العالم ـ عراق
کمال حسین لطیف رییس هیات کنترل مواد رادیواکتیو عراق روز چهارشنبه گفت: در خصوص اهمیت نیاز عراق به انرژی هسته ای اتفاق نظر وجود دارد و این امر به تامین انرژی برق کشور کمک خواهد کرد.
وی در گفت وگو با خبرگزاری رسمی عراق افزود: چند راه را می توان برای احداث راکتورهای هسته ای دنبال کرد؛ از جمله اینکه راه مصر را دنبال کنیم که از روسیه با بهره کم وام گرفت و پول آن را از تولید برق در طول ۱۰ تا ۲۰ سال خواهد پرداخت و بعد از ۲۰ سال، صاحب راکتور ساخته شده خواهد شد؛ خصوصا که عمر راکتور بالاتر از ۶۰ سال است.
«فواد حسین» وزیر خارجه عراق هم چندی پیش در سفر به روسیه با مقامات بلندپایه این کشور درباره روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری و نیز روابط سیاسی و نظامی بحث و تبادل نظر کرد.
لطیف پیشتر هم گفته بود که پنج کشور کره جنوبی، روسیه، آرژانتین، فرانسه و آمریکا نامزد ساخت راکتور هستهای در عراق هستند.
به گزارش ایرنا، کمیسیون نفت و انرژی پارلمان به ریاست «هیبت الحلبوسی» و دیگر اعضا، هجدم آذرماه جاری میزبان مسئولان متخصص در زمینه انرژی هستهای و محیط زیست برای بررسی موضوع تولید انرژی برق با احداث راکتوری هستهای بود.
در این نشست که «عقیل مریوش» ناظر سازمان انرژی هستهای و مسئول ارتباط با «آژانس بینالمللی انرژی اتمی» و «محمد علیوی» معاون رئیس ستاد نظارت ملی و «جاسم الفلاحی» نماینده فنی وزارت بهداشت و محیط زیست عراق حضور داشتند، موضوع تولید انرژیهای پاک از طریق احداث یک راکتور هستهای برای اهداف صلحآمیز و آثار و پیامدهای مثبت و منفی این پروژه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.