معترضان هنگ‌کنگی لغو لایحه امنیت ملی را خواستار شدند

چهارشنبه 7 خرداد 1399
16:58
معترضان هنگ‌کنگی لغو لایحه امنیت ملی را خواستار شدند
در پی حضور شمار زیادی از معترضان هنگ‌کنگی در خیابان‌ها در اعتراض به لایحه امنیت ملی، پلیس عده‌ای را بازداشت کرد.

العالم - آسیا

هزاران معترض هنگ‌کنگی با تجمع در خیابان‌ها، لغو لایحه امنیت ملی پیشنهادی چین را خواستار شدند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پلیس ضد شورش با حضور در مراکز تجمعات، تلاش کردند به وسیله اسپری فلفل معترضان را متفرق کنند. مأموران توانستند از چند فرد معترض شماری بمب دستی کشف و ضبط کنند.

شمار دیگر از نیروهای پلیس با تجمع در مقابل ساختمان شورای قانون‌گذاری هنگ‌کنگ مانع از ورود معترضان به جلسه بررسی این لایجه شدند.

در نهایت با ادامه یافتن تجمعات و درگیری‌ها، پلیس هنگ‌کنگ حدود ۳۰۰ نفر از معترضان را که لباس سیاه بر تن کرده و صورت‌های خود را پوشانده بودند، بازداشت کرد.

هفته گذشته پکن لایحه امنیت ملی هنگ‌کنگ را مطرح کرد که بلافاصله با مداخله‌گری کشورهای غربی همراه شد.

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه گفت: «ایالات متحده قویاً از پکن می‌خواهد این در ارائه این طرح پیشنهادی فاجعه‌بار تجدید نظر کند، از تعهدات بین المللی خود پیروی کند و به سطح بالای خودمختاری، موسسات دموکراتیک و آزادی‌های مدنی در هنگ‌کنگ که برای حفظ وضعیت ویژه آن تحت قوانین آمریکا ضروری اس، احترام بگذارد».

از سوی دیگر کشورهای بریتانیا، کانادا و استرالیا علیه این لایحه بیانیه‌ صادر کردند.

سفارت چین در کانادا روز شنبه «مخالفت شدید» کشورش با «مداخله شرم‌آور» بریتانیا، کانادا و استرالیا درخصوص لایحه امنیت ملی پیشنهادی در هنگ‌کنگ را اعلام کرد.

این سفارت‌خانه تأکید کرد، چین این حق را دارد که قوانین مربوط به امنیت ملی خود را برای مقابله با مداخلات خارجی در امور هنگ‌کنگ تقویت کند. تصمیم کنگره ملی هنگ‌کنگ اقدامی ضروری در راستای حفظ حاکمیت ملی و اتحاد منطقه‌ای و تحکیم بنیان سیاست «یک کشور، دو نظام» است.

چین سال گذشته نیز تلاش کرد قانونی را برای استرداد مجرمین از هنگ‌کنگ تصویب کند که با اعتراضات گسترده‌ای در این منطقه با تحریک و حمایت آمریکا و انگلیس همراه شد.

در نهایت هنگ‌کنگ تصویب این قانون را به طور کامل تعلیق کرد اما معترضان این‌بار به بهانه استقلال کامل از چین به آشوب در خیابان‌های هنگ‌کنگ ادامه دادند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

سنا به تحقیق درباره قتل آمریکایی‌ها توسط صهیونیست‌ها «نه» گفت


ورود نظامیان صهیونیست به روستایی در جنوب سوریه


پزشکیان: دولت برای مدیریت شرایط ویژه آرایش جدید گرفته است


ادعای وال‌استریت: بازگشت همه بمب‌افکن‌های بی-1 آمریکا از پایگاه فرفورد


فدوی: هیچ شناور آمریکایی در خلیج فارس و دریای عمان نیست


ان‌بی‌سی: کمک‌خلبان فلای‌دبی مأمور هیچ دولت خارجی نبوده است


غزه در سه سال جنگ: ویرانی گسترده، آوارگی بی‌سابقه و پافشاری بر زندگی


درخشش «فرشتگان میناب» در ناگویا؛ روایتی از تلاش تا افتخار


حزب‌الله: مقاومت گزینه‌ای ملی برای آزادسازی جنوب لبنان است


هیچ کس از حملات رژیم صهیونیستی در امان نیست؛ وداع غزه با دو شهید مسیحی خود