العالم - یمن
به گزارش المسیره، «محمد عبداالسلام» سخنگوی انصارالله و رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن گفت: اوضاع انسانی در یمن نباید مورد معامله قرار گیرد و به حراج گذاشته شود.
پایداری ملت یمن عامل اصلی شکست متجاوزان
وی افزود: شکست نظامی، اخلاقی و انسانی نیروهای متجاوز ناشی از پایداری ملت یمن در برابر تجاوز است. تلاشهای سیاسی توانست با فعالیتهای اجتماعی و انسانی در تحقق دستاوردها و اثبات تمایل مان به صلح همراه شود.
عبدالسلام یادآورشد که دلیل عدم پیشرفت در پرونده سیاسی، شکست نظامی نیروهای متجاوز و تلاش آنها برای تحمیل راه حلهای سیاسی به منظور دستیابی به آن چیزی است که در به دست آوردن آن از طریق نظامی ناکام ماندند.
وی گفت: گِرههای موجود در پرونده سیاسی یمن، به نبود رویکرد حقیقی کشورهای متجاوز برای توقف جنگ و لغو محاصره بلکه به تلاشها برای خرید زمان و تقسیم توافقات مربوط میشود.
سخنگوی جنبش انصارالله افزود: موضع آمریکا، انگلیس ، فرانسه و غیره به دیدگاه آنها درباره جنگ یمن به عنوان بازاری برای فروش سلاح برمیگردد.
وی خاطرنشان کرد که برخی کشورها خواه در شورای امنیت و یا سازمانهای حقوقی، مواضع سیاسیشان را به کشورهای متجاوز می فروشند.
عبدالسلام افزود: استحکام مواضع ملی و مخالفت با کوتاه آمدن از مواضع اصولی در سطح ملی و منطقهای از جمله عواملی است که اجازه نمیدهد نیروهای متجاوز به راه حل دلخواه شان دست یابند.
وی خاطرنشان کرد: تجاوز نظامی به کشور ما تحمیل شد و باید از سوی کسانی که آن را تحمیل کردند، برداشته شود.
سخنگوی انصارالله گفت : اقدامات نظامی، انسانی و سیاسی یک سری تحولاتی را در مذاکرات به وجود میآورد و هرچه مردم ما بیشتر مقاومت کنند، از موقعیت مذاکره بهتری برخوردار خواهیم شد.
رویارویی با اشغالگران در هر نقطه از یمن ادامه مییابد
وی در باره نبرد مأرب نیز گفت: در هر جبههای که ارتش و کمیتههای مردمی پیشروی میکنند، این موضوع نگرانی آمریکا، انگلیس و کشورهای شرکت کننده در تجاوز علیه یمن را بر می انگیزد.
عبدالسلام افزود: مأرب از همان ابتدای جنگ منطقه نظامی بود و دشمن از آنجا حمله به صنعا، الجوف و البیضا را آغاز کرد. نبرد مأرب به این اعتبار که نیروهای خارجی و تکفیری در آن هستند و نیز مرکز عملیات بزرگ برای هدف قرار دادن مناطق مجاور است، انجام شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه رویارویی با دشمن و اشغالگران در هر نقطه از یمن ادامه مییابد، نبرد مأرب را در همین راستا دانست نه در راستای بهبود شروط گفتگو.
هیچ تغییر ملموسی در مواضع دولت گذشته و حال آمریکا دیده نمیشود
رئیس هیات گفتگو کننده دولت نجات ملی صنعا درباره موضع آمریکا هم گفت: موضع آمریکا در قبال یمن به لحاظ محتوا از زمان اوباما و ترامپ تغییری نکرده است و همچنان حامی عربستان است و با این کشور در جنگ علیه یمن همکاری دارد و محاصره یمن را هدایت میکند.
وی بیان کرد: مواضع آمریکا از دولت به دولت دیگر از حیث اسلوب و مصرف رسانهای و موضع گیری تفاوت دارد و از حیث محتوا و مضمون هیچ تغییر ملموسی رخ نداده است.
سخنگوی انصارالله یمن تاکید کرد: عملیات بازدارندگی و هدف قرار دادن متجاوزان در دست یابی به راهکار سیاسی نقش دارد. ارتباط با آمریکاییها از طریق سلطان نشین عمان که پیامهای ما را با آنها رد و بدل میکنند، انجام میشود.
وی افزود: ما مشکلی با ملاقات مستقیم با آمریکایی نداریم به این اعتبار جنگ علیه ما را آنها هدایت میکنند اما ما با اینکه دیدار صرف یک ملاقات باشد، مخالفیم.
گزینهای غیر از رویارویی نداریم
عبدالسلام گفت: عربستان باید جنگ و محاصره را پایان دهد و سپس میتوان به سوی برقراری روابط مبتنی بر حسن همجواری حرکت کرد.
وی اظهار داشت: هرگاه که ارتش و کمیتههای مردمی مردم نیروهای خارجی را هدف قرار میدهند و حالت بازدارندگی با سعودی انجام میشود راهکارهای سیاسی نزدیک و در دسترس میشود. ادامه جنگ و محاصره دردناک است اما ما گزینهای غیر از رویارویی نداریم و رویارویی بهترین گزنیه برای ما و نسلهای آتی است.
مرحله دیپلماسی سخت دولت نجات ملی یمن
«حسین العزی» معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن گفت: ما در دیپلماسی مراحل سختی را پشت سرگذاشتیم زیرا ما در برابر دشمنانی که حافظ منافع دنیا هستند قرار گرفتیم و رویارویی شدید بود.
وی افزود: دشمن تمام تلاش خود را به کار بست تا مانع از رسیدن صدای ما به خارج شود و اینکه آن چیزی که از یمن میخواهد ارائه دهد اما ما توانستیم که صدای خود را برسانیم و با نیروهای دشمن مقابله کنیم.
العزی بیان کرد: ما در ارتباط خارجی بر عدم مشروعیت متجاوزان و اینکه طرف دیگر نماینده ملت یمن نیست، تمرکز کردیم.
وی گفت: ما اهتمام زیادی به پرونده آوارگان داشتیم این موضوع نباید به طور جداگانه مورد توجه قرار گیرد و ما بر سلامت آوارگان اصرار داریم. حضور یک میلیون آواره در مأرب نادرست است و ارقام صادره از سوی سازمانهای بین المللی از 30 تا 40 هزار آواره سخن می گوید.
العزی ادامه داد: جامعه جهانی نگران خطرات احتمالی علیه آوارگان در مأرب است در حالی که از رنج ملت یمن چشم پوشی میکند.
400 هزار بیمار توان خروج از یمن به علت بسته بودن فرودگاه صنعا را ندارند
«خالد الشایف» مدیرکل فرودگاه صنعا اعلام کرد: بیش از 400 هزار بیمار نیازمند درمان خارج، امکان خروج از کشور به علت بسته بودن فرودگاه صنعا را ندارند.
وی افزود: هزاران غیرنظامی زخمی شده بر اثر حملات دشمن در معرض معلولیت دائمی به علت عدم امکان سفر به خارج از کشور به سبب بسته بودن فرودگاه صنعا قرار دارند.
تسنیم