خبر فوری:

ایران به آمریکا هشدار داد/ نامه ظریف به گوترش و احضار سفیر سوئیس توسط عراقچی

يکشنبه 28 ارديبهشت 1399
20:14
ایران به آمریکا هشدار داد/ نامه ظریف به گوترش و احضار سفیر سوئیس توسط عراقچی در پی مزاحمت آمریکا برای تانکرهای ایرانی حامل سوخت به ونزوئلا، وزیر خارجه ایران به دبیرکل سازمان ملل نامه هشدارآمیز نوشت و عراقچی نیز سفیر سوئیس را احضار کرد.

العالم - ایران

در پی تحرکات آمریکا در ایجاد مزاحمت برای تانکرهای ایرانی حامل سوخت به ونزوئلا، سفیر سوئیس در تهران توسط سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران احضار شد.

از سوی دیگر محمدجواد ظریف وزیر خارجه نیز نامه ای هشدارآمیز به دبیرکل سازمان ملل نوشت.

در پی انتشار برخی گزارش ها مبنی بر تهدید مقامات دولت آمریکا به ایجاد مزاحمت برای تانکرهای حامل سوخت ایران به مقصد ونزوئلا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال نامه ای به آنتونی گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به تحرکات آمریکا در اعزام نیروی دریایی به منطقه کارائیب با نیت مداخله و ایجاد اختلال و مزاحمت در امر انتقال سوخت ایران به ونزوئلا هشدار داد.

ظریف در این نامه تهدیدات غیرقانونی، خطرناک و تحریک آمیز آمریکا را نوعی دزدی دریایی و خطری بزرگ برای صلح و امنیت بین المللی دانسته و تاکید کرده‌ است که آمریکا باید از زورگویی در عرصه جهانی دست برداشته و به حاکمیت قوانین بین‌المللی به ویژه آزادی کشتیرانی در دریاهای آزاد احترام بگذارد.

ظریف ضمن یادآوری مسئولیت دولت آمریکا در برابر پیامدهای هر گونه اقدام غیرقانونی، بر حق ایران برای اتخاذ تدابیر مناسب و ضروری در مقابله با این تهدیدات تاکید کرده است.

متعاقب ارسال این نامه، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه نیز با احضار سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع دولت آمریکا، از وی خواست مراتب هشدار جدی جمهوری اسلامی ایران نسبت به هر گونه تهدید احتمالی از سوی آمریکا علیه نفتکش های ایرانی را به مقامات آن کشور منتقل کند.

عراقچی روابط تجاری ایران و ونزوئلا را روابطی کاملا مشروع و قانونی دانست و اظهار داشت: توسل به اقدامات قهری و یا دیگر رفتارهای قلدرمآبانه از سوی آمریکا تهدیدی برای آزادی کشتیرانی و تجارت بین المللی و جریان آزاد انرژی بوده و تجلی آشکار دزدی دریایی و نقض فاحش حقوق بین الملل و مغایر با اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد به شمار می آید.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه هشدار داد: هر گونه تهدید علیه نفتکش های ایرانی با واکنش فوری و قاطع ایران مواجه خواهد شد و دولت آمریکا مسئول عواقب آن خواهد بود.

سفیر سوئیس نیز اعلام کرد مراتب را بلافاصله به مقامات دولت آمریکا منتقل خواهد کرد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

عضو ارشد انصارالله: اسرای بسیار با تابعیت‌های مختلف در اختیار داریم


آمادگی شهرهای «حیس» و «الخوخه» یمن برای بازگشت آوارگان بعد از آزادسازی


صهیونیست ها تاریخ غزه را ویران و حافظه مکان را محو می‌کنند


شاد از یک پلتفرم آموزشی شرایط اضطراری تا امپراتوری دیجیتالی در خدمت نسل جدید


الجزایر حریم هوایی خود را به روی امارات بست


حملات گسترده رژیم صهیونیستی به ارتفاعات علی الطاهر لبنان


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان


پزشکیان فردا به هند می‌رود؛ از سخنرانی در بریکس تا دیدارهای دوجانبه


با رویکرد سیاسی‌آژانس، کشور‌ها از NPT خارج می‌شوند


سخنگوی انصارالله: کشتیرانی و تجارت در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب، امن و بدون وقفه است/ هیچ‌گونه جاه‌طلبی ارضی درباره کشورهای همسایه نداریم


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم