وزارت کشور عراق: گروه‌های جنایتکار خطرناک، قصد ایجاد هرج‌ و مرج در کشور دارند

سه شنبه 7 مرداد 1399
14:53
وزارت کشور عراق: گروه‌های جنایتکار خطرناک، قصد ایجاد هرج‌ و مرج در کشور دارند
وزارت کشور عراق درباره نتایج تحقیقات حوادث اخیر میدان التحریر، مدعی شد که «گروههای جنایتکار خطرناکی رصد شده‌اند که از طریق هدف قرار دادن تظاهرات کنندگان از داخل و ایجاد درگیری با سرویسهای امنیتی، قصد ایجاد هرج‌ومرج دارند».

العالم _ عراق

وزارت کشور عراق امروز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای، نتایج تحقیقات حوادث مربوط به میدان التحریر در شامگاه یکشنبه را منتشر کرد.

این وزارتخانه عراق تأکید کرد که «گروههای جنایتکار خطرناکی رصد شده‌اند که از طریق هدف قرار دادن تظاهرات کنندگان از داخل و ایجاد درگیری با سرویس های امنیتی، قصد ایجاد هرج ‌و مرج دارند».

در بیانیه وزارت کشور عراق، آمده است؛ مصطفی الکاظمی نخست وزیر دستور داده است که به هر دلیلی، از گلوله جنگی علیه تظاهرات‌کنندگان استفاده نکنند.

در بیانیه مذکور با تأکید بر اینکه «دستورات سختگیرانه‌ای در این باره صادر شده»، از تظاهرات‌کنندگان خواسته شد که برای حمایت از میادین اعتراضات و «کنترل عناصری همکاری کنند که قصد انجام عملیات ترور و منسوب کردن آن به نیروهای امنیتی را دارند».

این نهاد عراقی در پایان از «جوانان آگاه» عراق خواست که مواظب «مسیر خطرناکی باشند که گروههای مسلحِ خارج از قانون در تلاش هستند کشور را به آن سو بکشند تا مقاصد پلید خود را اجرایی کنند».

در واکنش به این رخدادها، الکاظمی در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که «تظاهرات جوانان یک قانونی است و نیروهای امنیتی اجازه ندارند حتی یک تیر به سمت برادران معترضان شلیک کنند».

در پی درگیری یک شنبه ‌شب گذشته نیروهای پلیس ضدشورش و تظاهرات‌کنندگان در میدان التحریر در بغداد، دو تن از معترضان کشته و چندین نفر زخمی شدند و گفته می‌شود که این افراد به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته و زخمی شد‌ه‌اند.

سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق، هم اعلام کرد که نیروهای امنیتی، مسئول حمایت از تظاهرات‌کنندگان مسالمت‌جو هستند و دستورات شفاف و روشنی در این باره دریافت کرده‌اند و اجازه هیچ گونه تعرض به تظاهرات کنندگان را ندارند و در صورت تلاش برخی برای تحریک آنها، نباید متوسل به زور شوند مگر در حالت ضرورت و احتمال مواجه شدن با خطر مرگ از سوی مهاجمان.

چند روزی است که ساکنان برخی استانهای عراق از جمله بغداد و نجف اشرف در اعتراض به وضعیت بد خدمات‌رسانی و اوضاع معیشتی نامساعد خود بار دیگر به خیابان‌ها آمده‌اند و خواستار برکناری شماری از مسئولان و یافتن راهکارهایی برای حل مشکلات انبار شده طی چندین سال گذشته در کشور هستند.

تظاهرات‌کنندگان در استان نجف اشرف، روز شنبه (۲۵ ژوئیه) در اعتراض به قطعی‌های مکرر برق همزمان با افزایش دمای هوا و ناکارآمدی وزارت برق در تامین برق مورد نیاز شهروندان، تظاهرات کردند و جاده منتهی به فرودگاه بین‌المللی نجف اشرف را بستند و تهدید کردند که در صورت عدم پاسخگویی مقامات مسئول به این مطالبه، بر شدت اعتراض‌های خود خواهند افزود.

استان‌های مرکزی و جنوبی عراق که از اول اکتبر ۲۰۱۹ شاهد اعتراض مردمی علیه به فساد، بیکاری و نقصان خدمات عمومی به شکل تظاهرات، راه‌پیمایی، تحصن و اعتصاب بود و همین تظاهرات‌ها موجب شد تا «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر برای مهار اعتراضات و منافع ملی استعفا کند و در نهایت پس از کش‌وقوس‌های متعدد، مصطفی الکاظمی به عنوان نخست‌وزیر جدید سوگند یاد کرد.

0% ...

آخرین اخبار

حملات موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن


اعتراف نتانیاهو: من بودم که ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کردم


سپاه: حمله آمریکا به لارک، پاسخ و تنبیه متجاوز را در پی دارد


حمله دشمن آمریکایی-صهیونی به جزیرۀ لارک


یک مقام ناتو: این ائتلاف نظامی با حمله قریب‌الوقوع روسیه مواجه نیست


گزارش العالم از فرصت صلح در سودان و گفتگوی فراگیر برای پایان جنگ + فیلم


دشمن به دنبال فرسایش ثبات ملی از مسیر جنگ روانی است


تداوم تجاوزگری به لبنان؛ دست و پا زدن نتانیاهو برای دستاورد انتخاباتی+فیلم


وزیر خارجه عراق: گفتگو بهترین راه‌حل برای بحران‌هاست


دیدار وزیران خارجه پاکستان و ترکیه در استانبول/ بررسی توسعه همکاری ها و تحولات منطقه