آغاز دومین مرحله از آبگیری سد النهضه با وجود هشدار قاهره

سه شنبه 15 تير 1400
11:20
آغاز دومین مرحله از آبگیری سد النهضه با وجود هشدار قاهره با وجودی که مصر آغاز مرحله دوم آبگیری سد النهضه را یک «تحول خطرناک» و تهدیدکننده امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خوانده بود، دولت اتیوپی در نامه ای آغاز این روند را به اطلاع قاهره رساند.

العالم - مصر

به گزارش روز سه شنبه الجزیره ،‌دولت اتیوپی روز دوشنبه اعلام کرد که دومین مرحله از آبگیری سد النهضه را آغاز کرده است؛ این در شرایطی است که مصر، چنین اقدامی را تحولی خطرناک دانست.

به گفته وزیر آبیاری مصر، او نامه‌ای رسمی از همتای اتیوپیایی خود مبنی بر آغاز دومین مرحله از آبگیری سد النهضه دریافت کرده است.

«محمد عبد العاطی» در نامه‌ای و در پاسخ به آدیس‌آبابا تاکید کرد که این «اقدام یکجانبه، نقض آشکار و جدی توافق سد النهضه است.»

به نوشته الجزیره ، وزیر آبیاری مصر در این خصوص نامه‌ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل فرستاده تا در نشست پنجشنبه آینده این شورا درباره سد النهضه ارائه دهد.

«سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر روز یکشنبه اعلام کرد که اتیوپی ساخت سد النهضه را طبق برنامه انجام نداده و قاهره معتقد است آدیس آبابا نمی‌تواند مرحله دوم آبگیری سد را به طور کامل انجام دهد.

و تاکید کرد که اقدام اتیوپی بحران و تنش در منطقه را افزایش خواهد داد و شرایطی را ایجاد می کند که صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی را تهدید خواهد کرد.

هفته گذشته اتیوپی با ارسال نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد با تلاش مصر و سودان جهت دخالت شورای امنیت بین الملل در موضوع سد النهضه مخالفت و اعلام کرد که این موضوع خارج از حوزه اختیارهای شورای امنیت است.

به دنبال مخالفت اتیوپی با میانجی گری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای حل اختلافات بر سر سد النهضه، «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر، آدیس آبابا را به نادیده گرفتن روش های دیپلماتیک متهم کرد و خواستار برخورد جامعه جهانی با این کشور شد.

در این ارتباط، رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که پس از دریافت درخواست مصر و سودان به دلیل سازش ناپذیری آدیس آبابا در دستیابی به توافق در مورد سد النهضه، پنجشنبه آینده نشستی درباره این سد بزرگ برگزار خواهد شد.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

فروپاشی منابع مالی؛ کابوس جدید ارتش صهیونیست‌ها


پایان رویای ’جنگ دو هفته‌ای’ ترامپ پنتاگون را در مرداب بی‌پولی گرفتار کرد!+فیلم


گزارش تلگراف: وعده پیروزی سریع آمریکا محقق نشد


پیام صریح عراقچی به آمریکا: فشار نتیجه نمی‌دهد


شکایت خبرنگاران اخراجی علیه پنتاگون و دولت آمریکا


مقاومت محور اصلی موضوع کنفرانس وحدت اسلامی در تهران


وزیر دفاع اسبق لبنان: آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه هستند


چالش قضایی جدید دولت ترامپ در آستانه انتخابات


شروط قاطع ایران برای واشنگتن/بازگشایی تنگه هرمز در گرو توقف جنگ در غزه و لبنان


هدف‌قرارگرفتن آنروا؛ دهن‌کجی آشکار تل‌آویو به قطعنامه‌های بین‌المللی