تخت روانچی: یکجانبه‌گرایی آمریکا سازمان ملل را تضعیف می‌کند

شنبه 8 شهريور 1399
00:15
تخت روانچی: یکجانبه‌گرایی آمریکا سازمان ملل را تضعیف می‌کند نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد هشدار داد که یکجانبه‌گرایی آمریکا باعث تضعیف سازمان ملل و به خطر افتادن اقتدار شورای امنیت می‌شود.

العالم-ایران

«مجید تخت روانچی» نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل متحد روز جمعه در پیامی توئیتری نسبت به پیامدهای منفی یکجانبه‌گرایی آمریکا برای سازمان ملل متحد و شورای امنیت هشدار داد.

مجید تخت روانچی در توئیتر نوشت: «بی‌احترامی‌ آمریکا به قوانین بین‌المللی به رکورد تازه‌ای رسیده است. آمریکا نه‌تنها برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده، بلکه عمداً تفسیر غلطی از قطعنامه 2231 ارائه می‌دهد و اعضای سازمان ملل- از جمله نزدیکترین متحدان خود- را به دلیل اینکه در مقابل زورگویی‌هایش ایستاده‌اند، تهدید می‌کند».

وی در ادامه هشدار داد: «یکجانبه گرایی آمریکا سازمان ملل متحد را تضعیف می‌کند. اقتدار شورای امنیت [بر اثر این رفتارهای آمریکا] به خطر افتاده است».

دولت آمریکا هفته گذشته طی نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد رسماً ایران را به نقض تعهدات برجامی خود متهم کرد و خواستار بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران شد.

آمریکا در حالی به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران با استفاده از ساز‌وکارهای در نظر گرفته شده در برجام است که بیش از 2 سال قبل رسماً از این توافق چندجانبه خارج شده و حتی متحدان اروپایی این کشور نیز تأکید می‌کنند که آمریکا به دلیل خروج از برجام اجازه ندارد از ساز‌وکار بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

دقایقی پس از آن‌که آمریکا درخواست رسمی خود برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را به شورای امنیت ارائه کرد، بزرگترین متحدان اروپایی این کشور یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه (موسوم به تروئیکای اروپایی) طی بیانیه‌ای مخالفت خود را با این درخواست آمریکا ابراز داشتند.

روز سه‌شنبه نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل متحد که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، با اعلام اینکه طی روزهای اخیر رایزنی‌هایی با اعضای شورای امنیت در خصوص درخواست آمریکا برای فعال‌سازی روند بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران داشته است، خاطرنشان کرد: «پس از این رایزنی‌ها برای من روشن شد که در این زمینه بین اعضای شورای امنیت اجماع وجود ندارد و به همین دلیل شورای امنیت در موضعی نیست که بتواند اقدامات بیشتری انجام دهد.»

0% ...

آخرین اخبار

حملات هوایی و تهدید کودکان بادبادک‌باز؛ غزه بدون منطقه امن


گسترش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی در سایه پیشبرد پروژه های جدید شهرک‌سازی + فیلم


کسب ۳ مدال جهانی توسط یک دانش‌آموز فارسی در المپیاد جهانی علوم زمین تورین ایتالیا


رویکرد بین المللی ایران همواره صلح‌طلبانه بوده است


افشای راهبرد بروزرسانی شده دشمن برای تقابل با ایران


پاک‌نژاد: تحویل نفت ایران به مشتریان ادامه دارد


وزیر خارجه قطر با پزشکیان دیدار کرد


روسیه: با ایران برای حذف فشار‌های تحریمی تلاش خواهیم کرد


حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان/ یک شهید و 9 زخمی


قالیباف:خواهیم دید دشمن در جنگ اقتصادی تمام‌عیار شکست می‌خورد