العالم - یمن
« هشام شرف» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرگزاری یمن (سبا) از رهبران و دولتمردان عربستان و امارات که کشورهای اصلی در تجاوز به یمن هستند خواست قبل از آنکه خیلی دیر شود شجاعت و مسئولیت خود را در برابر جهانیان نشان دهند و با اعتراف به اشتباهات خود از ادامه تجاوزات خودداری و از هرگونه حضور نظامی یا لجستیکی در خاک یمن عقب نشینی کنند.
وی از این کشورها خواست تا از مداخله و سرمایه گذاری برای گروههای مسلح، تروریستی و تشکیلاتی که هرج و مرج را در یمن ترویج میکنند، خودداری کنند
وزیر امور خارجه یمن خروجی کنفرانس موسوم به کشورهای کمک کننده به یمن را که روز گذشته برگزار شد ضعیف دانست و گفت: آنها آرزوها و درخواستهای سازمانها، آژانسها و برنامه ریزانی که زیر چتر سازمان ملل فعالیت میکنند را از بین بردند.
وی اظهار داشت که نتایج این کنفرانس برای مردم و دولت نجات ملی یمن تعجب آور نیست زیرا بسیاری از رهبران کشورهای متجاوز آمریکایی - سعودی - اماراتی در این کنفرانس حضور داشتند که میخواهند یمن را تضعیف کنند و فاجعه انسانی در یمن که بدترین نوع آن در جهان در عصر مدرن است ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه جامعه جهانی هنوز در حال مشاهده و همگامی با یک تجاوز ناعادلانه است که از شش سال قبل علیه یمن و مردم آن آغاز شده و درباره فاجعه انسانی آن صحبت میکند، افزود: جامعه جهانی میخواهد بدون پرداختن به مسبب این فاجعه که قابل مشاهده است و با ادامه تهاجم نظامی و اقتصادی توسط کشورهای ائتلاف متجاوز با استفاده از انواع سلاحها از جمله سلاحها و مهمات ممنوعه بین المللی ایجاد شده است، آن را کاهش دهد.
وزیر امور خارجه یمن خاطرنشان کرد که کشورهای متجاوز همچنان سیاستهای تحریمهای جمعی علیه مردم یمن را از طریق محاصره هوا، زمین و دریا و ادامه توقیف نفتکشهای حامل فرآوردههای نفتی و گازی، تعطیلی فرودگاه بین المللی صنعا و تبانی و قاچاق ریال یمن برای ضربه زدن به اقتصاد ملی اعمال و در این راستا تلاش میکنند.
وی اظهار داشت که آنچه [ برای کمک به یمن ] وعده داده شده است تقریباً نیمی از آن چیزی است که توسط سازمان ملل متحد برای کمک غذایی و برخی هزینههای دارویی و نیازهای بهداشتی وعده داده شده است و نمیتواند نیازهای لازم امدادرسانی را تامین و نیازهای نزدیک به چهار میلیون آواره که به دلیل تجاوز از مناطق خود آواره شدهاند را پوشش دهد.
جنگ داخلی در یمن از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و در پی شدت گرفتن تنشهای داخلی، ائتلاف به رهبری عربستان سعودی حملات هوایی را برای حمایت از دولت برکنار شده یمن آغاز کرد. اما آنچه سعودیها ابتدا به عنوان یک جنگ چند هفتهای تصور میکردند، نزدیک به شش سال به طول انجامیده است. تاکنون بیش از ۲۳۳ هزار نفر در این جنگ جان خود را از دست دادهاند و ائتلاف تحت هدایت سعودی با محدود کردن جریان غذا، سوخت و دارو، مرزهای این کشور را هم بسته است.
این درگیری باعث ایجاد زنجیرهای از پیامدها، از جمله آوارگی داخلی، فروپاشی اقتصادی، تخریب نظامهای بهداشتی و شیوع بیماریهای متعدد شده است.
یک مقام آژانس پناهندگان در سازمان ملل به تازگی در گزارشی نوشت که شیوع کووید-۱۹ نگرانی اصلی در این کشور نیست و مشکل اساسی در این کشور کمک رسانی است که علاوه بر آنکه جنگ این مسیر را دشوار کرده اکنون کشورهای ثروتمندی همچون انگلیس از کاهش میزان کمکهای اهدایی خود خبر دادهاند.
ایرنا