خبر فوری:

ادلب؛ از طفره رفتن ترکیه تا نبرد ترورها

دوشنبه 4 فروردين 1399
12:33
ادلب؛ از طفره رفتن ترکیه تا نبرد ترورها در سایه بی‌اعتمادی به گروه‌های مسلح و حامیان‌شان درخصوص احترام به توافق آتش‌بس در ادلب، این منطقه ساعت‌ها و روزهای خود را با تدابیر موقت دیپلماتیک سپری می‌کند.

العالم- سوریه

درست است که تمامی جبهه‌ها شاهد آرامش است ولی تمامی گروه‌های مسلح در آنجا ملزم به پایبندی به توافق نیستند و هر زمانی که بخواهند آن را نقض می‌کنند؛ لذا آرامشی نسبی و شکننده در تمامی جبهه‌های درگیری در ادلب حاکم است. عقب‌نشینی گروه‌های مسلح از 6 کیلومتری شمال و جنوب بزرگراه بین‌المللی، آغاز گشت‌زنی‌های مشترک روسیه و ترکیه در این نقطه و ضرب‌الاجل داده‌شده به آنکارا جهت باز کردن بزرگراه بین‌المللی "ام 4"، چشم‌انداز این آتش‌بس را مبهم کرده است.

نیروهای ترکیه از زمان امضای توافق آتش‌بس، احداث مراکز نظامی را در شهرک‌ها و روستاهای مختلف آغاز و استراحتگاهی برای نظامیان در هر دو طرف جاده مستقر کرده‌اند. از سوی دیگر، گشت‌زنی جداگانه نیروهای ترکیه در این جاده بین‌المللی، که از شهرک "ترنبه" آغاز می‌شود، باعث نگرانی ناظران در دمشق شده است؛ آنها می‌گویند که ترکیه با این اقدام قصد دارد زمان بخرد و برای انجام گشت‌زنی‌های مشترک با روسیه و نیز اجرای توافق مسکو و دور کردن عناصر مسلح از دو طرف جاده جدی نیست.

در عین حال، ترور فرماندهان گروه‌های مسلح در ادلب روند صعودی پیدا کرده و تمامی این تلاش‌ها برای ترور این فرماندهان نافرجام نبوده‌اند بلکه بسیاری از آنها به نتیجه رسیدند. شماری عناصر ناشناس مواد منفجره در خودروی "علاء العمر ابو احمد" فرمانده نظامی گروه تروریستی موسوم به "احرار الشام" کار گذاشتند که به کشته شدن این تروریست منجر شد. همچنین در جریان انفجار یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در "عین البارده" در شرق شهر "جسر الشغور" در دسامبر گذشته، یکی از فرماندهان احرار الشام به همراه دو تروریست دیگر به هلاکت رسیدند. پیشتر نیز "یاسین الشیخ بزینه ابو یاسر" از بنیانگذاران گروه تروریستی- تکفیری "جیش الاسلام" به همراه یکی از افسران رابط میان اتاق "الموک" در اردن و این گروه تروریستی، طی انفجاری در شهرک "دوما" در غوطه شرقی کشته شدند.

"حسام طالب" کارشناس در امور گروه‌های مسلح می‌گوید این ترورها و خودزنی‌ها میان گروه‌های تروریستی و فرماندهان‌شان، که در سکوت و بدون گذاشتن هر گونه ردّ پایی انجام می‌شود، تحت نظارت دستگاه‌های اطلاعاتی کشورهای غربی، از جمله فرانسه است. طالب می‌گوید: "فرماندهان جیش الاسلام می‌دانند که سازمان‌های اطلاعاتی غرب، که از آنها حمایت می‌کنند، مزدورانش را در میان این گروه نفوذ داده تا در زمان پایان یافتن نقش‌شان( اعضای جیش الاسلام)، به آنها فشار بیاورند و آنها را حذف فیزیکی کنند."

سر به نیست کردن و تروها نشانگر سردرگمی گروه‌های تروریستی مسلح است به‌ویژه این‌که ارتش سوریه در آستانه آزادسازی تمامی مناطق تحت اشغال این گروه‌های تروریستی است و این پیروزی‌های ارتش، در سایه بروز اختلافات میان گروه‌های تروریستی و تشدید آن طی روزهای آتی و نیز نبردشان بر سر پول‌هایی که از غرب به آنها واریز شده است، افزایش می‌یابد.

حسام زیدان

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

عضو ارشد انصارالله: اسرای بسیار با تابعیت‌های مختلف در اختیار داریم


آمادگی شهرهای «حیس» و «الخوخه» یمن برای بازگشت آوارگان بعد از آزادسازی


صهیونیست ها تاریخ غزه را ویران و حافظه مکان را محو می‌کنند


شاد از یک پلتفرم آموزشی شرایط اضطراری تا امپراتوری دیجیتالی در خدمت نسل جدید


الجزایر حریم هوایی خود را به روی امارات بست


حملات گسترده رژیم صهیونیستی به ارتفاعات علی الطاهر لبنان


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان


پزشکیان فردا به هند می‌رود؛ از سخنرانی در بریکس تا دیدارهای دوجانبه


با رویکرد سیاسی‌آژانس، کشور‌ها از NPT خارج می‌شوند


سخنگوی انصارالله: کشتیرانی و تجارت در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب، امن و بدون وقفه است/ هیچ‌گونه جاه‌طلبی ارضی درباره کشورهای همسایه نداریم


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم