العالم ـ اروپا
به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، این لایحه توسط گروهی از نمایندگان حزب راست گرای جمهوری خواهان که اکثریت را در سنا در اختیار دارند ارائه شد و با ۱۶۳ رای موافق در مقابل ۱۱۴ رای مخالف و ۴۰ رای ممتنع به تصویب رسید.
براساس این قانون، مادران دانش آموزان در مدارس دولتی فرانسه تنها در صورتی می توانند فرزندان خود را در فعالیت های جانبی خارج از موسسات آموزشی همراهی کنند که هیچ گونه نشانه مذهبی از جمله پوشش حجاب به همراه نداشته باشند.
بحث ها در خصوص این لایحه و داشتن حجاب در نهادهای دولتی و حکومتی از مدت ها پیش در رسانه های فرانسوی مطرح بوده است.
"ژان میشل بلانکه" وزیر آموزش ملی فرانسه نیز در تازه ترین اظهارات خود ضمن ابراز مخالفت با این لایحه تصریح کرده است که چنین اقدامی گام گذاشتن به جلو بیش از حد لازم است و چنین قانونی به جهت ماهیت و پیام مبهمی که برای خانواده ها به همراه دارد، نمی تواند مثبت و سازنده تلقی شود.
فرانسه از جمله کشورهای اروپایی است که بیشترین جمعیت مسلمان را در خود جای داده است.
آخرین قانونی که در خصوص حجاب در این کشور به تصویب رسید به سال ۲۰۱۰ میلادی و دوره ریاست جمهوری "نیکلا سارکوزی" باز می گردد که بر اساس آن داشتن پوشش کامل برای زنان ممنوع اعلام شد.
کشور فرانسه که از آن به عنوان مهد آزادی نام برده می شود، کشوری است که ظاهرا محجبه بودن در آنجا جرم است. مسلمانانی که در فرانسه زندگی میکنند، طعم محدودیت ها و اعمال فشار مذهبی بر اقلیت های مسلمان را چشیدهاند.
به گزارش ایرنا، براساس قوانین فرانسه، مردم نباید از نشانههایی استفاده کنند که نشان دهد آنها به دین خاصی گرایش دارند.
ممنوعیت بحث برانگیز استفاده از حجاب مناظرات زیادی را میان موافقان و مخالفان این قانون به راه انداخته است. موافقان این قانون مدعی هستند که این ممنوعیت، کشور را از افراطی گرایی برحذر میدارد و مخالفان ان نیز میگویند که هدفی که در پس پرده این قانون نهفته است، گسترش حس اسلام هراسی و ایجاد خصومت علیه مسلمانان در کشور است. ۹۰۴۱