گزارش لحظه به لحظه العالم از دادگاه رفیق حریری

سه شنبه 28 مرداد 1399
13:42
گزارش لحظه به لحظه العالم از دادگاه رفیق حریری دادگاه بین‌المللی ویژه بررسی ترور نخست‌وزیر اسبق لبنان که امروز به منظور صدور حکم علیه متهمان این پرونده برگزار شد.

العالم _ لبنان

دادگاه بین‌المللی ویژه بررسی ترور «رفیق الحریری» نخست‌وزیر اسبق لبنان امروز (سه شنبه) در هلند برگزار شد.

14:00 | در ابتدای این دادگاه به احترام کشته‌شدگان در انفجار بیروت یک دقیقه سکوت شد. دادگاه در ادامه مدعی شد که «سلیم جمیل عیاش»، «حسن حبیب مرعی» و «مصطفی بدرالدین » از یک شبکه ارتباطی برای هماهنگی جهت ترور الحریری با بیش از ۲.۵ تن مواد منفجره استفاده کرده‌اند.

دادگاه در ادامه مدعی شد که «سلیم جمیل عیاش»، «حسن حبیب مرعی» و «مصطفی بدرالدین » (از اعضای حزب‌الله) از یک شبکه ارتباطی برای هماهنگی جهت ترور الحریری با بیش از ۲.۵ تن مواد منفجره استفاده کرده‌اند.

دادگاه ادعا کرد، آنها در روز حادثه تحرکات رفیق الحریری را زیر نظر داشته‌اند و هدف ویدئویی که درباره شخصی به نام «احمد ابوعدس» در رابطه با این انفجار منتشر شده ، منحرف کردن اذهان از عاملان واقعی انفجار بوده است.

در ادامه ادعاها، دادگاه اعلام کرد متهمان «سلیم عیاش»، «حسن مرعی»، « حسین عنیسی» ، «اسد صبرا» به علاوه مصطفی بدرالدین (اعضای حزب‌الله) شریک انجام این ترور بوده‌اند.


14:15 | دادگاه اذعان کرد: هیچ دلیل و مدرکی دال بر دخالت سوریه حزب الله لبنان در عملیات ترور حریری وجود ندارد و سید حسن نصرالله (دبیرکل حزب‌الله) و رفیق الحریری روابط خوبی با یکدیگر داشته‌اند.

دادگاه در ادامه اعلام کرد، این انفجار به وسیله یک انتحاری انجام شده است و مواد منفجره در یک کامیون سرقت شده از ژاپن جاسازی شده بوده؛ این کامیون در دسامبر ۲۰۰۴ از امارات وارد شد و در ژانویه ۲۰۰۵ در طرابلس لبنان فروخته شده است.


18:00 | دادگاه ویژه لبنان، متهم "سلیم جمیل عیاش" را در تمام اتهامات مطرح شده علیه او در پرونده ترور رفیق حریری محکوم کرد

همچنین "مرعی"، "عنیسی" و "صبرا" از اتهامات مطرح شده در پرونده ترور رفیق حریری تبرئه شدند.

18:05 | دادگاه بین‌المللی ویژه لبنان: متهمان یک ماه دفاع برای پاسخ به حکم یا درخواست تجدیدنظر دارند

گفتنی است؛ رفیق الحریری در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ طی یک انفجار در مسیر کاروانش در بیروت ترور شد و امروز پس از پانزده سال حکم نهایی این پرونده طولانی اعلام شد.

0% ...

آخرین اخبار

انفجارهای مهیب بحرین را لرزاند


اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سرلشکر عبداللهی: هرگونه تعرض به نفتکش‌های ایران موجب هدف قرار گرفتن پایگاه‌های آمریکا در منطقه خواهد شد


سخنگوی سپاه: هیچ فناوری پیشرفته‌ای توان عبور از لایه‌های رصدی ما در تنگه هرمز را ندارد


اولین فیلم و تصاویر از زیرسطحیِ هوشمند آمریکا که در تنگه هرمز شکار شد