العالم- آسیا
«شی جینپینگ» رئیسجمهور چین امروز (جمعه) در گفتوگو با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از قاطعیت پکن برای شکست دادن نوع جدید ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، شی در تماس تلفنی با ترامپ توضیح داد که چین به تدریج در حال رسیدن به نتایجی در مقابله با این ویروس بوده و مطمئن است که شیوع آن را بدون عواقب اقتصادی طولانیمدت، شکست دهد.
این تماس در حالی انجام شده که چین پیشتر با انتقاد از «واکنشهای بیشاز حد» دولت آمریکا در قبال شیوع ویروس کرونا در این کشور، گفته بود واشنگتن در حال هراسافکنی و تشویش اذهان عمومی در قبال پکن است.
به نوشته رویترز، شی پیشتر با اعلام وضعیت «نبرد مردمی» با این ویروس جدید، گفته بود چین با تمام قدرت و با «سختترین و جامعترین اقدامات کنترلی» مانع شیوع بیشتر آن خواهد شد.
علیرغم اینکه میزان خطر و احتمال همهگیر بودن (پاندمیک) این ویروس هنوز مشخص نشده، مسئولان چینی میگویند این ویروس در دوره نهفتگی خود نیز مسری است؛ دورهای که حدس میزنند از یک تا ۱۴ روز به طول بیانجامد. شیوع این نوع ناشناخته از ویروس کرونا، در روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ و از طریق مواد غذایی غیرقانونی فروخته شده در یک بازار در شهر «ووهان» واقع در استان «هوبِی» آغاز شده است.
طبق اعلام کمیسیون بهداشت ملی چین، تا صبح امروز تعداد کسانی که بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان خود را از دست دادهاند به ۶۳۶ نفر رسید. بر این اساس، تعداد کل مبتلایان به این ویروس نیز به ۳۱،۱۶۱ نفر افزایش یافته است.
رویترز همچنین طبق آماری که از دولتهای خارجی (غیر از چین) جمعآوری کرده، نوشت که ۳۲۰ نفر در ۲۷ کشور و منطقه (خودمختار) جهان به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا شدهاند. تا کنون نیز دو مورد فوتی در فیلپین و هنگکنگ ثبت شده است.
ویروسهای کرونا (یا کروناویروسها) دستهای کلی از ویروسها هستند که بیماریهای مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر میشود.
این ویروس جدید که هنوز از سوی سازمانهای مانند بهداشت جهانی یا سی.دی. سی نامی برای آن انتخاب نشده، از طریق تنفس و تماس هم منتقل میشود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد میکند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریهها شروع میشود. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسههای هوایی شُشها از مایع میانبافتی، اکسیژن کافی به فرد نمیرسد و در صورت عدم رسیدگی بهموقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.