ترکیه: آمریکا در مسأله قبرس بی‌طرف باشد

دوشنبه 24 شهريور 1399
05:54
ترکیه: آمریکا در مسأله قبرس بی‌طرف باشد
وزارت خارجه ترکیه با متهم کردن آمریکا به اقدامات تنش‌زا در شرق مدیترانه، از واشنگتن خواست به موضع بی‌طرف درخصوص مسأله جزیره قبرس بازگردد.

العالم - ترکیه

دولت ترکیه بامداد دوشنبه به توافق اخیر آمریکا و قبرس برای همکاری‌های امنیتی در حوزه دریایی و مرزهای زمینی واکنش نشان داد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن باید به‌جای امضای تفاهمنامه‌هایی که به نفع ثبات و امنیت منطقه نیست، به موضع بی‌طرف درخصوص قبرس بازگردد.

در این بیانیه آمده است: «تفاهمنامه [بین آمریکا و قبرس] در خدمت صلح و ثبات در شرق مدیترانه نخواهد بود و به راهکار مسئله قبرس صدمه می‌زند».

بر این اساس، آنکارا همچنین تاکید کرد واشنگتن اخیرا گام‌هایی در منطقه برداشته که تنش‌ها در شرق مدیترانه را افزایش داده است.

به نوشته رویترز، وزارت خارجه ترکیه افزود: «ما از آمریکا دعوت می‌کنیم تا به سیاست بی‌طرفانه‌ای که سابقاََ درخصوص جزیره قبرس دنبال می‌کرد، بازگشته و به اقدامات برای حل مشکل قبرس کمک کند».

رئیس‌جمهور قبرس شامگاه شنبه از امضای تفاهمنامه‌ای بین کشورش با ایالات متحده برای افزایش همکاری‌های امنیتی درخصوص مرزهای زمینی دریایی علیه ترکیه خبر داد.

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز در دیدار با رئیس‌جمهور قبرس، با ابراز نگرانی شدید از فعالیت‌های ترکیه در مدیترانه، گفت طرف‌های تنش در منطقه باید به روش دیپلماتیک برای حل اختلافات متوسل شوند.

طی هفته‌های گذشته، تنش‌ها در شرق دریای مدیترانه بر سر اقدامات ترکیه در قبال آغاز حفاری‌ها و فعالیت‌های اکتشافی در این منطقه آغاز شد.

یونان با همراهی برخی کشورهای اروپایی ادعا دارند که اقدامات ترکیه غیرقانونی و تنش‌آمیز است و به آنکارا درباره تبعات این اقداماتش هشدار داده‌اند. ترکیه اما اعلام کرده که این کشور تنها در حال تامین حقوق خود در این دریا و دریاهای سیاه و اژه است.

0% ...

آخرین اخبار

بقائی: اروپا و اعضای ناتو باید در قبال تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران پاسخگو باشند


نظام سعودی هرگز به هدف قیمومیت بر یمن نخواهد رسید


دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی


تحلیل روز| پزشکیان و پیام اقتدار ایران از تریبون سازمان ملل در نیویورک


عراقچی: ایران به تقویت همکاری و همبستگی منطقه‌ای متعهد است


هفته دیپلماتیک ترامپ، محدودیت‌های قدرت آمریکا را آشکار ساخت


عربستان سعودی طی 24 ساعت گذشته 14 حمله هوایی و موشکی به یمن انجام داد


آیا آمریکا در جنگ علیه ایران شکست خورده است؟ روایت شکست آمریکا از منظر اندیشکده‌های واشنگتن


امیر دریادار مقدم: نداجا با قدرت از سواحل مکران حفاظت می‌کند


از حواشی سازمان ملل در اعتراض به اسرائیل" تا روایتی از امید در دل ویرانی های غزه و...