طالبان طرح پیشنهادی صلح منتسب به این گروه را رد کرد

جمعه 10 ارديبهشت 1400
14:27
طالبان طرح پیشنهادی صلح منتسب به این گروه را رد کرد
پس از انتشار طرح صلح منسوب به طالبان برای صلح و ساختار نظام آینده افغانستان، سخنگوی این گروه اعلام کرد که طرح منتشر شده مربوط به طالبان نیست.

العالم - آسیا

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان در بیانیه‌ای طرح منتشر شده منتسب به این گروه توسط رسانه‌های افغانستان را رد کرد.

مجاهد تصریح کرد: «بعضی رسانه‌ها ادعا کرده‌اند که طرح امارت اسلامی را درباره نظام آینده و صلح بدست آورده‌اند؛ ما این گزارش را رد می‌کنیم، طرح مذکور مربوط ما نیست».

طرح صلح منتسب به طالبان پس از آن منتشر شد که «عطاالرحمان سلیم» معاون شورای عالی مصالحه افغانستان گفته بود که طالبان نسخه‌ای از پیش‌نویس طرح صلح خود را در اختیار این شورا گذاشته است.

براساس طرح منتشر شده توسط رسانه‌ها که طالبان آن را رد می‌کند، پیشنهاد شده بود که دولت موقتی برای مدت حداکثر 20 ماه ایجاد شود تا زمینه انتقال قدرت به «دولت اسلامی» بعدی را فراهم کند.

همچنین، در این طرح دو گزینه را برای ساختار نظام افغانستان پیشنهاد داده است که شامل نظام ریاستی با یک رئیس دولت، معاون، 24 وزیر و 6 ریاست است.

در گزینه دوم نیز پیشنهاد نظامی دارای یک رئیس دولت، یک صدراعظم، معاونان رئیس، معاونان صدراعظم، 24 وزیر و 6 ریاست مطرح شده است که وزرا به رئیس دولت یا صدراعظم پاسخگو هستند.

بر اساس طرح منسوب به طالبان، صدراعظم حداقل مسئولیت دو ستون از چهار ستون اصلی دولت را عهده‌دار خواهد شد.

همچنین در بخش قوه مقننه نیز طالبان خواستار ایجاد 84 کرسی در پارلمان افغانستان شده است و بر اساس این طرح، در مجلس سنا نیز باید شوراهای ولایتی، رئیس دولت و طالبان هرکدام 34 سناتور تعیین کنند.

گزینه بعدی طالبان برای قوه مقننه منحل کردن پارلمان کنونی است و در صورتی که قانون اساسی کنونی با توافق صلح مغایر نباشد تا تصویب قانون جدید نافذ است.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

چین: با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱، بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت پایان یافته است


شکست طرح ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت


رهبر انصارالله یمن: ما آغازگر جنگ نیستیم/ اسناد جنایات سعودی را در اختیار داریم


سردار طلایی‌نیک: ۲۰۰ شب حضور حماسی مردم، جهش قدرت اجتماعی در تکمیل قدرت نظامی و ملی بود


هشدار بقایی درباره عملیات‌های پرچم دروغین در منطقه


سردار ابن‌الرضا: آمریکا با فناوری دفاعی پیشرفته ایران به چالش کشیده شد


انهدام پنجاه و سومین فروند پهپاد MQ-9 آمریکا


ذوالقدر: تا به زیر کشیدن ترامپ و نتانیاهو، تنگه هرمز را نخواهیم گشود


فشار آمریکا به دولت عراق با اهرم دلار برای خلع سلاح مقاومت/ گروه های عراقی: انحصار سلاح منوط به پایان حضور نظامی آمریکاست


درخشش هنر و خلاقیت ایرانی در قلب ژنو؛ میزبانی سازمان جهانی مالکیت فکری از «میراث ایرانی و نوآوری آینده»