العالم _ اروپا
«دیلی میل» روز شنبه گزارش داد که پویش دوستان اسرائیل به زودی گزارشی را تحت عنوان سند حقیقتیاب منتشر خواهد کرد که در آن ادعا شده تهران در سالهای ۲۰۰۲ میلادی به دنبال ساخت کلاهک هستهای بوده است.
در بخشی از این گزارش ادعایی به سندی اشاره شده که توسط سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در اختیار اعضای پویش دوستان اسرائیل قرار داده شده، مبنی بر اینکه ایران پارامترهای مورد نیاز برای نصب کلاهک هستهای روی موشک را بررسی کرده است.
دیلی میل که فرازهایی از این گزارش ادعایی را مشاهده کرده به نقل از آن نوشته «این موضوع نشاندهنده ابعاد نظامی فعالیتهای هستهای و تمایل ایران برای تبدیل شدن به یک دولت اتمی است. »
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم سال گذشته در یک شوی زنده تلویزیونی با نشان دادن چند قفسه اسناد و مدارک جعلی مدعی شد که سازمان اطلاعات این رژیم توانسته است،۵۵ هزار پرونده درخصوص برنامه های ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای را بدست آورد.
اوج اظهارات بی پایه و اساس نتانیاهو ارائه تصویر سوله ای در منطقه شورآباد تهران بود که مدعی شد ایران اسناد و مدارک فعالیت های هسته ای خود را در این سوله نگهداری می کند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در خلال شوی تبلیغاتی خود، بارها فیلم سخنرانی و مصاحبههای مسئولان کشورمان درباره صلحآمیز بودن برنامه های هسته ای ایران را پخش و آنها را به دروغگویی متهم کرد.
«جان برد» ریاست تهیه گزارش ضد ایرانی پویش دوستان اسرائیل را برعهده دارد.
او که سال ۲۰۱۲ میلادی با بستن سفارت ایران در کانادا، روابط دیپلماتیک میان دو کشور را قطع کرد افزود که به دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس هم توصیه کرده که سفارت این کشور در تهران را تعطیل و دیپلماتهای این کشور را بازگرداند.
این تحولات در حالی صورت می گیرد که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و المان بر اثر فشارهای آمریکا، مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کردهاند. شنیدهها حاکی است که «جان برد» هفته گذشته، پیش از نشست فوقالعاده مجلس عوام درباره ایران با تعدادی از نمایندگان مجلس ملاقات کرده است.
ایرنا به طور مستقل نمیتواند این خبر را تائید کند. اما نشانههای این ملاقات را می توان در اظهارات وزیر امور خارجه انگلیس پیدا کرد که در نشست فوقالعاده روز دوشنبه گذشته پارلمان از احتمال اعمال تحریمهای مستقل علیه ایران سخن گفت. وی گفت در این رابطه «با شرکای خود صحبت خواهیم کردیم تا همزمان با خروج از اتحادیه اروپا، تحریمهای مستقلی هم درباره ایران وضع کنیم»
جمهوری اسلامی ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هستهای را به شرط عمل دیگر طرفهای این توافق به تعهداتشان حفظ کند اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرفهای اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهرهمندی اقتصادی ایران، گامهای کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی ۶۰ روزه آغاز کرد.
براین اساس با صدور بیانیهای، شروع گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی را اعلام کرد؛ براساس آن تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنیسازی، درصد غنیسازی، میزان مواد غنیشده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هستهای ایران فقط براساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه مییابد.
تهران بارها اعلام کرده در صورت رفع تحریمها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود است.
ایرنا