رایزنی تازه پوتین و پاشینیان درباره آخرین وضعیت قره‌باغ کوهستانی

چهارشنبه 29 بهمن 1399
22:49
رایزنی تازه پوتین و پاشینیان درباره آخرین وضعیت قره‌باغ کوهستانی
رسانه‌ها از رایزنی رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر ارمنستان درباره آخرین وضعیت قره باغ کوهستانی و اجرای صحیح توافقنامه صلح ایروان و باکو خبر دادند.

العالم - اروپا

منابع خبری چهارشنبه شب به وقت تهران از گفت‌وگوهای تازه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در مورد مناقشه قره باغ کوهستانی و روابط روسیه و ارمنستان گزارش دادند.

به نوشته وبگاه «رادیو اروپای آزاد» در بیانیه کرملین آمده است که پوتین و پاشینیان جنبه‌های اجرای عملی توافقنامه روسیه که جنگ را در قره باغ کوهستانی را در 10 نوامبر (چهارشنبه 19 آبان) متوقف کرد، بررسی کردند. در این تماس تلفنی، پوتین و پاشینیان در مورد لزوم آزادی سریع همه زندانیان باقی مانده توافق کردند. ارمنستان مدعی است که دستکم 100 نظامی و غیرنظامی این کشور در اسارت جمهوری آذربایجان هستند.

در بیانیه کرملین آمده است که پوتین و پاشینیان همچنین برخی موضوعات در زمینه همکاری روسیه و ارمنستان را مورد بحث قرار دادند. این در حالی است که «سرگئی لاوروف » وزیر امور خارجه روسیه با همتای ارمنی خود، «آرا عیوضیان» روز چهارشنبه تلفنی گفت‌وگو کرد.

جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان بیش از یک ماه در منطقه قره‌باغ کوهستانی وارد یک درگیری نظامی شدند. این دو کشور همسایه طی این مدت سه بار بر سر توقف درگیری‌ها و آتش‌بس بشردوستانه توافق کردند که دو بار با میانجی‌گری مسکو بود و بار سوم با میانجی‌گری واشنگتن حاصل شد، اما هر بار این توافق نقض و درگیری از سر گرفته شده است. سرانجام با وساطت مجدد مسکو، ایروان و باکو با درگیری خاتمه داده و تواقنامه‌ای امضا کردند. این دو کشور برخی مواقع همدیگر را به نقض آتش بس متهم می‌کنند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

آوار پیامدهای جنگ علیه ایران در آمریکا و اسرائیل+ فیلم


المپیاد فناوری ۲۰۲۶ تهران؛ میدان رقابت نخبگان از هوش مصنوعی تا ربات‌های جنگجو+فیلم


حملات موشکی و پهپادی گسترده یمن به فرودگاه ملک خالد و تاسیسات نفتی عربستان


3 جنجال اجتماعی در "عالمـْــــــکم"؛ از اشک کودکان فلسطینی تا اعتراض به ممنوعیت حجاب+ فیلم


فواد حسین: عراق صادرات نفت از طریق تنگه هرمز را از سرگرفته‌ است


انفجار مهيب در نجران عربستان


المشاط: انتقام شهدای حمله عربستان به یمن را می‌گیریم


شکست دیگر ترامپ: یک شهر نظامی برای اولین بار آبی شد


متروی لندن در اعتصاب


فریادهای انتخاباتی ترامپ بر سر رئیس دفترش