شکایت از پامپئو در دادگاه فدرال آمریکا

پنج‌شنبه 11 دی 1399
02:15
شکایت از پامپئو در دادگاه فدرال آمریکا یک گروه مستقل در نیویورک، از وزیر خارجه آمریکا در دادگاه فدرال شکایت کرد تا قرارداد فروش تسلیحات نظامی پیشرفته به امارات عربی متحده را متوقف کند.

العالم-آمریکا

از «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده به دلیل انعقاد قرارداد فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی پیشرفته به ارزش ۲۳ میلیارد دلار به اماراتی عربی متحده، در دادگاه شکایت شد.

وبگاه «بلومبرگ» در این باره نوشت، یک گروه تحقیقاتی مستقل در نیویورک عصر چهارشنبه با هدف متوقف کردن این فروش تسلیحاتی به امارات، از پامپئو به دادگاه واشنگتن شکایت کرد.

گروه موسوم به «مرکز امور سیاست خارجی نیویورک‌» طی دادخواستی که به دادگاه فدرال واشنگتن ارائه کرد، گفت پامپئو و وزارتخانه متبوعش که مسئول اعطای مجوز به قرارداد فروش تسلیحاتی دولت آمریکا هستند، بدون نظارت یا توجیه مناسب در انعقاد این قرارداد تعجیل کرده است.

بر اساس این گزارش، گروه مذکور از دادگاه خواسته به دلیل اینکه روند نامناسب تایید قرارداد فروش سلاح به امارات،‌ فرایندهای حکومتی ایالات متحده را نقض کرده، حکمی برای مجبور کردن پامپئو و وزارت خارجه آمریکا برای ابطال این توافق صادر کند.

به نوشته بلومبرگ، در این شکوائیه آمده است: «بر اساس قانون، [اقدامات نظارتی] بیشتری باید انجام می‌شد. تایید [قرارداد فروش] فقط زمانی می‌تواند اعطا شود که امنیت ایالات متحده و صلح در جهان را ارتقا دهد».

این دادخواست همچنین می‌افزاید: «وزارت [خارجه] توضیح عقلانی برای فروش عجولانه سامانه‌های تسلیحاتی حساس به امارات ارائه نکرده و کسی نمی‌تواند بگوید که آنها حتی یک مدرک در این باره ارائه کرده‌اند. در واقع، شواهد موجود نشان می‌دهد که تسلیحاتی که قرار است [به امارات] فروخته شوند، مستقیماََ علیه صلح جهانی و امنیت آمریکا به کار گرفته خواهند شد».

بر این اساس، وزارت خارجه آمریکا هنوز به این شکایت واکنشی نشان نداده است.

دولت آمریکا قرار است تا ۵۰ جنگنده اف-۳۵، بیش از ۱۴۰۰۰ بمب و مهمات و تعداد زیادی پهپاد را به امارات بفروشد.

قوانین آمریکا صراحت دارند که قراردادهای بزرگ تسلیحاتی باید در کنگره مورد بررسی قرار بگیرند. بر همین اساس، قانونگذاران آمریکایی می‌توانند با تصویب قطعنامه‌هایی جلوی فروش هر تسلیحاتی به کشورهای خارجی را بگیرند.

اما برای اینکه این قطعنامه‌ها ضمانت قانونی داشته باشند باید هم در مجلس سنا و هم در مجلس نمایندگان به تصویب برسند.

منتقدان دولت ترامپ می‌گویند دولت ترامپ بعد از عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهونیستی برای پیشبرد این توافق تسلیحاتی عجله به خرج داده و از ارائه اطلاعات لازم برای ضمانت اینکه این معاملات تبعات منفی نخواهد داشت خودداری کرده‌ است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

شهادت یک کودک فلسطینی در پی گلوله‌ باران غزه توسط صهیونیستها


وزیر امنیت داخلی اسرائیل: رؤیای تصرف کل نوار غزه را دارم زیرا همه آن متعلق به ماست + ویدئو


حمله سایبری «بی‌سابقه» به فروشگاه‌های زنجیره‌ای فرانسه/ افزایش دمای یخچال‌ها و فاسد شدن مواد غذایی


تأکید عراقچی بر بهره‌گیری از ظرفیت دیپلماسی برای تأمین منافع ملی


تعلیق پروازهای هواپیمایی قطر به ریاض و دمام عربستان


اعترافات تکان‌دهنده نظامیان ارتش اشغالگر درباره بمباران بدون هشدار ساختمان‌های مسکونی غزه


سرتیپ یحیی سریع: ۱۱۹ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد