جزییات گفتگوی عبدالمهدی با ترامپ 3 روز قبل از شهادت سردار سلیمانی

شنبه 13 دی 1399
18:59
جزییات گفتگوی عبدالمهدی با ترامپ 3 روز قبل از شهادت سردار سلیمانی نخست‌وزیر پیشین عراق طی سخنانی در یک برنامه مستند جزئیات گفت‌وگوی تلفنی‌اش با دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا را سه روز قبل از ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همراهانش فاش کرد.

العالم- عراق

به نقل از النشره، عادل عبدالمهدی نخست وزیر سابق عراق در مستندی به بیان جزئیات مکالمه تلفنی‌اش با دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا سه روز قبل از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در اوایل سال گذشته پرداخت و تاکید کرد که از نیت شوم آمریکا برای ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در اوایل سال گذشته میلادی اطلاع نداشته است.

وی گفت: ترامپ شب تحویل سال میلادی گذشته حدود ساعت ۹ شب به وقت بغداد با من تماس گرفت و از پایان دادن به حادثه حمله به سفارت آمریکا از ما تشکر کرد. بعد از من پرسید که آن‌ها (حمله‌کنندگان) عراقی بودند یا ایرانی؟ گفتم عراقی‌ها به اقدام هواپیماهای آمریکایی در بمباران گروه‌های مسلح در مرزهای مشترک با سوریه معترض بودند.

عبدالمهدی افزود که ترامپ گفت: آمریکایی‌ها ایرانی‌ها را خوب نمی شناسند اما عراقی‌ها آن‌ها را خوب می‌شناسند.

وی در ادامه گفت: به ترامپ گفتم ایرانی‌ها می‌گویند که به دنبال جنگ نیستند همانگونه که آمریکایی‌ها خواهان جنگ نیستند. به او پیشنهاد دادم که یا به طور مستقیم با ایرانی‌ها مذاکره کند یا اینکه توافقات ضمنی همانند توافقاتی که از سال ۲۰۰۳ منعقد شد، با آن‌ها امضا کند.

نخست‌وزیر پیشین عراق افزود: ترامپ به من گفت که شما مذاکره‌کنندگان خوبی هستید، آنچه دراین باره از دستتان برمی‌آید انجام دهید و ما آماده هستیم.

عبدالمهدی تاکید کرد: طی توافق و با دعوت رسمی قرار شد شهید سلیمانی برای گفت‌وگو به عراق بیاید. تصمیم ترور او در یک یا دو روز برنامه‌ریزی نشده بود بلکه مدت زمانی زیادی بود که برای آن برنامه‌ریزی شده بود.

سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس سال گذشته در سوم ماه ژانویه هنگامی که در یک سفر رسمی وارد پایتخت عراق شده بود، توسط پهپادهای آمریکایی در فرودگاه بغداد هدف حمله تروریستی قرار گرفت و به شهادت رسیدند.

مهر

0% ...

آخرین اخبار

آغاز سفر منطقه‌ای امانوئل مکرون به کشورهای حوزه خلیج‌فارس از کویت


عارف وارد تاجیکستان شد


چرا پارلمان مصر رأی به حمایت نظامی از عربستان را به تعویق انداخت؟


کاهش قیمت جهانی نفت در پی احتمال افزایش صادرات سوخت روسیه


پیام تبریک رئیس‌جمهور به مناسبت قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا


مسیر جدید همکاری البرز و ترکیه؛ از تجارت مشترک تا انتقال فناوری


افشای دلایل مرگ ۶۷ نظامی آمریکایی در سقوط بالگرد بلک هاوک


سیاستمدار فرانسوی در پی اعتراضات خشونت آمیز این کشور، خواستار استعفای مکرون شد


گزارش العالم از اندوه مادر اهل غزه که نتوانست پیکر فرزندش را درآغوش بگیرد+ فیلم


پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد زیر ۲۳ سال در مسابقات جهانی