آمریکا رژیم صهیونیستی را از تصمیم برای فعالسازی مکانیسم ماشه مطلع کرد

چهارشنبه 29 مرداد 1399
22:07
آمریکا رژیم صهیونیستی را از تصمیم برای فعالسازی مکانیسم ماشه مطلع کرد
دولت آمریکا، رژیم صهیونیستی را از تصمیم خود برای فعالسازی ساز و کار موسوم به مکانیسم ماشه علیه ایران مطلع کرده است.

العالم - آمریکا

منابع صهیونیستی گزارش داده‌اند دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تل‌آویو را از تصمیم خود برای فعال‌سازی ساز و کاری که می‌تواند به بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران منجر شود مطلع کرده است.

سایت صهیونیستی «والاه» به نقل از مقام‌های اسرائیلی گزارش داد دولت ترامپ به تل‌آویو گفته که قصد دارد فردا (پنجشنبه) درخواست خود برای فعالسازی ساز و کاری که به «مکانیسم ماشه» معرف شده را تقدیم شورای امنیت سازمان ملل متحد کند.

این مقام‌ها گفته‌اند واشنگتن آخرین تحولات در این خصوص را از دوشنبه همین هفته در اختیار کابینه رژیم صهیونیستی قرار داده است.

ساعتی قبل‌تر، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری با همتای عراقی خود از اعلام تقویم زمانی برای کلید زدن این فرایند خودداری کرده بود.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چه زمانی مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال خواهد کرد گفت: «درباره تقویم زمانی آن نکته تازه‌ای ندارم که اعلام کنم.»

دولت ترامپ چند روز پیش در رأی‌گیری شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ناکام ماند.

واشنگتن از قبل اعلام کرده بود چنانچه در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود قصد دارد از یکی از بندهای برجام که با نام‌هایی مانند «مکانیسم ماشه»، «ساز و کار حل و فصل اختلاف» یا «ساز و کار بازگشت خودکار تحریم‌ها» شناخته می‌شود برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند.

کارشناسان می‌گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرف‌های مشارکت‌کننده در «برجام» نیست و نمی‌تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

از طرف دیگر، مقام‌های دولت آمریکا ادعا می‌کنند از آنجا که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ از آمریکا به عنوان «مشارکت‌کننده برجام» یاد شده این کشور می‌تواند از ایران بابت «نقض اساسی برجام» شکایت کند.

دیپلمات‌ها به خبرگزاری رویترز گفته‌اند آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران، مسیر بسیار دشوار و پرپیچ و خمی در پیش رو دارد زیرا روسیه، چین و سایر اعضای شورای امنیت، قانونی بودن اقدام آمریکا را با توجه به عدم پایبندی این کشور به برجام زیر سئوال برده‌اند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

هشدار یمن به شرکت‌های بیمه: فریب تضمین‌های سعودی را نخورید


عراقچی در دیدار با همتای قطری: کشورهای منطقه نباید اجازه استفاده آمریکا از خاک خود علیه ایران را بدهند


کلافگی ارتش تا دندان مسلح صهیونیست‌ها از بادبادک های غزه!


سرلشکر رضایی: آمریکا شرارت کند بلایی سرشان می‌آوریم که در تاریخ ثبت شود


ابن‌الرضا: معادلات را تغییر دادیم؛ با ایران محترمانه سخن بگویید


قالیباف: امپراتوری آمریکا روبه‌زوال است


قالیباف: آمریکا باید شروط ایران در تفاهم‌نامه را اجرا کند


حملات هوایی و تهدید کودکان بادبادک‌باز؛ غزه بدون منطقه امن


گسترش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی در سایه پیشبرد پروژه های جدید شهرک‌سازی + فیلم


کسب ۳ مدال جهانی توسط یک دانش‌آموز فارسی در المپیاد جهانی علوم زمین تورین ایتالیا