انگلیس به 52 کشور تجهیزات سرکوب خیابانی صادر کرده است

دوشنبه 2 تير 1399
17:17
انگلیس به 52 کشور تجهیزات سرکوب خیابانی صادر کرده است
علی‌رغم وجود قوانین کنترل صادرات تسلیحات در انگلیس، این کشور به 52 کشور جهان که حکومت در برخی از آن‌ها ناقض حقوق بشر است، تجهیزات ضدشورش ارسال کرده است.

العالم - اروپا

انگلیس به کشورهای ناقض حقوق بشر، ده‌ها میلیون پوند گاز اشک‌آور، گلوله پلاستیکی و تجهیزات ضد شورش ارسال می‌کند.

به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، اسناد دولت انگلیس نشان می‌دهد این کشور از سال ۲۰۱۰ در حال ارسال تجهیزات سرکوب به کشورهایی نظیر عمان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، مصر و برونئی است.

بر این اساس، طی یک دهه گذشته ۳۴ میلیون پوند گاز اشک‌آور و تجهیزات «کنترل تجمعات» از سوی انگلیس به ۵۲ کشور جهان ارسال شده است.

از آنجا که ثبت میزان صادرات این تجهیزات از سوی تولیدکنندگان آن اجباری نیست، ارقام مربوطه می‌تواند بسیار فراتر از این باشد.

این در حالی است که طبق قوانین کنترل صادرات تسلیحات، چنین سلاح‌هایی نباید به کشورهایی فروخته شوند که احتمال «سرکوب داخلی» در آن‌ها وجود دارد.

یکی از موارد مشخص استفاده از تجهیزات سرکوب ساخت انگلیس، مقابله با معترضان مصری در سال ۲۰۱۱ است که در آن ۸۰۰ معترض کشته شدند.

انتشار این اسناد پس از آن صورت می‌گیرد که اکثریت نمایندگان پارلمان انگلیس، تعلیق فروش تجهیزات سرکوب به آمریکا در بحبوحه اعتراضات ضدنژادپرستی را خواستار شدند.

اعتراضات به بی‌رحمی‌های پلیس آمریکا و نژاد‌پرستی سازمان‌یافته در این کشور بعد از کشته شدن «جورج فلوید» یک سیاهپوست آمریکایی آفریقایی تبار توسط پلیس شهر «مینیاپولیس» آغاز شده و در هفته‌های اخیر نیز شدت گرفتند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

آتش در شرق تنگه هرمز؛ نفتکش متخلف طعمه حریق شد


رزمایش «اوراسیا-آنتی ترور ۲۰۲۶»؛ تجلی اقتدار و آمادگی رزمی نیروهای مسلح ایران


ستایش پیشینه تمدنی ایران از زبان سفیر اتریش؛ الموت پیوندگاه فرهنگی تهران و وین


هشدار سخنگوی نیروهای مسلح یمن : اطراف آرامکو را فورا ترک کنید


پارس جنوبی آماده فصل سرما شد؛ پایان موفق تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های گازی


غریب‌آبادی هشدار داد: تکرار خطای نظامی آمریکا پیامدهای فرامنطقه‌ای دارد


بومی‌سازی تجهیزات حساس صنایع راهبردی با استاندارد‌ روز


چراغ سبز وزارت جهاد برای صادرات یک میلیون تن سیب در سال جاری


تاکید سخنگوی وزارت خارجه بر استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور


تاکید رئیس‌جمهور لبنان بر عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی، بازگشت آوارگان و آزادی اسرا