نخست‌وزیر جدید عراق بعد از «تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی»، معرفی می‌شود

دوشنبه 30 دی 1398
11:22
نخست‌وزیر جدید عراق بعد از «تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی»، معرفی می‌شود
ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، موعد معرفی نامزد نخست‌وزیری جدید را پس از برگزاری تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی در روز جمعه آینده اعلام کرد.

العالم - عراق

«عبدالامیر تعیبان» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق با اشاره به اینکه هنوز فراکسیون‌های سیاسی بر سر معرفی نامزد نخست‌وزیری عراق توافق نهایی نکرده‌اند، موعد معرفی این نامزد را اعلام کرد.

تعیبان در گفت‌‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع) توضیح داد: پرونده انتخاب نخست‌وزیر آتی، پس از تظاهرات روز ۲۴ ژانویه (جمعه - ۴ بهمن)، نهایی خواهد شد.

تعیبان پیشتر نیز گفته بود که ائتلاف البناء، به عنوان فراکسیون بزرگتر پارلمان عراق، به دنبال انتخاب نامزدی است که کلیه ویژگی‌های مطلوب تظاهرات‌کنندگان از جمله استقلال، عدم دو تابعیتی و برخورداری از تجارب مدیریتی را داشته باشد.

از سوی دیگر، «سید عمار الحکیم» رئیس جریان حکمت ملی و «نوری المالکی» رئیس ائتلاف «دولة القانون»، یکشنبه (دیروز) طی نشستی به بررسی جدیدترین تحولات سیاسی در عراق از جمله پرونده تشکیل دولت انتقالی پرداختند.

بر اساس این گزارش، دو طرف بر اهمیت پایان کار دولت پیشبرد امور به دلیل محدود بودن اختیاراتش و در نتیجه عدم توانایی آن در خدمات‌رسانی به شهروندان تاکید کردند و خواستار نخست‌وزیری فردی مستقل، شایسته، دارای کارنامه‌ای شفاف و توانمند در اداره مرحله آتی کشور و تدارک برای انتخابات زودهنگام شدند.

«مقتدی الصدر» رهبر جریان الصدر عراق سه‌شنبه - ۱۴ ژانویه، مردم کشورش را به برگزاری تظاهرات میلیونی در محکومیت حضور نظامیان آمریکایی در جمعه آینده ( ۲۴ ژانویه- ۴ بهمن) فراخواند و با بیان اینکه آمریکا، آسمان عراق و حاکمیت آن را نقض کرده‌، خطاب به مردم عراق گفت: «عراق شما را به فریاد می‌خواند، سستی و کوتاهی نکنید و به فریادش برسید».

این فراخوان با استقبال گروه‌های سیاسی و مردمی مختلف در عراق همراه شد. «مختار الموسوی» نماینده ائتلاف «البناء» در پارلمان عراق دیروز درباره جدیدترین گزینه‌های پیشنهادی این ائتلاف برای نخست‌وزیری توضیح داد و سه گزینه برای نخست‌وزیری مطرح است که عبارتند از: «علی شکری» مشاور رئیس‌جمهور، «محمد توفیق علاوی» و یک شخصیت نظامی و شکری بیش از سایران بخت تصدی پست نخست‌وزیری را دارد.

این نماینده عراقی گفت: آنچه در شرایط کنونی از اهمیت زیادی برخوردار است، مسئله انتخاب نخست‌وزیر و پیامدهای حضور آمریکا و تظاهرات‌ قریب‌الوقوع ضدآمریکایی است و پس از این تظاهرات و پیامدهای آن ، یکی از این سه شخصیت را برای تصدی پست نخست‌وزیری معرفی خواهیم کرد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم


شبکه پستی ابزاری برای تحقق عدالت در توزیع خدمات است


ایران خطوط قرمز خود را ترسیم کرد: تنگه هرمز تحت فشار و محاصره آمریکا گشوده نخواهد شد