ظریف: مشترکات بسیاری عامل پیوند ایران وقزاقستان است/ ابراز امیدواری درباره نتیجه بخش بودن مذاکرات ترسیم خط مبدا دریای خزر

چهارشنبه 18 فروردين 1400
12:40
ظریف: مشترکات بسیاری عامل پیوند ایران وقزاقستان است/ ابراز امیدواری درباره نتیجه بخش بودن مذاکرات ترسیم خط مبدا دریای خزر وزیر امورخارجه ضمن تاکید بر تمایل ایران و قزاقستان به گسترش روابط دوجانبه گفت: همبستگی های تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی میان ایران و قزاقستان اهمیت بسیار دارد و همین مشترکات ما را به هم پیوند داده است.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

«محمد جوادظریف» وزیر امورخارجه کشور پس از دیدار با «مختار تیلو بردی» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قزاقستان در تشریح مهم ترین موضوعات گفت وگوهای دوجانبه ضمن تبریک ایام نوروز و فرارسیدن ماه مبارک رمضان به مردم قزاقستان گفت: همبستگی های تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی میان ایران و قزاقستان اهمیت بسیار دارد و همین مشترکات ما را به هم پیوند داده است.

ظریف ضمن تشکر از مهمان نوازی دولت و ملت قزاقستان تصریح کرد: خوشحالم که باردیگر در نورسلطان با مقامات جمهوری قزاقستان دیدار می کنم. مذاکرات بسیار خوبی درباره موضوعات مهم منطقه ای، بین المللی انجام شد و از حمایت قزاقستان از جمهوری اسلامی ایران در صحنه‌های بین‌المللی، سپاسگزاری می کنیم، از نقش مثبتی که قزاقستان در موضوعات مختلف چون موضوع هسته‌ای ایران و سوریه و روند آستانه ایفا کرده است؛ بسیار خوشحالیم و نقش پیشگام رئیس جمهور اول نظربایف درباره موضوعات مختلف از جمله جهان عاری از سلاح هسته‌ای را قدر می دانیم و از آن حمایت می‌کنیم و همراهی کامل داریم.

وزیر امورخارجه افزود: در این دیدارها همچنین درباره مسائل منطقه ای به ویژه بحران افغانستان گفت و گو و بر ضرورت احترام به خواست مردم افغانستان و دستاوردهای آنها، نیاز به ادامه دموکراسی در افغانستان و توازن قومی و زبانی در آینده سیاسی این کشور تاکید شد.

وی ادامه داد: در حوزه روابط دوجانبه گسترش این روابط و حضور ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا مورد تایید دو طرف قرار گرفت و بر استفاده صلح‌آمیز از دریای خزر که به صورت مشترک از سوی ایران و قزاقستان انجام می‌شود؛ تاکید شد.

به گزارش اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، وزیر امورخارجه ضمن امیدواری درباره نتیجه بخش بودن مذاکرات ترسیم خط مبدا در دریای خزر، گفت: راه آهن ها و مسیرهای ترانزیتی مشترک بین ایران و قزاقستان و سایر همسایگان با جدیت در این دیدارها بررسی شد و ضرورت افزایش روش های اتصالی منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث قرار گرفت. حضور قزاقستان در اینچه برون، بندرعباس و چابهار برای ایران محترم است و از افزایش این حضور خوشحال خواهیم شد. ایران مسیر دستیابی قزاقستان به آبهای و بین المللی است.

ظریف در پایان تولید واکسن اسپوتنیک به صورت مشترک با روسیه را نیز توفیق بزرگی برای قزاقستان دانست.

محمد جواد ظریف در اولین مرحله از سفر خود به چهار کشور آسیای مرکزی شامل ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان، صبح روز دوشنبه عازم تاشکند پایتخت ازبکستان شد و با عبدالعزیز کامل اف وزیر امور خارجه ازبکستان دیدار و رایزنی کرد.

ظریف دیروز (سه شنبه) در ادامه سفر به کشورهای آسیایی خود به قرقیزستان رفت و با همتای قرقیزستانی و رییس جمهور این کشور در باره توسعه روابط دوجانبه گفت و گو کرد.

0% ...

آخرین اخبار

دیدار وزیران خارجه ایران و ایتالیا در نیویورک


دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه سوئیس در نیویورک


مقام معظم رهبری: فتح قلّه‌های پیشرفت، مأموریت تاریخیِ دانش‌آموزان و دانشجویان است


النجباء: مقاومت و حشد الشعبی باقی خواهند ماند


استقبال وزیر کشور الجزایر از پزشکیان، در توقفی کوتاه در فرودگاه الجزیره


دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه قطر در نیویورک


زندگی در سایه «خط زرد»؛ آوارگان غزه در قبرستان‌ها پناه گرفته‌اند


امیر سرتیپ اکرمی‌نیا: با تاکتیک‌های جدید جنگی، دشمن را از منطقه اخراج می‌کنیم


افزایش بیش از چهار برابری وسعت دریاچه ارومیه


مخبر: پیام ایران از خط مقدم نبرد تا سازمان ملل، متحدانه است