العالم ـ اروپا
بنابر گزارش خبرگزاری روسی تاس، یکی از این منابع گفت: به احتمال زیاد این نشست فردا (یکشنبه) برگزار می شود و ما در حال حاضر منتظر تائید رسمی (درمورد آن) هستیم.
دیگر منبع نفتی تاکید کرد که تاریخ ۱۸ ژوئیه (۲۷ تیر) برای تشکیل این نشست به طور خاص مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
منبع نفتی در پاسخ به این پرسش که آیا موضوعات اصلی که مانع از تکمیل رایزنی وزرا بوده، برطرف شده است، گفت که به طور کلی این موانع برطرف شده اما هنوز لازم است با سایر طرف های توافق درمورد آن بحث و گفت و گو شود.
اختلاف در هجدهمین نشست اوپک پلاس و بینتیجه ماندن چند باره این نشست نگرانیها را نسبت به توافق کاهش تولید نفت بیشتر کرده است. اما سوال مهم آن است که اگر ۲۳ عضو اوپک پلاس نتوانند به اجماع برسند، سرنوشت این توافق در ماههای آینده چه خواهد شد.
اولین همکاری کشورهای عضو اوپک با ۹ تولیدکننده دیگر نفت در جریان توافقی بود که به فریز نفتی مشهور شد. درست در بزنگاهی که باید توافق عمیقتر میشد، عربستان و روسیه سودای تولید سرسام آور را در سر داشتند و این موضوع آوریل سیاه ۲۰۲۰ را رقم زد. زمانی که جهان به دلیل تولید بالا و تقاضای پایین به دلیل همهگیری کرونا، در نفت غرق شد.
جنگ تولید البته دوام چندانی نداشت و افت قیمتها باعث شد تا تولیدکنندگان نفت دوباره بر سر میز مذاکره برگردند. نتیجه آن توافق بر سر کاهش ۹.۷ میلیون بشکهای نفت در بهار سال گذشته بود.
توافق کاهش تولید اینگونه برنامهریزی شده بود که اوپک پلاس برای دو ماه مه و ژوئن سال ۲۰۲۰ روزانه ۹.۷ میلیون بشکه از عرضه کم کند؛ در ۶ ماه بعد از آن، عرضه روزانه ۷.۷ میلیون بشکه کاهش مییابد و طی ۱۶ ماه پس از آن، یعنی از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ نیز روزانه ۵.۷ میلیون بشکه از عرضه نفت کاسته خواهد شد.
این توافق اولیه توانست طلای سیاه را از قیمتهای زیر ۲۰ دلار در هر بشکه نجات دهد و به میانه کانال ۷۰ دلار در هر بشکه برساند.