عراقچی مسکو را ترک و راهی ایروان شد

پنج‌شنبه 8 آبان 1399
19:32
عراقچی مسکو را ترک و راهی ایروان شد فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ پس از رایزنی با مقامات روسیه و در ادامه سفر منطقه ایش مسکو را ترک و‌ راهی ایروان شد.

العالم - ایران/ سیاسی

سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه و فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران که به منظور معرفی و تبیین ابتکار ایران برای پایان دادن به اختلافات جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد قره باغ بعد از باکو به روسیه سفر کرده بود، مسکو را به سمت ایروان ترک کرد.

عراقچی بعد از پایان مذاکرات با آندری رودنکو نماینده ویژه روسیه در امور قره‌ باغ و «سرگئی ریابکوف» همتای روسی خود در امور برجام، هنگام ترک مسکو گفت که طرح ایران درباره مناقشه قره باغ را که بر مبنای اصول انسان دوستانه و توجه به خواست های طرف‌های درگیر تهیه شده، پیشنهاد داده ایم و منتظر دریافت پاسخ از طرف های مناقشه می مانیم.

معاون وزیر خارجه پیش از مسکو نیز به باکو رفت و با مقامات جمهوری آذربایجان درباره طرح ایران برای مناقشه قره باغ گفت و گو کرد.

عراقچی در بدو ورود به مسکو هدف اصلی از مذاکرات با مقامات روسیه را ارائه طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به خاتمه مناقشه در قره باغ عنوان کرده بود.

وی مهمترین ویژگی طرح ایران را رویکرد منطقه ای و واقع بینی آن برشمرد.

فرستاده ویژه وزیر خارجه بیان کرد: امیدوار هستیم که این طرح بتواند یک راه حل مطمئنی برای صلح پایدار در منطقه قره باغ ایجاد کند. البته در این راه مشکلات و موانع عدیده ای وجود دارد، دخالت هایی از خارج از منطقه توسط کسانی وجود دارد که چندان تمایلی به صلح در این منطقه ندارند. ما در این مرحله پیشنهاد خود را ارائه می دهیم و منتظر می مانیم تا نظرات و دیدگاه های کشورهای مربوطه را دریافت کنیم و بر اساس آن ممکن است که لازم باشد طرح را اصلاح یا تکمیل کنیم تا به یک طرح قابل قبول برسیم.

وی گفت: ما برای خود یک مسئولیت منطقه ای قائل هستیم و برای حل این بحران کمک خواهیم کرد.

عراقچی پس از رایزنی ها در مسکو در توئیتی عنوان کرد که ایران و‌ روسیه دارای دیدگاه های مشترک درباره مناقشه قره باغ هستند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

گوترش: باید گسترش جنگ را متوقف کنیم


پیام تبریک رئیس قوه قضائیه به مناسبت درخشش ورزشکاران ایرانی در پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا


خشم مردم سوریه از جنایات ارتش صهیونیستی


حمله موشکی به فرودگاه عدن و مقر گارد ساحلی


حضور فعال ایران در مجمع گاز؛ گامی کلیدی در ارتقای دیپلماسی انرژی


یادداشت روز؛ انتخابات رژیم اسرائیل و جنگ‌افروزی های نتانیاهو برای بقا


ایران به رغم تحریم سالانه ۶ میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر می کند


تحلیل روز؛ درآمد تسلیحاتی در جیب غرب؛ جنگ و بی‌ثباتی سهم جهان عرب


حملات هوایی و موشکی عربستان سعودی به سه منطقه در یمن


سردار محبی: جنگ آمریکا علیه ایران بر سر هویت و تمدن است