سخنگوی دولت:

۳۰ میلیون ایرانی آب، برق و گاز رایگان دریافت می کنند

۳۰ میلیون ایرانی آب، برق و گاز رایگان دریافت می کنند
چهارشنبه 26 آذر 1399 - 12:06

خانوارهای کم‌مصرف در دهک‌های پایین اقتصادی که حدود ۳۰ میلیون نفر را شامل خواهد شد، مصرف آب، گاز و برق آنان رایگان می شود.

العالم ـ ایران ـ اقتصادی

علی ربیعی سخنگوی دولت، در حاشیه‌ جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تصمیمات مهمی در خصوص اصلاح الگوی مصرف گرفته شده است، اظهار کرد: تصمیم این جلسه در خصوص آب و گاز و در جلسه قبلی در زمینه مصرف برق بود. خانوارهای کم‌مصرف که مطالعات ما نشان می‌دهد در دهک‌های پایین اقتصادی هستند، مصرف آب و گاز و برق برای آنان رایگان شد و برای آنان امکان استفاده رایگان فراهم خواهد شد و حدود ۳۰ میلیون نفر شامل این بهره‌مندی رایگان خواهند بود.

وی افزود: این مصوبه شامل سکونت گاه‌های دائمی شهری و روستایی و عشایری است. برای اجرای عدالت واحدهای خالی از سکنه و سکونتگاه‌های غیردائمی مثل باغ‌ویلاها و خانه‌باغ‌ها شامل این مصوبه نخواهند بود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه نظام حمل‌ونقل بخشی از فرایند توسعه کشور را بر عهده دارد اظهار کرد: آمارهای زیرساختی برای حمل‌ونقل در کشور ما آمار قابل‌توجهی در چند سال گذشته بوده و ظرفیت اسمی بندرهای تجاری ما رشد ۳۶ درصدی داشته و تا ۲۴۶ میلیون تن افزایش پیدا کرده است. همچنین تا پایان دولت ظرفیت فرودگاه‌های ما با رشد ۱۶ درصد به ۷۰ میلیون مسافر افزایش پیدا خواهد کرد.

ربیعی تاکید کرد: در طول ۹ ماه گذشته با توجه به ضرورت حفظ جریان توزیع کالا در کشور و اطمینان از دسترسی کلیه استان‌ها به کالای اساسی و تجهیزات در بخش صنعت، درمان و سلامت کشور و برای اینکه امکان فاصله‌گذاری اجتماعی هم در اتوبوسرانی شهری ایجاد شود، طرحی آماده شد و در چندین جلسه ستاد اقتصادی دولت بررسی شد و نهایتاً در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد که در ازای فروش نفت خام و میعانات گازی به غیر از ظرفیت بودجه سال ۹۹، پنج‌هزار اتوبوس برای حمل‌ونقل شهری تهیه شود.

وی افزود: با توجه به این تصمیم وزارت کشور، صمت و نفت با کمک شهرداری‌ها اجرای این مصوبه را برعهده دارند. این پنج‌هزار اتوبوس با اولویت ساخت داخل تامین خواهد شد.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به اینکه رشد تولید ناخالص داخلی در شش‌ماهه اول سال مثبت شد، ادامه داد: آنانی که می‌گفتند اقتصاد ایران فرومی‌پاشد و منتظر آن بودند اما دیدند که در ۶ ماه اول سال رشد اقتصادی ما همچنان قابل توجه است که با احتساب منفی بودن سه‌ماهه اول ما امروز در شش‌ماهه اول بااحتساب نفت ۱/۳ درصد و بدون نفت ۱/۴ درصد مثبت شد.

ربیعی با بیان اینکه تحریم‌های ترامپ ما را از دستیابی به ده‌ها میلیارد دلار منابع ارزی محروم کرد، گفت: ما حتی در تامین مواد اولیه دارو با مشکل روبه‌رو شدیم و قطعات اولیه تولیدات صنعتی با مشکل مواجه شد و صادرات ما با محدودیت و برگشت پول نیز با سختی همراه شد و زندگی سخت برای مردم نیز پدید آمد اما سه سال مدیریت و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی باعث شد اقتصاد مقاومتی در کشور شکل بگیرد و بی‌اثرشدن تحریم‌ها باترامپ و بی‌ترامپ ممکن شد.

وی تأکید کرد: دولت دوازدهم آثار منفی تحریم بر اقتصاد ایران را حتی در سال‌های بعدی به جان خرید و مردم هم سختی‌های زیادی متحمل شدند. مطمئنا این رشد در سه‌ماهه‌ سوم سال بنا بر پیش‌بینی‌های سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بیش از شش‌ماهه اول خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود در سال آینده ما رشدی بیش از چهار درصد را هم تجربه کنیم.

به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت با بیان اینکه قطعا اشتغال هم در پی مثبت‌شدن رشد اقتصادی به وجود خواهد آمد، تأکید کرد: ما در بخش خدمات به علت کرونا هنوز نتوانستیم به رشدی که معمولاً بخش خدمات داشته، دسترسی پیدا کنیم اما تصور می‌کنیم با رعایت پروتکل‌ها و بازگشایی بخش خدمات ما در سه‌ ماه آینده هم رشد قابل‌توجهی در این بخش داشته باشیم.

ربیعی افزود: مصوبه دیگری داشتیم برای حمایت از بخش‌های آسیب‌دیده از شیوع کرونا در حوزه‌های فرهنگ و هنر و رسانه که متقاضیان واجد شرایط تا پایان دی‌ماه باید در سامانه کارا ثبت‌نام کنند و تا پایان اسفند هم تسهیلات آنان پرداخت خواهد شد. برای بیمه بیکاری افرادی که در بخش فرهنگ و هنر و متاثر از شیوع کرونا بیکار شدند نیز مصوبه‌ای را در نظر داریم که آن را هم بحث و بررسی خواهیم کرد.

وی همچنین با اشاره به وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور اظهار کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی خوشبختانه به بالای ۹۰ درصد رسیده و منهنی‌های موج سوم در برابر زحماتی که کشیده شده در حال تغییر است و شهرهای قرمز ما به ۱۲ عدد کاهش یافته است. همچنین تعداد جانباختگان ما پیش‌بینی می‌شود که به‌زودی به زیر ۲۰۰ نفر هم برسد.

ربیعی ادامه داد: نگرانی در دولت نسبت به فصل سرماست که در شش هفته گذشته با افزایش سرما در دنیا، میزان مرگ و میر ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است، بنابراین تداوم دستورالعمل‌ها را در ماه‌های آتی هم توصیه می‌کنیم. برای حفاظت از جان بزرگان خانواده شب یلدا را هم به صورت غیرحضوری برگزار کنیم.

سخنگوی دولت با یادآوری سالروز صدور فرمان هشت‌ماده‌ای بنیانگذار جمهوری اسلامی، اظهار کرد: ما همچنین سالروز رونمایی از منشور حقوق شهروندی را هم داریم و دولت با اعتقاد بر اینکه تحرک و پویایی جامعه امکان نخواهد داشت مگر اینکه همه آحاد جامعه از حقوق خود آگاه شوند و به سهولت به آن دسترسی داشته باشند، این مسیر را که به شالوده‌شکنی‌های زیادی نیاز دارد دنبال کرده است و دولت همچنین تلاش‌های وافری در زمینه حقوق شهروندی انجام داده که در این مجال فرصت بیان‌شان نیست اما لوایح مهمی در این زمینه تدوین شده که یا تحویل مجلس شده‌اند و یا تحویل داده می‌شوند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تامین کالاهای اساسی اظهار کرد: در دولت از هر طرح و پیشنهاد قابل‌اجرا که بتواند سختی‌ها و رنج دوران تحریم را برای مردم کم کند استقبال می‌کنیم. دولت تاکید کرده که تمام وزارتخانه‌ها تلاش خود را به سمت کاهش فشار تحریم بر مردم متمرکز کنند. ما قطعاً در دولت همگی خود را برابر مردم مسئول می‌دانیم و با توجه به رأی‌ مردم به رییس‌جمهوری و پیمانی که با آنان بسته‌ایم راه خود را ادامه می‌دهیم.

ربیعی یادآور شد: همه شاهدیم که تا سال ۹۷، کنترل تورم و افزایش قدرت خرید مردم صورت می‌گرفت اما جنگ اقتصادی بزرگی راه افتاد و متاسفیم که عده‌ای از این واقعیت چشم‌پوشی کرده‌اند و نمی‌خواهند بپذیرند که رنج زندگی ناشی از تحریم برای جامعه ما بیش از هر زمان دیگری رخ نموده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه طرح مجلس به لحاظ تامین منابع قابل انجام نبود، اظهار کرد: ولی ما به دلیل اینکه احترام بگذاریم و قانون را هم اجرا کنیم در چند مورد با مجلس جلساتی برگزار شد تا بتوانیم در ترکیبی قابل‌اجرا، طرح معیشتی ناشی از کرونا و مصوبه نمایندگان را اجرا کنیم، تفاهمی صورت گرفته که براساس آن، آیین‌نامه اجرایی سامان پیدا خواهد کرد و جامعه هدف ما به نزدیک ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید و گروه‌های هدف تحت پوشش سازمان‌های حمایتی ۱۲۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد و از همین ماه نیز اجرایی خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند بودجه1400 براساس امیدواری نسبت به رییس جمهوری جدید آمریکا و رفع تحریم‌هاست، تصریح کرد: چرا مطرح می‌کنیم که امیدواری نسبت به بایدن؟ چرا نمی‌گوییم امیدواری نسبت به مقاومت جامعه؟ چرا نمی‌گوییم امیدواری نسبت به تحریم‌شکنی و تلاش‌های تحریم‌شکنانه؟ چه با ترامپ چه بی ترامپ، شکستن تحریم‌ها اجتناب‌ناپذیر بود و باید می‌شکست. ما نسبت به مقاومت خودمان و سیاست‌های‌مان امیدوار بودیم ولی البته از رفتن ترامپ خوشحال هستیم. وجود او نه تنها برای ایران که برای جامعه جهانی وجود نحسی بود اما این امیدواری نتیجه سیاست‌های خود ما بوده است.

ربیعی با تاکید بر اینکه جفاست مقاومت مردم و تلاش دولت را به امیدواری به بایدن گره بزنیم، اظهار کرد: امروز ۲۳ درصد بودجه که به نفت وابسته است که اگر با سال‌های پیش مقایسه کنید قابل‌قیاس نخواهد بود. یک استراتژی در بودجه دولت طراحی شده است که براساس آن مازاد درآمد نفت، خرج توسعه زیرساخت‌ها و توسعه حمایت اجتماعی خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره آیین‌نامه قانون اقدام راهبردی که از سوی رییس جمهوری مطرح شد و اینکه این آیین‌نامه در کدام کمیسیون‌های دولت در حال بررسی است، تاکید کرد: ما ملاحظات خود را داشتیم و معتقدیم که خروج از پروتکل‌های الحاقی هیچ کمکی به رفع تحریم‌ها نمی‌کند اما برای احترام به قانون رییس‌جمهوری می‌خواست که این قانون را ابلاغ کند. رییس‌ سازمان انرژی اتمی و وزارت خارجه مسئول اصلی تدوین آیین‌نامه اجرایی هستند که در کمیسیون‌ها بحث می‌شود و در دولت هم مطرح خواهد شد.

ربیعی تاکید کرد: دولت قطعاً منافع ملی و تاثیر آن بر تمامی مراحل اجرای قانون را ملاحظه می‌کند تا منافع ملی به بهترین نحو تامین شود. این کار چارچوب خود را دارد و در کمیسیون می‌آید و به دلیل فوریت آن، سریع به صحن دولت خواهد آمد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه سخنگوی سازمان انرژی اتمی با طرح مجلس برای پروتکل‌های الحاقی موافقت داشته است، اظهار کرد: نه. دوستان در مجلس نتوانسته‌اند میان بحث فنی و سیاسی تفکیک قائل شوند. عمده مباحث سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مجلس در زمینه مسائل فنی بوده و به حق هم اشاره کردند که برخلاف شایعات و تهمت‌های بی‌اساسی که زده می‌شد، ظرفیت سازمان انرژی اتمی ایران پایین آمده و نابود شده،سخنگوی سازمان آنجا دفاع کرده و گفته که این ظرفیت وجود دارد و توانایی هم بالاست. این جدای از بحث سیاسی بوده است، موضع سیاسی در صحن مجلس و در جلسه علنی کاملاً مشخص است و قابل تشکیک نیست و در صحن علنی مخالفت داشتند.

ربیعی ادامه داد: نامه‌ای سری هم در انتهای مهرماه به رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارسال شده که در آنجا هم با برشمردن توانایی‌های فنی سازمان انرژی اتمی تاکید شده که در بعد سیاسی به صراحت اعلام شده با توجه به جمیع جهات از هرگونه اقدام تحریمی جدید خودداری شود. البته موضوع چون قانون شده ما به سمتش خواهیم رفت اما نقل‌قول‌ها باید درست باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که اگر کلیات بودجه ۱۴۰۰ توسط مجلس رد شود، دولت آمادگی تصحیح آن را دارد، تصریح کرد: عدم تصویب کلیات یعنی بی‌برنامگی چهارماهه، یعنی بلاتکلیفی دستگاه‌ها برای اقدامات عمرانی در کسر اول سال ۱۴۰۰، ما این را اصلأ به مصلحت نمی‌دانیم. این بودجه با مشورت کارشناسان دستگاه‌های اجرایی تدوین شده است. این بودجه هم به وضع موجود، هم به اجرای بودجه سال قبل و هم به فرصت‌های آتی توجه کرده است، کدام بودجه هست که فرصت‌های آتی کوتاه‌مدت و میان‌مدت را نبیند؟ مهمترین اشکال مجلس به فروش نفت است که ما معتقدیم توان آن را داریم و شرایط جهانی آینده‌ حتماً چنین ظرفیتی را برای ما آماده خواهد کرد.

ربیعی ادامه داد: اگر هم تحریم‌ها ادامه یابد و نتوانیم در فضای جهانی این کار را انجام دهیم که بعید می‌دانیم، با فروش داخلی آن را جبران خواهیم کرد و درآمد آن را هم به بودجه جاری گره نخواهیم زد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی دیگر درباره انتقاد مجلس از دولت برای تدوین آیین‌نامه جهت اجرای قانون مجلس برای پروتکل‌های الحاقی اظهار کرد: آیا دولت نیاز به تمهیدات لازم برای انجام این قانون ندارد؟ هیچ قانونی بدون آیین‌نامه اجرایی و دقایق و ملاحظات قابل‌اجرا نیست.

پربیننده ترین خبرها