خالد مشعل خطاب به نظام جدید سودان: عادی‌سازی روابط با اسرائیل سرابی دروغین است

شنبه 3 خرداد 1399
14:52
خالد مشعل خطاب به نظام جدید سودان: عادی‌سازی روابط با اسرائیل سرابی دروغین است رئیس دفتر سیاسی سابق جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، در پیامی به نظام جدید سودان گفت که عادی‌سازی روابط با تل‌آویو به مثابه «سرابی دروغین» است.

العالم - فلسطین اشغالی

صفحه فیسبوکی حزب «کنگره مردمی سودان»، شامگاه روز جمعه گزارش داد که «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی سابق جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در پیامی به نظام جدید سودان اظهار داشته که عادی سازی روابط با تل‌آویو به مثابه «سرابی دروغین» است.

رئیس دفتر سیاسی سابق حماس در این پیام نوشته است: «پیام من به نظام سودان، شما در سیاست‌های داخلی و خارجی خود آزاد هستید؛ ما چیزی به کسی دیکته نمی‌کنیم. عادی سازی روابط با اسرائیل از نظر منافع به مثابه سرابی دروغین است».

خالد مشعل در ادامه نوشت: «خارطوم در حافظه ملت فلسطین جایگاه عظیمی دارد به همین خاطر نمی‌خواهیم ما را با دادن امتیاز آزرده کند».

مشعل از اعلام آمادگی حماس برای گسترش روابط با نظام جدید سودان بدون دخالت در امور داخلی این کشور یا هر کشور عربی دیگری خبر داد.

سودان از تاریخ ۲۱ آگوست گذشته، به مدت ۳۹ ماه وارد مرحله انتقالی شده است؛ این مرحله با برگزاری انتخابات به پایان خواهد رسید و قدرت در این کشور میان ارتش و ائتلاف نیروهای «اعلان الحریه و التعبیر» به پایا خواهد رسید؛ این ائتلاف در تاریخ یازدهم ماه آوریل سال ۲۰۱۹ اعتراضاتی مردمی به راه انداخت بطوریکه طی این اعتراضات فرماندهی ارتش سودان را وادار کرد «عمر البشیر» از ریاست سودان کنار بزند.

در این نامه آمده است:‌ «[حماس] با نظام جدید سودان روابطی ندارد. تماس‌هایی تلفنی میان برادر اسماعیل هنیه (رئیس دفتر سیاسی حماس) و برخی مقامات سودانی از جمله رئیس شورای حاکمیتی عبد الفتاح البرهان صورت گرفته است؛ اما این به معنای روابط سیاسی واقعی نیست. درهای ما به روی تمام کشورهای عربی، و جهان باز است. نظام سودان، مسئله‌ای ملی است و ما به اراده هر ملتی در جهان عرب احترام می‌گذاریم و با نظام‌های رسمی و مردم تعامل داریم».

خالد مشعل همچنین هر گونه دیدار رهبر کشورهای عربی را با دشمن صهیونیستی مردود دانست بطوریکه دیدار البرهان با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اوگاندا را رد و آن را «دردناک» توصیف کرد.

در همین ارتباط، دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بهمن ماه گذشته اعلام کرد که نتانیاهو در سفر به اوگاندا با عبدالفتاح البرهان» دیدار و درباره «همکاری برای عادی‌سازی روابط» میان تل‌آویو و خارطوم رایزنی کرده است. امری که از سوی البرهان نیز تایید شد و اعلام کرد که آمریکا زمینه این دیدار را فراهم کرده است.

رئیس دفتر سیاسی سابق حماس در ابراز اطمینان کرد که مسئله فلسطین در تمام کشورهای عربی زنده خواهد ماند.

خالد مشعل همچنین بر اجماع فلسطینیان بر رد طرح موسم به «معامله قرن» تأکید کرد.

«معامله قرن» به طرح دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفته می‌شود که برای ایجاد سازش دولت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس تدوین شده و آن را طرح صلح می‌خوانند. بنا بر این طرح، رژیم اسرائیل، در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند اما نه پایتختی قدس را می‌پذیرد نه بازگشت میلیون‌ها آواره را.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

سپاه: حمله آمریکا به لارک، پاسخ و تنبیه متجاوز را در پی دارد


حمله دشمن آمریکایی-صهیونی به جزیرۀ لارک


یک مقام ناتو: این ائتلاف نظامی با حمله قریب‌الوقوع روسیه مواجه نیست


گزارش العالم از فرصت صلح در سودان و گفتگوی فراگیر برای پایان جنگ + فیلم


دشمن به دنبال فرسایش ثبات ملی از مسیر جنگ روانی است


تداوم تجاوزگری به لبنان؛ دست و پا زدن نتانیاهو برای دستاورد انتخاباتی+فیلم


وزیر خارجه عراق: گفتگو بهترین راه‌حل برای بحران‌هاست


دیدار وزیران خارجه پاکستان و ترکیه در استانبول/ بررسی توسعه همکاری ها و تحولات منطقه


چیستی، چرایی و آثار وحدت اسلامی در منظومه فکری امام خامنه‌ای (رضوان الله تعالی علیه)


نشریه طنز استرالیایی: کانادا نام دریاچه انتاریو را به دریاچه هرمز تغییر داده است