العالم ـ گوناگون
بنابر گزارش اسپوتنیک، نتایج محققان آلمانی در مجله علمی Stem Cell Reports نشان می دهد که سیب یک میوه معجزه آسا است.
این آزمایشات روی موش ها انجام شد. متخصصان سلولهای بنیادی مغز موش بزرگسالان را کشت و مواد مغذی گیاهی موجود در سیب را اضافه کردند. تحقیقات نشان داده است که غلظت زیاد عناصر غذایی گیاهی باعث تشکیل سلولهای عصبی جدید می شود.
به گفته دانشمندان، عناصر غذایی گیاهی خاص تأثیر مثبتی بر عملکرد اندام ها از جمله مغز دارند. سیب تأثیر فعالیت بدنی ایجاد کرده و باعث تحریک نوروژنز نیز می شود.
پیش از این دانشمندان دانشگاه فناوری اتریش گراتس دریافته بودند که بیشتر مردم سیب را به اشتباه می خورند. محققان می گویند 90 درصد مواد مغذی در هسته این میوه متمرکز است و بنابر این توصیه می شود سیب را با هسته و دانه بخورید.
جویدن هسته سیب
از سویی بسیاری از افراد معتقد هستند که دانه سیب سمی است و درباره خوردن آن محتاطانه عمل میکنند. دانههای سیب حاوی یک ترکیب گیاهی به نام آمیگدالین است. این ماده در دانه میوههایی مانند سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس هم وجود دارد. اما آیا واقعا دانههای سیب سمی است و باید از خوردنشان اجتناب کرد؟
خوردن هسته سیب و یا به طور کلی تمامی سیب هیچ ضرری نخواهد داشت. اگر بتوانید هسته ها را کاملا بجوید بهتر است ولی باید بدانید که هسته سیب حاوی آمیگدالین است که در هنگام هضم کمی سیانید آزاد می کند. هسته سیب زمانی که وارد بدن می شود در حقیقت هضم نخواهد شد مگر این که شما آن را به صورت کامل بجوید. حتی اگر شما هسته ها را هم نجویده بخورید باید در حدود ۱۸ عدد سیب بخورید تا نزدیک به میزان مورد نیاز سیانور برای نابود کردن بدن داشته باشید. بنابراین اگر چند عدد هسته سیب را نجویده خوردید اصلا نگران نباشید چرا که ایدگالدین گدازه هسته گیلاس بسیار خطرناک تر از هسته سیب است.
اما معمولا افراد علاوه بر هسته قسمت های اطراف هسته را نیز دور می ریزند. هسته سیب ارزشی معادل میلیاردها دلار نسبت به کل این میوه را در بر دارد که میزانی در حدود ۱۳٫۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است.