ادعای دیپلمات سعودی درباره نقش بن‌سلمان در قتل خاشقچی

سه شنبه 12 اسفند 1399
12:57
ادعای دیپلمات سعودی درباره نقش بن‌سلمان در قتل خاشقچی نماینده عربستان در سازمان ملل مدعی شده که ولی‌عهد سعودی در قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد سعودی مقصر نیست و وی از هرگونه کار خطا تبرئه شده است.

العالم - عربستان سعودی

«عبد‌الله المعلمی» نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «راشا تودی» مدعی شده که «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد سعودی مسئول قتل «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی نیست.

نماینده عربستان در سازمان ملل در اظهارات خود با اشاره به گزارش اطلاعاتی آمریکا درباره قتل خاشقچی همچنین مدعی شد: «تا آنجایی که به ریاض مربوط می‌شود ولی‌عهد (بن‌سلمان) از هر گونه کار خطا تبرئه شده است.»

عبد‌الله المعلمی در ادامه افزود: «ولی‌عهد (بن‌سلمان) به عنوان یک رهبر شجاع مسئولیت اخلاقی [این حادثه] را به عهده گرفت و این موضوع بدین معناست که از اصلاح این وضعیت اطمینان حاصل شده و مسئولان این جنایت فجیع محاکمه شده‌اند. او همین کار را انجام داد. بنابراین جای نگرانی نیست و وقت آن است که به روند عادی زندگی ادامه دهیم».

پیشتر نیز این دیپلمات عربستانی با انتشار پیام‌هایی در توئیتر محمد‌ بن سلمان را بی‌گناه خوانده بود و نوشت که مقصر دانستن بن سلمان نسبت به مقصر دانستن مقام‌های آمریکایی دولت جورج دبلیو بوش به دلیل سوء‌استفاده از قدرت در زندان «ابو‌غریب» عراق در سال ۲۰۰۰ انصاف نیست.

المعلمی همچنین قبلاً مدعی شده بود که برخی از مخالفان سعودی توسط سرویس‌های اطلاعاتی خارجی محافظت شده‌اند و گزارش اطلاعاتی آمریکا در خصوص قتل خاشقچی در دادگاه اثبات نخواهد شد.

این دیپلمات سعودی همچنین به شبکه خبری راشاتودی گفت امیدوار است افرادی که از سوی آمریکا تحریم شده‌اند بتوانند نام خود را از لیست تحریم‌ها حذف کنند.

وی همچنین مدعی شد که به رغم این سوء‌تفاهم‌ها بین ریاض و واشنگتن، روابط آنها قوی‌تر خواهد شد.

دولت آمریکا، جمعه درباره قتل جمال خاشقچی، منتقد سعودی و ستون‌نویس روزنامه «واشنگتن پُست» گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد این ترور با دستور مستقیم محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی انجام شده است.

این گزارش که دفتر اطلاعات ملی آمریکا آن را منتشر کرد، حاکی از آن بود که محمد بن سلمان مجوز عملیاتی برای «دستگیری» یا «قتل» جمال خاشقچی را صادر کرده است.

گزارش اطلاعاتی آمریکا تصریح کرده که «ولی‌عهد سعودی، خاشقچی را تهدیدی مستقیم برای پادشاهی عربستان می‌دید و از اقدامات خشن برای ساکت کردن او حمایت می‌کرد».

جمال خاشقچی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهر ماه ۱۳۳۷ شمسی) بود. او قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود. خاشقچی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستون‌ نویس واشنگتن‌ پست مقاله‌هایی در انتقاد از برخی سیاست‌های کشورش به ویژه محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی منتشر کرد.

وی از جمله منتقدان صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در کشور یمن بود.

«اگنس کالامار» گزارشگر ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر در سازمان ملل اخیراً به انفعال آمریکا در تحریم ولی‌عهد سعودی به دلیل صدور دستور قتل روزنامه‌ نگار منتقد ریاض واکنش نشان داد.

کالامار شامگاه دوشنبه گفت اینکه آمریکا، ولی‌عهد سعودی را به عنوان دستور دهنده قتل خاشقچی معرفی کرده ولی هیچ اقدامی علیه او انجام نداده، «بسیار خطرناک» است.

وی که در نشست خبری در ژنو صحبت می‌کرد، بار دیگر خواستار اعمال تحریم‌هایی بر محمد بن‌سلمان، توقیف اموال او در خارج از کشور و همچنین محدود کردن تعاملات بین‌المللی با وی شد.

گزارشگر ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر در سازمان ملل همچنین افزود: «کارها بسیار زیادی هست که دولت آمریکا می‌تواند انجام دهد. تنها کاری که نمی‌تواند انجام دهد، این است که سکوت کند و هیچ اقدامی درباره یافته‌هایش انجام ندهد».

فارس

0% ...

آخرین اخبار

هاآرتص: تصمیم حماس برای انحلال کمیته اداره غزه، نتانیاهو را در تنگنای سیاسی قرار داد


ویژه‌نامه آقا مجتبی در قم منتشر شد


دیده‌بان حقوق بشر سوریه: رژیم صهیونیستی طی ۱۰ روز ۱۵ بار به خاک سوریه تجاوز کرد


اسپانیا تحقیقات رسمی علیه جنایت اسرائیل در پرونده توقیف «ناوگان صمود» را آغاز کرد


مقام‌های امنیتی آلمان: آتش‌سوزی راه‌آهن احتمالا ناشی از عملیات خرابکارانه بوده‌است


تأکید قطر و اردن بر ضرورت پایان تنش‌ها در منطقه


پاکستان و عربستان خواستار اجتناب از تشدید تنش‌ها در منطقه شدند


مفتی یمن: تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای محاسبات دشمن را بر هم زد


تصمیم قاطع یمن برای مقابله با محاصره ریاض علیه صنعا


تداوم حملات اسرائیلی به جنوب لبنان + فیلم


پربیننده ترین خبرها

امام مسجد شهر صور: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای شهید قدس است


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی آرام گرفت


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


یورش نظامیان اسرائیلی به مناطقی در کرانه باختری


ابراز خوش بینی هاکان فیدان درباره تحویل گرفتن جنگنده های اف ۳۵


سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود