‌گذارند چرا که نفع آنها در گرو این درگیری‌هاست.

العالم - ایران/ سیاسی

علی لاریجانی و اینگو آپه، رئیس مجلس اتریش امروز (سه‌شنبه) در حاشیه صد و چهل و یکمین نشست اتحادیه بین‌المجالس جهانی (IPU) دیدار و گفتگو کردند.

لاریجانی در ابتدای این دیدار با اشاره به ریشه دار بودن روابط ایران و اتریش، گفت: اتریش همیشه نقش متعادلی به مسائل داشته و به ویژه بعد از توافق هسته ای، گام های خوبی برداشته البته روابط تجاری بین دو کشور باید افزایش پیدا کند. همچنین علاوه بر روابط سیاسی مناسب بین دو کشور، باید بر مسائل علمی نیز تمرکز کرد.

وی با بیان اینکه شرایط منطقه به هم ریخته است و باید بدانیم چه کسی شرایط را اینگونه کرده است، افزود: داعش را چه کسی به وجود آورد؟ خانم کلینتون گفتند ما درست کردیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه عامل موثر آشفتگی در منطقه آمریکا است، تصریح کرد: به واقع در منطقه نگرانی وجود دارد و این مشکل در لیبی هم وجود دارد، البته در مسئله یمن و سوریه از ابتدا گفتم باید مذاکره سیاسی شود اما برخی از کشورها قبول نکردند.

لاریجانی گفت: آن ها می خواستند از ابزار داعش برای خود استفاده کنند اما نمی دانستند گریبان خودشان را هم خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: ایران مخالف حل مسائل میان ایران و سعودی ها نیست بلکه آمریکایی ها نمی گذارند و چنین فرصتی را نمی دهند چرا که نفع آنها در گرو این درگیری‌هاست و آمریکا دلیل مهم مناقشه ایران و عربستان است.

رئیس مجلس با اشاره به اهمیت روابط دوجانبه ایران و اتریش و افزایش مراودات فرهنگی و توریسم، گفت: این همکاری ها را می توان گسترش داد و فقط باید اراده سیاسی وجود داشته باشد.

لاریجانی خطاب به رئیس پارلمان اتریش، گفت: سیاستمداران کمتری در مسائل فرهنگی عمیق می شوند به همین جهت تشکر می کنم که شما در مسائل فرهنگی عمیق می شوید.

همچنین در ادامه رئیس پارلمان اتریش گفت: به تازگی گروه دوستی اتریش با ایران از کشور ایران دیدن کرده اند و خوشبختانه روابط پارلمانی دو کشور در حال گسترش است.

وی گسترش روابط اقتصادی و توریستی با ایران را بسیار مهم دانست و افزود: ایران نقش با ثباتی را در منطقه و خاورمیانه ایفا می کند و این نشان می دهد نقش گفتگو به هر راه حل دیگری ارجحیت دارد.

رئیس مجلس اتریش وضعیت منطقه را موجب نگرانی دانست و گفت: اقدام نظامی ترکیه در شمال سوریه و همچنین در یمن و لیبی نگران کننده است به همین جهت از هر فرصتی برای ایجاد اعتماد میان ایران و عربستان سعودی استقبال می کنم.

وی با ابراز تاسف از خارج شدن آمریکا از توافق هسته ای، اظهار داشت: تنها راه حل موجود برای امنیت جهانی از نظر ما همین توافق هسته ای است و لذا امیدوارم آمریکا سیاست حساب شده تری را در پیش گیرد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

پاراآسیایی ناگویا؛ تیم ملی پاراتکواندو ایران قهرمان شد


وزیر دفاع: هوافضای سپاه و پدافند ارتش اولویت هستند


بقائی: آمریکا خود مسبب ناامنی و آشوب موجود در منطقه است


به هرگونه اشتباه عملیاتی دشمن پاسخ می‌دهیم


پوتین در دیدار با ویتکاف: روسیه آماده کمک به حل‌وفصل مناقشه ایران و آمریکا است


نمایندگان مجلس مصر طرح مداخله نظامی در یمن را به تعویق انداختند


سردار شکارچی: ترامپ و نتانیاهو در سراشیبی سقوط قرار دارند


سرلشکر ایزدی: توان دفاعی ایران فراتر از توان تهاجمی دشمن است


شرکت ایرانی اراک ۶۰ سال پیش‌پیشرو در صنعت تولید تجهیزات


حمایت ترامپ از نتانیاهو: برد انتخاباتی یا مشکلی تازه برای نخست‌وزیر "اسرائیل"؟