واشنگتن استرالیا را به قطع همکاری‌های اطلاعاتی تهدید کرد

دوشنبه 5 خرداد 1399
01:41
واشنگتن استرالیا را به قطع همکاری‌های اطلاعاتی تهدید کرد وزیر خارجه آمریکا هشدار داد که اگر استرالیا همکاری با چین در زمینه طرح کمربند و جاده را متوقف نکند همکاریهای اطلاعاتی با این کشور را متوقف خواهد کرد.

العالم - آمریکا

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا تهدید کرد که اگر دولت محلی ایالت ویکتوریا در جنوب استرالیا توافق با چین در زمینه «طرح کمربند و جاده» را لغو نکند، واشنگتن تعاملات اطلاعاتی با کانبرا را زمینه مسائل بین‌المللی متوقف خواهد کرد.

این توافق درحالی از طرف رئیس این ایالت با دولت چین امضا شده است که دولت مرکزی استرالیا نیز با آن مخالف است.

براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پامپئو در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت: ما در زمینه ارتباطات اطلاعاتی و مسائل مربوط به امنیت ملی خود و آنچه که در همکاری با «شرکای پنج چشم» خود نیاز داریم هیچ خطری را تحمل نخواهیم کرد.

شرکای پنج چشم شامل آمریکا، استرالیا، نیوزلند، کانادا و انگلیس هستند.

پامپئو با اشاره به طرح کمربند و جاده گفت که ما دقیقا از ماهیت این طرح خبر نداریم.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که شهروندان استرالیایی باید بدانند که هر طرح و پروژه‌ای از جمله طرح کمربند و جاده باید دقیقا و از نزدیک مورد بررسی قرار بگیرند. بعضی از طرحها مستقیما با مسائل و اهداف تجاری سروکار دارند، اگر اینطوری باشد مشکلی نیست در غیر این صورت ممکن است هزینه‌هایی داشته باشند.

طرح کمربند و جاده یک پروژه بسیار بزرگ جاده‌ای است که چین را به آفریقا، آسیا و اروپا متصل خواهد کرد.

کشورهای غربی از جمله آمریکا مدعی هستند که پکن قصد دارد از طریق این طرح کشورهای کوچک را از طریق اعطای وامهای کلان برای ساخت این پروژه وابسته کند و تحت نفوذ خود درآورد؛ ادعایی که مقامات چینی آن را شدیدا رد کرده‌اند.

پکن می‌گوید اجرای این پروژه باعث توسعه کشورهایی که در مسیر این طرح قرار دارند خواهد شد.

0% ...

آخرین اخبار

پاسخ کوبنده سناتور منتخب تگزاس به اتهام‌زنی ترامپ: بمباران کودکان ایرانی توهین به مسیح است


پیامدهای انتخابات آمریکا بر صحنه داخلی رژیم صهیونیستی+فیلم


مبارزه، استعمارستیزی و فلسطین؛ پیام جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت+فیلم


غزه: کمبود تجهیزات پزشکی جان بیماران فلسطینی را تهدید می‌کند


پاسخ رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به ادعای تازه تل‌آویو


جنگنده‌های سعودی مزدوران خود را بمباران کردند


انهدام یک فروند پهپاد MQ۱ در آسمان جزیره قشم


چگونه نتایج ۴ انتخابات در کمتر از دو هفته برای اسرائیل چالش برانگیز شد


دفتر سیاسی انصارالله یمن: هدف قرار دادن بازار تعز جنایت جنگی است+فیلم


توطئه نتانیاهو برای انحلال کنست و تبدیل اسرائیل به دیکتاتوری