نیویورک‌تایمز مدعی شد: مقامات ایران و امارات سپتامبر گذشته دیدار کردند

جمعه 25 بهمن 1398
12:55
نیویورک‌تایمز مدعی شد: مقامات ایران و امارات سپتامبر گذشته دیدار کردند یک رسانه آمریکایی می‌گوید امارات سپتامبر سال گذشته به دنبال این بوده است که با فاصله گرفتن از اتحاد آمریکایی، از در صلح‌طلبی با ایران وارد شود.

العالم - امارات

نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شده در اوج تنش‌های منطقه‌ایِ تابستان گذشته، به ابتکار عمل امارات، هواپیمایی حامل مقامات بلندپایه ایرانی به ابوظبی رفته به این امید که از وخامت اوضاع کاسته شود.

به ادعای این رسانه، وقتی ایران در مواجهه با کارزار فشار حداکثری آمریکا به نوبه خود راه مقابله به مثل را انتخاب و تهدید کرد چنانچه قادر به فروش نفت خود نباشد؛ دیگران هم از چنین امتیازی برخوردار نخواهند بود؛ امارات که از متحدان نزدیک آمریکا است، به صرافت افتاد که توافق صلح جداگانه‌ای با ایران داشته باشد.

اما دیدار ادعایی مقامات ایرانی و اماراتی که مخفیانه برگزار شده، ظاهراً به منزله زنگ خطری بیخ گوش آمریکا عمل کرده مبنی بر اینکه مبادا به این ترتیب، جبهه ضدایرانی اعراب تضعیف شود.

نیویورک تایمز همچنین مدعی است که برخی متحدان اروپایی آمریکا ازجمله انگلیس با این ایده کاخ سفید که تحریم‌های اقتصادی ایران را تا پایان سال ۲۰۱۹ به پای میز مذاکره می‌آورد، مخالف بودند.

به ادعای این رسانه، سال گذشته، «راب مک‌ایر» سفیر انگلیس در تهران، بارها به واشنگتن سفر کرد تا به آنها ارزیابی از دیدگاه‌های مقامات ایران بدهد چراکه به اذعان برخی از صاحب‌نظران آمریکایی، کمبود اطلاعاتی و عدم تماس مستقیم با ایران به کج‌فهمی واشنگتن از دیدگاه‌های مقامات ایران منجر می‌شود.

نویسندگان این یادداشت ضمن اشاره به اینکه دولت ترامپ با افزایش تحریم‌ها، آغازگر تنش با ایران بود، اضافه کردند که «با درگیر شدن دو طرف در تقابل نظامی مستقیم و آستانه نبردی گسترده‌تر و خونین‌تر، به اوج خود رسید».

نیویورک‌تایمز با گرفتن مصاحبه‌هایی از تعدادی از مقامات آمریکایی و کشورهای غرب آسیا، مدعی است تحولات چند ماه اخیر در این منطقه ناشی از «خطاهای محاسباتی» دو طرف بود.

این روزنامه درباره محقق نشدن اهداف ترامپ از صدور دستور ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، می‌نویسد: «تحلیل اخیر سازمان مرکزی اطلاعات (سیا)‌ به این نتیجه رسیده که ایران، همزمان با تلاش برای تامین فعالیت‌های نظامی تحت تحریم‌های آمریکا، به ورود به مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای خود نزدیک نشده است».

در ادامه این یادداشت به نقل از تحلیلگران و مسئولان اطلاعاتی غربی ادعا شده است:‌ «حملات ایران پیام بی‌چون‌وچرایی داشت؛ اگر ما نتوانیم نفت صادر کنیم، پس اجازه نمی‌دهیم شما هم این کار را بکنید. پاسخ ایران به کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ، اعمال کارزار فشار خودش بود».

نیویورک‌تایمز به نقل از یک دیپلمات ایرانی نوشت: «سیاست ایران در قبال آمریکا ترکیبی از سیاست نظامی سخت و استراتژی نرم از طریق وزارت خارجه است».

نویسندگان این یادداشت توضیح دادند: «حتی برخی از مقامات پیشین دولت ترامپ می‌گفتند که موضع کاخ سفید نشان‌دهنده کج‌فهمی آنها از [دیدگاه‌های] سران ایران بود، که از کمبود اطلاعاتی و تماس مستقیم با ایران ناشی می‌شد».

«کرستن فونتِنروز» از کارشناسان مسائل غرب آسیا در شورای امنیت ملی آمریکا در این باره توضیح داد: «ما آگاهی زیادی درباره تصمیم‌گیری ایران نداریم. این انتظار که آنها به پای میز [مذاکره] می‌آیند، چیزی نبود که افرادی که در گفت‌وگو با ایرانی‌ها بودند، آن را بگویند».

فارس و مهر

0% ...

آخرین اخبار

اعترافات تکان‌دهنده نظامیان ارتش اشغالگر درباره بمباران بدون هشدار ساختمان‌های مسکونی غزه


سرتیپ یحیی سریع: ۱۱۹ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم