چرا سفرهای بن علوی بدون دستاورد شده است

دوشنبه 11 آذر 1398
21:02
چرا سفرهای بن علوی بدون دستاورد شده است

خبر:

وزیر خارجه عمان در سفر به تهران با وزیرخارجه و دبیر شورای امنیت ملی ایران دیدار کرد.

تحلیل:

- درحالی که سنتا به عمان به عنوان کشوری بی طرف و عموما میانجی میان کشورهای منطقه وخارج از منطقه نگاه میشد مدتهاست که این "برند عمانی" ظاهرا رنگ باخته و بیشتر سفرهای او در چارچوب برخی رایزنیها خلاصه میشود. حداقل انتظار از سفر دوشنبه بن علوی به تهران ابراز نظر صریح وی در خصوص "ابتکار صلح هرمز" بود که ظاهراً جواب مثبت یا منفی از وزیر عمانی در این خصوص دریافت نشده است.

- بنظر می‌رسد هنوز کشورهای حاشیه خلیج فارس درخصوص این طرح ابتکاری به جمع بندی قطعی نرسیده باشند و یا حداقل آن است که حتی اگر برخی از آنها نظیر عمان و کویت نگاهی مثبت به آن داشته باشند ترجیح دهند تا به انتظار نشست شورای همکاری خلیج فارس درچند روز آینده در ریاض و حال و هوای حاکم بر این نشست بمانند.

- آنچه از دیدارهای امروز بن علوی رسانهای شده است نشان می‌دهد حداکثر پیام ایشان برای جمهوری اسلامی (اگر او را حامل پیامی تلقی کنیم) درخواست جهت برگزاری کنفرانسی جامع و فراگیر با شرکت کشورهای منطقه برای حل مشکلات باشد امری که هیچ گاه از ناحیه ایران رد نشده است و از دیگر سو حکایت از آن دارد که اعراب منطقه بنا بدلایل مختلف ترجیح می‌دهند همچون گذشته در قالبی همنوا و هم‌راستا با ایران طرف مذاکره و احیانا معامله شوند.

- شاید و شاید در میان اهداف سفر بن علوی بتوان گونه ای "نبض سنجی" از اوضاع ایران و نگاه‌های مسئولان جمهوری اسلامی به منطقه و جهان بعد از تحمل یکسال تحریم آمریکایی و البته تحولات اخیر در منطقه را نیز مورد توجه قرارداد. اگر چنین باشد بنظر می رسد حاصل گزارش بن علوی به طرف مقابل این خواهد بود که "در ایران در بر همان پاشنه سابق میچرخد"

0% ...

آخرین اخبار

⭕️ قسام شهادت یکی از اعضای شورای نظامی خود در کرانه باختری را تسلیت گفت


از گرسنگی خاموش در غزه تا اعتراض نخبگان عراق و پرچم فلسطین در پرتغال + ویدئو


واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام: این فضاسازی‌ها بی‌اثر است


بقائی: ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت موضوعیت ندارد


بیانیه ارتش لبنان: ۷۷۰۰ مورد نقض «توافق چارچوب» توسط اسرائیل


هشدار صریح لبنان؛ مانور اسرائیل در خلأهای امنیتی جنوب


ویدئو گرافیک| گزارش کامالا هریس از گرانی بنزین در کارولینای شمالی


بیانیه مشترک تهران، مسکو و پکن علیه قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام


لنزهای وارونه در چشمان سفیران آمریکا درلبنان و رژیم صهیونیستی


شنیده شدن صدای انفجار در چند نقطه در جنوب عربستان


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم