تحلیل روز/

نتیجه توصیه بنیان‌گذار رژیم سعودی به نوادگانش درخصوص یمن؛ ناکامی پشت ناکامی

چهارشنبه 24 مهر 1398
16:27
نتیجه توصیه بنیان‌گذار رژیم سعودی به نوادگانش درخصوص یمن؛ ناکامی پشت ناکامی توافقی که پس از مذاکرات میان دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب اخیرا در شهر جده عربستان رخ داد با نظارت امارات و ریاض صورت گرفت، هدف از این مذاکرات بازگرداندن آرامش به استان های جنوبی همچون زمان پیش از کودتای شورای انتقالی (مورد حمایت امارات) اعلام شد، این توافق و نقش پررنگ امارات و عربستان در آن بیش از پیش آشکار می کند که این دو نه تنها اختلافی در پرونده یمن ندارند بلکه به نوعی به تقسیم وظایف علیه مردم یمن پرداخته اند.

العالم-تحلیل روز

با فاش شدن خلاصه ای از توافق جده، می توان تاکید داشت که امارات و عرسبتان به وضوح در حال مشروعیت بخشی به تجزیه یمن هستند همانگونه که به "کودتا" علیه عبدربه منصور هادی مشروعیت بخشیدند و این اقدام از طریق جذب شبه نظامیان شورای انتقالی جنوب و دیگر گروه های مسلحی که امارات اقدام به آموزش و ارائه حمایت های تسلیحاتی و مالی از آنها کرده است در قالب "ارتش ملی دولت مستعفی هادی" صورت می گیرد.

ساده انگارانه است اگر بیندیشیم که میان امارات و عربستان در پرونده یمن، به ویژه در جنوب این کشور اختلافاتی وجود دارد، این درست است که عربستان از عبدربه منصور هادی حمایت می کند، حال آنکه امارات از شورای انتقالی جنوب و "کودتا"ی آن علیه هادی حمایت می کند اما در واقع این دو، دو روی یک سکه هستند که در تلاش برای برهم زدن جغرافیا نه تنها در یمن بلکه هرجایی که بتوانند به آن ورود پیدا کنند هستند و همه امکانات خود را برای تجزیه لیبی، سوریه و عراق به کار می برند.

ادعاهای عربستان برای حفظ وحدت در یمن و اینکه عربستان به امارات اعمال فشار می کند تا گروه های تحت حمایت خود را به تبعیت از دولت مستعفی هادی ترغیب کند نیز دروغی بیش نیست، البته که بر همگان پوشیده نیست که امارات شجاعت آن را ندارد که بدون چراغ سبز عربستان اقدامی را در یمن انجام دهد، اما این دو با همکاری و همبستگی در راستای دستیابی به یک هدف مشخص تلاش می کنند و آن هم تضعیف یمن و تجزیه آن است و به همین دلیل است که شرایط لازم را برای جولان شبه نظامیان تحت حمایت امارات در استان های جنوبی فراهم آوردند حال آنکه درصورت اعلام جدایی جنوب یمن توسط شورای انتقالی جنوب هادی هیچ نیروی نظامی برای جلوگیری از این اتفاق در اختیار نداشت.

شایان ذکر است که امارات و عربستان در ابتدا با بهانه حمایت از دولت مستعفی هادی و علیه "نیروهای حوثی" جنگ علیه یمن را آغاز کردند و امروز از شورای انتقالی جنوب با این ادعا که انصارالله نماینده ایران است و کودتاگران شورای انتقالی جنوب خود جزئی از "دولت مشروع " یمن هستند، حمایت می کنند، این در حالی است که کاملا آشکار و روشن است که انصارالله یمن در راستای وحدت این کشور گام برمیدارد و تنها چیزی که شورای انتقالی جنوب یمن در پی آن است، جدای جنوب و تجزیه یمن است.

یمن یکپارچه و قوی هرگز این اجازه را به امارات و عربستان نمی دهد که به دنبال کسب مطامع خود در این کشور باشند و به همین دلیل این دو از همان ابتدا درصدد تضعیف و تجزیه یمن بودند و هرچه غیر از این را به عنوان هدف خود در یمن اعلام کنند همه بهانه و سرپوشی برای تداوم جنایات خود در این کشور است.

اسناد تاریخی و سیاسی وجود دارد که در آن تاکید شده است ، ملک عبدالعزیز اولین پادشاه نوین عربستان خطاب به نوادگان خود گفته است: عزت و ذلت سعودی ها هر دو در یمن است و به نظر می رسد که فرزندان عبدالعزیز این نصیحت جد خود را گرامی داشته اند اما در اجرای آن با شکست مواجه شدند و نوادگان وی نیز در این مسئله شکست خواهند خورد، ملت یمن همواره با عزم و اراده ای آهنین پاسدار کرامت و عزت ملی خود هستند و کلمه ذلت در قاموس آنها وجود ندارد، به نظر می رسد این نکته ای است که پادشاه سعودی و فرزندان وی از آن غافل بودند.

منيب السائح - العالم

0% ...

آخرین اخبار

اعترافات تکان‌دهنده نظامیان ارتش اشغالگر درباره بمباران بدون هشدار ساختمان‌های مسکونی غزه


سرتیپ یحیی سریع: ۱۱۹ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم