وال استریت ژورنال: آمریکا آرشیو اسناد حزب بعث را به عراق بازگرداند

وال استریت ژورنال: آمریکا آرشیو اسناد حزب بعث را به عراق بازگرداند
سه شنبه 11 شهريور 1399 - 13:14

یک روزنامه آمریکایی طی گزارشی از اقدام واشنگتن در بازگرداندن آرشیو اسناد حزب منحله بعث به بغداد پس از گذشت 17 سال از انتقال آنها به آمریکا خبر داد.

العالم- آمریکا

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» با انتشار گزارشی از اقدام واشنگتن در بازگرداندن آرشیو حزب منحله بعث طی یک پرواز محرمانه به عراق خبر داد.

در این گزارش آمده است: ایالات متحده دیروز (دوشنبه - ۳۱ آگوست)، شش میلیون سند از آرشیو اسناد رژیم بعث را به صورت محرمانه با یک هواپیمای باربری به فرودگاه بغداد انتقال داد. این اسناد شامل اسرار و شیوه‌های فعالیت رژیم سابق عراق و اسامی اعضای حزب بعث و جاسوسان و مخبران آن است.

بنا بر این گزارش، تحویل این اسناد به دولت عراق که با موافقت مقامات مسئول آمریکایی صورت گرفته بیانگر حسن نیت دولت آمریکا در قبال نخست‌وزیر جدید است ضمن اینکه این اسناد منبع اطلاعات مفیدی درباره عراقی‌ها و ابزاری برای حرکت به سوی آشتی در سایه شکاف‌های عمیق موجود در جامعه عراقی به شمار می‌رود.

در این گزارش آمده است که به دلیل شرایط جاری در عراق، این اسناد در مکانی نامعلوم و محرمانه و امن نگهداری خواهد شد و فعلا باز نخواهد شد.

پایگاه خبری «المعلومه» به نقل از یک مقام مسئول در وزارت خارجه عراق نوشت: عراق خواستار بازگرداندن این آرشیو بود آمریکا هیچ مدرکی دال بر سوء استفاده طرف عراقی از اسناد بازگردانده شده در سال ۲۰۱۳ نداشت.

در سال ۲۰۰۵ دو سال پس از سقوط صدام، واشنگتن این اسناد را به بهانه حفاظت و نگهداری به آمریکا انتقال داد.

وال‌استریت ژورنال درباره نحوه پیدا شدن این اسناد در عراق در زمان حمله آمریکا به این کشور می‌نویسد: این اسناد در زیرزمین بنای یادبود «میشل عفلق» بنیان‌گذار حزب بعث در عراق کشف شد و «کنعان مکیه»، یک شخصیت علمی و «مصطفی الکاظمی» نخست وزیری کنونی عراق که از بریتانیا به عراق بازگشته بودند، در حال بررسی آن بودند.

بنا بر این گزارش الکاظمی به همراه یک تیم کوچک داوطلب اقدام به فهرست برداری و اسکن این اسناد آرشیوی که حاوی اطلاعاتی درباره کارگران در گروه‌های اجتماعی، نامه‌نگاری‌های داخلی، فهرست‌ اسامی جاسوسان و حتی پرونده خانواده‌های عراقی که فرزندانشان در طول جنگ هشت ساله با ایران اسیر شده بودند، بود. اما با افزایش ناامنی‌ها و خشونت‌ها در بغداد، آمریکا این اسناد و مدارک را از ترس از بین رفتنشان از عراق خارج و ابتدا به ایالت ویرجینیای غربی منتقل و در موسسه «هوور» نگهداری کرد. در حال حاضر این موسسه یک نسخه دیجیتالی از اسناد مذکور در دست دارد.

فارس

پربیننده ترین خبرها