اردوغان:

به خاک هیچ کشوری چشم طمع نداریم

دوشنبه 29 مهر 1398
13:45
به خاک هیچ کشوری چشم طمع نداریم رئیس‌جمهور ترکیه مدعی شد که این کشور صرفا به دنبال تأمین امنیت مرزهای خود است و چشم طمع به خاک کشور دیگری ندارد.

العالم - ترکیه

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز (دوشنبه) در مجمع جهانی تی آر تی، بار دیگر مدعی شد که عملیات نظامی این کشور در شمال سوریه با هدف «مبارزه با تروریسم» و «تأمین امنیت مرزهای خویش» صورت می‌گیرد.

به نوشته خبرگزاری آناتولی، او گفت که ترکیه هیچ چشم طمعی به خاک هیچ کشوری ندارد و آزادی هیچ مردمی را هدف قرار نداده است.

اردوغان تأکید کرد: «ترکیه نمی‌خواهد خاک کشوری که به او تعلق ندارد را از آن خود کند و آنچه ما در سوریه انجام می‌دهیم برای تأمین امنیت مرزهایمان و تضمین بازگشت پناهندگان است.»

رئیس‌جمهور با تروریست خواندن شبه‌نظامیان کُرد سوریه گفت که ترکیه هرگز با آنها مذاکره نخواهد کرد.

او در ادامه کشورهای غربی را آماج انتقادات خود قرار داد و گفت: «تمامی غرب از اتحادیه اروپا و ناتو در کنار تروریست‌ها ایستاده و به ما انتقاد می‌کند. چه مدتی است که در کنار تروریست‌ها ایستاده‌اید؟ شما که ادعای مبارزه با تروریسم را داشتید. ترکیه آنچه که لازم باشد در تمامی نقاط جهان انجام می‌دهد و در این راستا کمک هر کشوری را می‌پذیریم.»

اردوغان گفت که کشورهای غربی پس از انتقاد از دولت سعودی، مسأله ترور «جمال خاشقچی» را رها کرده‌اند.

رئیس‌جمهو ترکیه در ادامه تأکید کرد باید ساختار جامعه جهانی به خصوص سازمان ملل تغییر یابد. او گفت که این ساختار کارایی ندارد.

او در خصوص عملیات نظامی در شمال سوریه نیز از رسانه‌ها خواست تا گزارش‌های میدانی را نه از شبه‌نظامیان کرد سوریه بلکه از منابع ترکیه‌ای دنبال کنند.

اردوغان گفت که فردا (سه‌شنبه) با ولادیمیر پوتین همتای روسی خود دیدار خواهد کرد و پس از آن تصمیمات لازم را می‌گیرد.

سخنان اردوغان در حالی است که شبه‌نظامیان «نیروهای دموکراتیک سوریه» بعد از ظهر روز گذشته (یکشنبه) در راستای عمل به توافق آتش‌بس از شهر «رأس العین» خارج شدند. توافقی که پنجشنبه هفته گذشته میان آمریکا و ترکیه امضاء و مقرر شد تا شبه‌نظامیان کرد از «منطقه امن» مدنظر ترکیه عقب‌نشینی کنند. مهلت این توافق پنج روزه امشب به پایان می‌رسد.

رئیس‌جمهور ترکیه یکشنبه شب گذشته در سخنانی گفته بود که در صورت عدم عقب‌نشینی شبه‌نظامیان کرد از شمال سوریه، ترکیه «سر آنها را خرد خواهد کرد». او گفت در نشستی که هفته جاری با «ولادیمیر پوتین» در قالب نشست سوچی خواهد داشت، بر سر مناطق استقرار نیروهای کرد رایزنی خواهد کرد.

0% ...

آخرین اخبار

وزارت بهداشت غزه: ماه گذشته بیشترین شمار مجروحان از زمان آتش‌بس ثبت شد


اولیانوف: غرب درباره انزوای روسیه خیال‌پردازی می‌کند


سقوط هواپیما در فلوریدا


سپاه: دو فروند نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شدند


درگیری تازه مرزبانان پاکستان و افغانستان زیر سایه تداوم جدال دیپلماتیک


گزارش العالم از دادگاه رسیدگی به شکایات خانواده‌های قربانیان تجاوز آمریکا و اسرائیل+ فیلم 


۷۵ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


تأکید سران عراق و مصر بر ضرورت پایان درگیری‌ها در منطقه


بازداشت جاسوس مراکز تولید قطعات موشک و پهپاد


آژیر خطر در جنوب عربستان به صدا در آمد