افشای وجود تجهیزات آلمانی در اختیار شبه‌نظامیان شرق لیبی

افشای وجود تجهیزات آلمانی در اختیار شبه‌نظامیان شرق لیبی
يکشنبه 11 خرداد 1399 - 19:37

رسانه‌های آلمانی از وجود برخی تجهیزات کشورهای خارجی از جمله آلمان در خدمت نیروهای وابسته به «ژنرال خلیفه حفتر» در شرق لیبی خبر دادند.

العالم - لیبی

برخی رسانه‌های آلمانی از وجود تجهیزات نظامی ساخت آلمان در دست نیروهای وابسته به «ژنرال خلیفه حفتر» فرمانده شبه‌نظامیان شرق لیبی خبر دادند.

به نوشته وبگاه «لیبرین اکسپرس» هفته‌نامه آلمانی «اشترن» گزارش کرد فیلم‌های منتشرشده نشان می‌دهد نیروهای وابسته به خلیفه حفتر از سامانه‌های دفاع موشکی «پنتسیر اس» ساخت روسیه و کامیون‌های آلمانی «MAN-SX 45» برای حمل آن‌ها استفاده می‌کردند.

به نوشته این هفته نامه، مقامات لیبیایی بر این باورند که سامانه‌های دفاع موشکی پنتسیر و کامیون‌های MAN-SX 45 از سوی امارات متحده عربی به نیروهای حفتر واگذار شده است.

این در حالی است که دولت آلمان مدتهاست که کشورهای دیگر را بابت نقض تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه لیبی مورد انتقاد قرار می‌دهد و بارها خواستار خاتمه نفوذ کشورهای خارجی در لیبی شده است. «ماریا آدبار» سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز در نشست خبری از بررسی گزارش‌ها در زمینه وجود تجهیزات آلمانی در لیبی خبر داد اما به جزئیات بیشتر اشاره ای نکرد.

طی روزهای گذشته حزب مخالف در آلمان از دولت این کشور خواست درباره رسیدن تسلیحات آلمانی به لیبی از طریق امارات توضیح دهد. حزب سبز آلمان (حزب مخالف) از دولت این کشور خواست درباره نحوه رسیدن سلاح‌های ساخت این کشور به دست ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده نیروهای شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی» توضیح دهد. به گزارش شبکه الجزیره ، این حزب آلمانی پنجشنبه گذشته از «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان خواست توضیح دهد که چگونه کامیون‌های ساخت آلمان که سامانه‌های دفاع هوایی روسیه را به لیبی منتقل می‌کردند، در این کشور منهدم شده‌اند.

امارات و عربستان سعودی دو کشور عضو اصلی ائتلاف عربی ضد یمن از مشتریان اصلی تسلیحات آلمان بودند ولی کارنامه سیاه آن‌ها در یمن، باعث شد آلمان برای فرار از انتقادها، مجبور به اعمال محدودیت در فروش تسلیحات به ریاض و ابوظبی شود.

حفتر ماه گذشته بعد از ناتوانی در اشغال شهر طرابلس که پایتخت رسمی لیبی و در دست دولت وفاق است، طی اقدامی «کودتا» مانند، خود را «حاکم لیبی» خواند و گفت که دولت وفاق ملی را که برآیند تفاهم‌ها و گفت‌وگوهای جریان های سیاسی لیبی در سال ۲۰۱۵ (توافق صُخیرات در مغرب) است، به رسمیت نمی‌شناسد. ناظران و تحلیل‌گران، درگیری‌های نظامی در لیبی را نیابتی و بین دو محور ترکیه و قطر از یک طرف و عربستان، امارات و مصر از طرف دیگر می‌دانند.

فارس

پربیننده ترین خبرها