هشدار درباره کودتای نظامی در عراق توسط جانشین صدام

دوشنبه 14 مهر 1399
13:20
هشدار درباره کودتای نظامی در عراق توسط جانشین صدام وزیر کشور اسبق عراق خبر داد که عناصر باقیمانده حزب منحله بعث با برگزاری کنفرانس در آمریکا و کشورهای غربی، قصد دارند علیه بغداد کودتای نظامی کنند.

العالم - عراق

«باقر جبر الزبیدی» از رهبران مجلس اعلای اسلامی عراق درباره توطئه جدید عناصر باقی مانده رژیم بعث هشدار داد.

روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» به نقل از الزبیدی گزارش داد که کنفرانس‌های حزب منحله بعث در آمریکا و سایر کشورهای غربی، زیربنای اقداماتی است که شاخه نظامی این حزب در حال انجام آن است.

وی که وزیر کشور اسبق عراق نیز بوده، ادامه داد، کسانی مسئول برگزاری این همایش‌ها هستند که از عراق فرار کردند و از بعثی‌های مقیم کردستان عراق و کشورهای غربی هستند.

این مسئول عراقی خاطر نشان کرد، هم اکنون طرحی برای «کودتای نظامی» در عراق در جریان است که سرپرستی آن بر عهده «عزت الدوری» جانشین صدام دیکتاتور معدوم عراق است.

الزبیدی خبر داد، آموزشهای فشرده شاخه نظامی بعث در شمال استان دیالی واقع در شرق عراق و منطقه موسوم به «مثلث مرگ» (مکحول، خانوکة و سلسلة جبال حمرین) در جریان است.

وی تصریح کرد که «ما بارها درباره آن هشدار دادیم و گفتیم که یک هدف دارد و آن، حمایت از طرح کودتای نظامی جدید در عراق است؛ [طرحی] که نقشه آن را افسران رژیم سابق با همکاری شخصیتهای نظامی طراحی کرده‌اند».

این رهبر مجلس اعلای اسلامی خاطر نشان کرد، دو کشور منطقه‌ای به شدت بر سر حمایت از این طرح، اختلاف نظر دارند؛ هر چند که بسیاری از اقدامات عناصر بعث در داخل خاک این کشور صورت می‌گیرد.

در همین ارتباط، «محمد البلداوی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق از دسیسه‌های جدید اعراب حاشیه خلیج فارس و ایالات متحده آمریکا هشدار داد. و گفت: «محور آمریکا و حامیان آن در فرآیند سیاسی، تلاش دارند با معاملات مشکوک، سران بعث را وارد عرصه سیاست کنند».

وی با بیان اینکه هدف از این اقدام، کودتای نرم علیه فرآیند سیاسی است؛ بر این باور است که فقط آمریکا نیست که در پی بازگرداندن سران بعث است، بلکه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز بر روی طرح بازگرداندن بعث متمرکز شده‌اند.

در همین راستا، «صلاح المختار» از رهبران حزب منحله و ممنوعه بعث عراق اوایل شهریور 1398 از مذاکره این حزب با ایالات متحده آمریکا خبر داد و گفت که «توافق بین بعث و آمریکا، بعید نیست».

این رهبر حزب منحله با بیان اینکه حزب بعث «از هر گونه گفت‌وگو در آینده با آمریکا استقبال می‌کند»، گفت که اگر میزان درگیری آمریکا با روسیه بیشتر شود، واشنگتن به تفاهم بیشتری با حزب بعث خواهد رسید.

این رهبر حزب بعث در پایان ادعاهای خود ادعا کرد که آمریکا از سال 2014 به این نتیجه رسیده که «هر گونه راهکاری برای حل بحران‌های عراق، بدون مشارکت بعثی‌ها، غیر قابل تحقق است».

مذاکرات آمریکا با حزب بعث مسبوق به سابقه است. در همین راستا، «کامل الدلیمی» نماینده سابق پارلمان عراق شهریور 1396 اعلام کرد که دولت آمریکا مشغول مذاکره با برخی سران عناصر حزب منحله بعث بود تا آنان را در قالبی جدید به جریان قدرت در عراق بازگرداند.

الدیلمی که دبیر کل حزب «جنبش ملی تصحیح» بود، از تلاش برخی کشورهای خلیج فارس خبر داد که قصد داشتند فراکسیونی ائتلافی فرقه‌گرایانه‌ای برای انتخابات وقت پارلمان تشکیل دهند.

در آن مذاکرات، «جرد کوشنر» داماد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور این کشور ریاست هیئت آمریکایی را بر عهده داشت و می‌خواست است، پس از تغییر نام حزب بعث، این حزب را به روند سیاسی عراق بازگرداند.

0% ...

آخرین اخبار

واکنش تهران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری؛ امنیت منطقه با دخالت خارجی محقق نمی‌شود


درگیری در جنوب لبنان شماری از نظامیان صهیونیست زخمی شدند


شیخ نعیم قاسم: پروژه آمریکایی ـ صهیونیستی برای حذف مقاومت شکست خورده است


تداوم نقض آتش‌بس در لبنان/ حمله هوایی رژیم صهیونیستی به «نبطیه» + فیلم


آخرین آمار قربانیان زلزله ونزوئلا تا این لحظه به ۲۳۵ نفر؛ وهمزمانی وقوع زلزله در ژاپن


اذعان روزنامه آمریکایی به خسارت سنگین ایران به پایگاه آمریکا در بحرین


یادداشت فعال رسانه‌ای عراقی:رهبر بزرگم، آیت‌الله خامنه‌ای؛ شهادت می‌دهم که تو پیروز حقیقی این نبرد هستی


رایزنی‌های عربستان، قطر و عمان درباره نتایج تفاهم آمریکا و ایران بر امنیت منطقه


حامیان فلسطین در ایتالیا خواستار قطع روابط با رژیم صهیونیستی شدند


مذاکرات لبنان و اسرائیل یک روز دیگر تمدید شد؛ اختلافات ادامه دارد


پربیننده ترین خبرها

نیروی دریای سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز فقط از مسیرهای اعلامی ایران ممکن است/ با شناورهای متخلف برخورد خواهد شد


بقائی: ناتو باید برای همدستی با آمریکا-اسراییل در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد


بقائی: اظهارات متناقض آمریکایی ها درباره یادداشت تفاهم از بدگمانی ایرانیان نمی کاهد


اعلام وضعیت اضطراری در ونزوئلا به دنبال ۲ زلزله قدرتمند/برآورد اولیه تعداد قربانیان بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار نفر+ فیلم


تغییرات راهبردی جدید در منطقه در راه است/ کاهش برتری اسرائیل با ظهور اقتدار ایران


ادعای ترامپ: خاورمیانه در پی توافق «تاریخی» با ایران برای نخستین بار شاهد صلح خواهد بود


گزارش العالم از عزاداری عاشورایی مردم نبطیه لبنان در سایه تهدیدات اشغالگران+ فیلم


پزشکیان: امام حسین(ع) به ما آموخت نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد